Pesanan Penaja

Tuesday, March 22, 2011

Kisah Seram Rumah Banglo Usang Seksyen 2.

     Ape perasaan korang apabila mendapat rumah sewa yang kos yang amat murah di sekitar shah alam, 1st installment korang xperlu bayar apa-apa tetapi bila bulan seterusnya cuma perlu membayar RM50 sebulan je! Banglo dua tingkat pulak tuh! mesti semua orang berebut-rebut untuk mendiami rumah sewa macam tu kan? tapi bila korang usha rumah banglo yang kelihatan agak usang tapi masih boleh diduduki serta menyeramkan bila siang-siang, apatah la pada waktu malam, korang mesti berfikir dua kali untuk menyewa rumah banglo itu. Apatah lagi ada kes misteri dan ngeri rumah banglo itu yang terletak di seksyen 2, depan Wetworld. Jum bace lagi...
      Alkisah yang aku baca dari notes facebook #sarawak dari pengalaman dia 9 tahun lepas sewaktu belajar di UiTM Shah Alam, dia dan kawan-kawannya telah menyewa banglo lama itu setelah mengalami kesukaran mencari rumah sewa di sekitar Uitm nih..(as student uitm,aku tahu la probs ni..). Tetapi sementelah dia duduk dalam semalaman, baru sehari je sudah bermacam perkara-perkara pelik yang berlaku dalam rumah itu sehinggakan berlaku kehilangan 2 orang kawan admin page #sarawak nih.

 Gambar busut inilah menjadi sebab kehilangan 2 rakan #sarawak itu....(gambar hiasan jerk)


Ini adalah lokasi tempat kejadian.. menyeramkan??? korang nak tak duduk menyewa kat situ??? aku bagi free! hehehhee :P

Bila korang baca notes tu, korang akan dapat tahu kisah-kisah pelik yang berlaku sewaktu sehari menyewa kat rumah itu sehinggakan aku xleh nak citer panjang-panjang kat sini... dan ape pulak yang terjadi pada 2 kawan tersebut????? hu3...Korang boleh luangkan masa baca facebook notes pada link ini: http://www.facebook.com/note.php?note_id=180459711993219&id=112543522112517 Notes ni agak panjang...tapi kalau korang 1st kali baca mesti nak baca sampai habis.. hehehe

p/s- kalau boley baca la time malam2.. hehehe

reading

56 comments:

  1. dh penah bace cite nie..ish..kalo maera pun pk 1000kali nak dok situ even sewa murah..huhu~

    ReplyDelete
  2. dah usang sgt dah tu..bila tak terjaga mesti ada yg menghuninya..

    ReplyDelete
  3. @Khumaera Ismail aka Habibi Hamid aku pon tahu ramai gak yg da bace citer ni.. hehehe... btol2.. aku pon bukan pikir byk kali..tp xpikir lgsung nk dok situ :P

    ReplyDelete
  4. @RIAN wallahualam.. cuma kalau diorg reka2 je...mst xbest la cmni...
    aku kdg2 bace citer ni pon macam xbetul..tp pasal org mati xleh main2...

    ReplyDelete
  5. @tengkorakemas yeker TE??? seram plak aku dengar.. hehehe

    ReplyDelete
  6. rmh tu mmg seram tp adakah ini betul??? ada kwn g sane tgk n kedaan die mmg seram bg yg dah tau cite ni...

    ReplyDelete
  7. owh..
    pasal ni, sy pnah dgr jgak..
    btol ke tu rumahnye..??

    ReplyDelete
  8. yuuuu!~ kalo husna memang xduduk ah..
    tgok citer seram pom da takot.


    teringin nak bace note tu, tapi.....haha

    ReplyDelete
  9. @~Nanie@InTaN~ entah la..wallahualam... td kawan aku pon singgah sana... dia pon ckp merasakan seram...

    ReplyDelete
  10. @zt-zati btol la.. aku amek dr sumber forum... hu3... tengok situ pon nampak seram :P

    ReplyDelete
  11. @: husna : hehhee..husna penakot... same la ngan aku! muahahhaaa....
    aku faham...mst xjadi nk bace sbb time skank malam :P

    ReplyDelete
  12. mmg tgk rumah pom da uzur sgt..mesti de penghuni len yg duk situ..huuhu

    LOL! aku bru pas bce note tu meremang gak bulu roma..haha!
    tp cool jerk..;PP

    ReplyDelete
  13. @FariehanIbrahim [LBC] rumah tu mmg xde penghuni..tp still ade jiran.. hu3...
    tau xpe... da la ko bace time pagi2.. ngee

    ReplyDelete
  14. nak try lar tinggal sane... kita sakat hantu tu plak...


    Entry Terkini: Empat Sebab Anwar Jadi Mangsa

    ReplyDelete
  15. @vviisshhnnuu hahaha.. bagus2... kita tinggal dlm 40 org kat situ.. kompem antu takut.. lalala

    ReplyDelete
  16. Dah baca.. Banyak sangat yang post citer ni 2-3 minggu yang lepas.. Lama dah.. Aku kena baca waktu siang baru tak takut..


    Entry Terbaru 1 : Alkisah Sweet Couple Dan Sekuntum Bunga Ros
    Entry Terbaru 2 : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

    ReplyDelete
  17. @nas

    aku cuba balas komen ko ni malam2 nanti..hehe

    ReplyDelete
  18. rasanya byk lg rumah sewa area shah alam tu,
    baik pegi rumah sewa yg lg cantik..

    ReplyDelete
  19. @d_tieah yeker? hahhahaa... ingatkan ramai yg xtahu pon...
    ececehh... padahal bile 1st time bace da takut :P

    ReplyDelete
  20. @suriyeker? ala.. xbestla cmni.. hehee

    ReplyDelete
  21. @tengkorakemas yeker? ahahaha..ok3.... ala.. malam2 pon same je feeling

    ReplyDelete
  22. @LiFe KaMi betul3.. cuma susah kot.. nak bersaing puluhan ribu pelajar len yg xdpt umah sewa...

    ReplyDelete
  23. @iszieylyanziy ek...eleh... ye la tuu.... ala..beranikan diri laa

    ReplyDelete
  24. Cite ni betulke?Tak sanggup nak baca sampai habis.Panjang sangat.

    ReplyDelete
  25. Ada terbaca mengenai cerita ini. Memang benar-benar berlaku ker Nas?

    ReplyDelete
  26. @nas dah baca. bahaya gak antu jenis bunuh orang ni. h0ho, bukan takat menyeramkan. dy takmo cerita ke kenape rumah tu jd keras cmtu ?

    ReplyDelete
  27. @PakarBuahPinggang ntahla..wallahualam... xpe... mmg panjang pun :)

    ReplyDelete
  28. @akubiomed xleh nak caye 100% la... sbb kadang2 melampau gak citer ni.. cuma kalau betul... subhanallah...

    ReplyDelete
  29. @RIANntahla.... bahaya tuh..muahahahaa... btol3...dia xgtau...mungkin ade org bunuh diri ke...

    ReplyDelete
  30. •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
    (\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
    (=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
    (,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “tali timba ditarik perlahan
    terasa sejuk air perigi
    Ziarah blog tanda persahabatan
    insyaAllah hamba datang lagi”

    uihhhhh ade plak citer hantu .... hari ni aku dok umah sengsorang bila baca dah mula meremang bulu roma ni.... seram sejuk plak rasanya

    ReplyDelete
  31. rumah pun nampak bersemak dan tak terurus.Bukan setakat hantu jembalang,silap haribulan ular sawa pun sama menumpang,huhu

    ReplyDelete
  32. pernah baca sebelum ni..seram juga la..kalau betul semua tu benar2 berlaku,memang menakutkan la..

    ReplyDelete
  33. jika benar hurm..mmg ngeri rasanya...

    ReplyDelete
  34. aku dh pernah baca dah dulu.. tgk rumah tu pun aku xkn sewa..

    ReplyDelete
  35. agk menakutkan gak cter psl banglo tuh
    kt fb dlu kecoh2 semua dop cter bnder tuh
    hohoho

    ReplyDelete
  36. laaa.. kenapa tak panggil ''wak joko'' daripada filem hantu kak limah..?? power tuh beliau..

    ''kalau ilmu tak penuh didada, tak mungkin sampai ke gunung everest..''.. hahaha

    ReplyDelete
  37. @Afzainizam hehehe.. seram plak dah... aku xrase seram pong :P

    ReplyDelete
  38. @saiful betul bro.. silap haribulan tikus2 n ular pun ada sama.. hehehhe

    ReplyDelete
  39. @khairolghani bende benar atau x.. xpasti.. tp ape yg pasti.. hantu tak wujud di dunia

    ReplyDelete
  40. @surinak je sumbat akak dalam umah tu.. ngeeee :P

    ReplyDelete
  41. @mR.sYaH betul.. same goes to me.. bek dok dalam hostel... :)

    ReplyDelete
  42. @Raji berkata entah la raji.. tp aku xrase takut sangat pun.. (bajet berani jerk :P)

    ReplyDelete
  43. @Ayiehahaha... yeker???? xmau la... lagipon last2 dia pengecut gak.. hehee

    ReplyDelete
  44. aku takut nak baca. sbb aku takot. tapi ramai dok tolong ceritakan kat aku. so, aku teringat2. takot jugak. hehe.

    ReplyDelete
  45. ade bace kat blog sape tah. fuhhhhh
    mmg gile seram.

    ReplyDelete
  46. Salam 1 m'sia....

    Eeerrr...ak cuba nk tarik prhatian tuan empunya blog dan pd diorang2 yg kt luar sana yg ngaku cerita ni diorang yg punye.

    Aku tahu owner asal crita ni. lpas diselidik-selidik, laman sembang asal cerita nie pon aku dah jumpa.

    Penulis asal cerita ni guna nick Mr.q[Q] tp ada jgk yg salah paham dn panggil dia Mr.g[G]. Cerita ni bukannya drd org yg brnama Zaid, "sarawak #9", Amir, Idlan etc..... Diorg tu smua penipu yg cuba ambil ksempatan aje.Adalah sesuatu yg memalukan bl diorg ni cuba amik credit drp titik-peluh org lain....

    Ak tau smua ni psal aku ad sembang ngan penulis asal cerita ni.Smua yg ak tnya,dia jwb...Dia ni siap boleh jwb lg bl 1st time dia tulis cerita ni sbb ada blog yg ak baca kata cerita ni dia da baca setahun yg lepas padahal cerita tu tak smpai bape bulan aje mr.q tu tulis.

    Sblm ni ad yg kata crita ni rekaan smata-mata dn trlalu byk pmbohongn tp bl da brbual sndiri dgn tuan empunye cerita, br korang akn tahu hal yg sbnr....

    Lagipon cerita yg korang bc ni da kna edit,tjuk ngan isi2 dia skali.
    W/pun tak banyak yg kena edit tp originaliti tu dah hilang la sbb da kena edit.

    Cerita ni memang kisah benar dn Mr.Q tu skarang ni da jd pensyarah da pon...

    Korang try bc kat laman sembang ni "geng cerita - active board - Umah seram seksyen 2 dn Umah seram seksyen 2[2]....

    Sekian,Tq

    x_men.2020@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. Salam 1 m'sia....

    Eeerrr...ak cuba nk tarik prhatian tuan empunya blog dan pd diorang2 yg kt luar sana yg ngaku cerita ni diorang yg punye.

    Aku tahu owner asal crita ni. lpas diselidik-selidik, laman sembang asal cerita nie pon aku dah jumpa.

    Penulis asal cerita ni guna nick Mr.q[Q] tp ada jgk yg salah paham dn panggil dia Mr.g[G]. Cerita ni bukannya drd org yg brnama Zaid, "sarawak #9", Amir, Idlan etc..... Diorg tu smua penipu yg cuba ambil ksempatan aje.Adalah sesuatu yg memalukan bl diorg ni cuba amik credit drp titik-peluh org lain....

    Ak tau smua ni psal aku ad sembang ngan penulis asal cerita ni.Smua yg ak tnya,dia jwb...Dia ni siap boleh jwb lg bl 1st time dia tulis cerita ni sbb ada blog yg ak baca kata cerita ni dia da baca setahun yg lepas padahal cerita tu tak smpai bape bulan aje mr.q tu tulis.

    Sblm ni ad yg kata crita ni rekaan smata-mata dn trlalu byk pmbohongn tp bl da brbual sndiri dgn tuan empunye cerita, br korang akn tahu hal yg sbnr....

    Lagipon cerita yg korang bc ni da kna edit,tjuk ngan isi2 dia skali.
    W/pun tak banyak yg kena edit tp originaliti tu dah hilang la sbb da kena edit.

    Cerita ni memang kisah benar dn Mr.Q tu skarang ni da jd pensyarah da pon...

    Korang try bc kat laman sembang ni "geng cerita - active board - Umah seram seksyen 2 dn Umah seram seksyen 2[2]....

    Sekian,Tq

    x_men.2020@yahoo.com

    ReplyDelete
  48. To be honest, i agree with you. This story belongs to Mr.Q and i already read the real one he post. It's not too much different but some parts are edited.

    Other person who claim this story are their story is Darnix. I'm a lil bit angry with this person coz he claim that this story belong to him even i know it's not.

    Please la people, be honest to yourself. Don't take credit from others.

    It's not a problem if you want to share it but just give a lil credit to the real author la.

    -Mr.Big-

    ReplyDelete
  49. @soffea erk.. na takut buat ape.. aku xtakut pon.. seram2 sket ade la :P

    ReplyDelete
  50. @i am S!L4H.. isk3.. sampai gile! hahaha.. no komen... takut plak aku dengo :P

    ReplyDelete
  51. @Anonymous wslm... owh.. yeker??? baru aku tau citer ni ditokok tambah n diciplak.. hu2...
    tu la pasal.. aku baca2 macam pelik smacam je.. rase cm bohong pon ade.. seyes... cuma aku setuju saja time tu...
    tapi bila aku bukak forum tu cm xde beza pun... isk3...

    ReplyDelete
  52. @Anonymous owh..really???? i wanna to read the real story n compare with the edited ones...
    I give credit but maybe i give credit to the wrong person.. this is my mistaken... Im sorry.. :(

    ReplyDelete
  53. for Nas, it's a not big different actually between the real one and this,but maybe you wanna chat+ask question to the writer....who knows.

    just go to the web site okey, chow.

    -Mr.big-

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails