Pesanan Penaja

Saturday, December 4, 2010

Kondom-Kondom yang Pelik dan Pelbagai Perisa! (18SX)


     Korang tahu apa itu kondom? tak tahu? ala,takkan aku nak jelaskan kot...malu laa..ahahaha....secara saintifiknya kondom itu ialah benda yang di sarungkan di dalam kemaluan lelaki untuk digunakan dalam aktiviti seksual bersama pasangan sebagai alat mencegah kehamilan. Errk...harap-harap penjelasan ringkas ini tak keterlaluan ok..hehe..Sekarang terdapat pelbagai jenis dan 'perisa' kondom yang boleh dibeli. Tapi ingat!,kondom tidak boleh serta sekali-kali digunakan untuk tujuan kegiatan seks sebelum kahwin serta seks songsang! Jom usha 'variasi' kondom yang pelik dan unik untuk tatapan korang..hehe:

1. KONDOM DINOSOUR
     Ahahhaa..ade plak kondom yang menyerupai dinosaur...mungkin terdapat permintaan daripada lelaki yang masih tidak dapat melupakan tabiat budak-budak bermain dinosaur..hehe 

2. KONDOM BERPERISA BAWANG
     Kondom Berperisa bawang ni lagi la pelik..ada makna jugak pada gambar di atas. kelihatan gambar bawang putih tapi juga membawa gambar hidung yang dikepit oleh penyepit tanda tutup hidung bau bawang..adehh...cam tu pulakk :#

3.KONDOM BERPERISA KOPI
     Tak sangka pula ada kondom perisa kopi...Tapi pengguna kondom ini tak rasa pelik ke kalau semasa menghirup kopi mereka terfikir pasal kondom nie..uweekkk..terus muntah kot..hahaha

4. KONDOM YANG BERCAHAYA DI TEMPAT GELAP

     Ni memang tak boleh blah.. Fungsinya ialah memberi cahaya yang sedikit terang pada kondom itu untuk 'menceriakan' suasana pada malam yang gelap sunyi...apakahhhh??? Mungkin sesuai untuk orang yang menghadapi masalah penglihatan kot..hehe

5. KONDOM YANG BERCORAK SENI

     Mungkin bagi pencinta seni lukis serta artistik,mereka suka kot dengan kondom macam nih...hoho

6. KONDOM BERBENTUK PEMBARIS

     Entah la aku tak tahu apa motif kondom yang berbentuk pembaris? Adakah bertujuan untuk menunjukkan ukuran ehem-ehem kepada pasangan??? perlukahhh??? hahaha

7. KONDOM BERPERISA DURIAN!

      Ni lagi la tak boleh blah..ade ker kondom yang berperisa durian..Mungkin ini jenama buatan Malaysia jika lihat pada jenamanya 'Sutra'. Adoiih..ini mesti nak tarik perhatian pembeli kondom Malaysia yang rata-ratanya meninati raja buah itu...Ade sape yang pernah guna??? ade rasa durian ker? hahhahaa

      p/s = Walau apa-apapun sebenarnya kondom bagi aku ada baik serta kurangnya..Tapi buat situasi sekarang,banyak kekurangannya kerana ramai orang yang menyalah gunakan kondom demi digunakan untuk melakukan aktiviti seksual dengan pasangan yang bukan muhrim. Malah apa gunanya kalau digunakan bersama dengan pasangan yang sah sebagai suami isteri? Nak hadkan jumlah anak? Lebih baik jika anak ramai! Tapi apa-apapun,kondom adalah salah satu cara terbaik untuk menghalang daripada penuaran penyakit AIDS..




reading

71 comments:

  1. haha ..kondom ?? sejak ayie lepas SPM sudah keje kilang kondom n setiap hari pegang 19ooo kondom.. percaya x?? xpercaya kena percaya juga.. keje kilng kondom ..

    ReplyDelete
  2. salam nas
    Salam singgah, mak ai pagi2 dah dihidangkan dengan kondom.

    haha

    Tak hingin memilikinya pun. anyway perlu dijual, dan perlu dilipatgandakan kempen seks selamat bagi peminat2 seks bebas. nampak macam kelakar, tapi ini serius

    ReplyDelete
  3. Macam menakutkan je kondom dinosaur ngan kondum durian tuh...

    ReplyDelete
  4. kat Malaysia pun banyak kondom berperisa..tapi yg durian tu tak pernah tengok lak..

    ReplyDelete
  5. @azrinrahim pergh...banyak giler ko pegang kondom2...aishhh....geli gak :P

    ReplyDelete
  6. @IMANSHAH wslm....hahahaha...hidang??? xde laa..saje jerk..hahaha...erks...xperlu kot untuk peminat seks bebas...still maksiat berleluasa

    ReplyDelete
  7. @Afizz hahaha..tu lahh...yg durian tue pelik gak....sedap ker? ishhh...
    yg bentuk dinosaur pon boleh rase ker? hahaha

    ReplyDelete
  8. @khairolghani durian??? hahhaa..masih baru dari pasaran kot :P

    ReplyDelete
  9. xsgke mcm2 jns de kondom ni..geli pn de gk ble tgk kndom ni..yg xleh bla bntuk dinosaur 2..cmne la dowg gne...huhuhu

    ReplyDelete
  10. @fara farhana tu lah..mmg pelbagai jenis....kalau perempuan mmg of coz geli..hehehe...tatau la bentuk dinosaur camne la rasenyer

    ReplyDelete
  11. Nas ni pasal kondom pun boleh jadi modal. Create kontroversi dekat blog ni:-) Sahut seruan posting bro Donny Sempena Hari Aids Sedunia

    ReplyDelete
  12. Kondom bawang boleh potong nafsu. Boleh digunakan semasa serangan seksual ajar sex maniac

    ReplyDelete
  13. @akubiomed saje jerk nk create kontrobesi...waaa.........
    kondom bawang tue leh potong nafsu?
    aku xtahu plak gnenyer...isk3

    ReplyDelete
  14. macam2 adaaa....ahhaha...tinggal pilih je..yg mana stu pilihan kolbu..haha;p

    ReplyDelete
  15. kesimpulannya, macam2 ada...hahaha..(n_n)

    ReplyDelete
  16. kondom durian?? hahah.. aku allergic durian...

    klu bg suami isteri biarlah anak ramaikan..

    ReplyDelete
  17. hebat2 ye kondom..ade perisa lagi..untuk ape ye perisa tu?haha

    ReplyDelete
  18. macam2 perisa bleh rase ke?
    ahahha sy dak kecik xtau pape ;p

    ReplyDelete
  19. err, kondom dinasour pom ade, hahaaha
    lwk gler!
    kt plkn dlu, pnah jer pgg kondom,
    siap tnjk cara2 nk pkai kt suami ag,
    hahahaahaa
    adushhh~! :DD
    encik nas, biar abes blaja dlu bru kawen. :PP

    ReplyDelete
  20. bestnya...
    tolong belikan leh...
    seni dan mcm2...
    leh jdi hobi kumpul pelbagai bentuk, warna, perisa n etc ni...
    bosan nya duk dlm U ni...

    ReplyDelete
  21. kawan aku masa dok kauter poembayaran kat tesko dok belek-belek gula gula .... kat tepi kauter tu...Tetiba dia belek peket kondom plak ... dia ingatkan gula-gula....malu sangat bila yg terpegang tu, kondom berperisa buah buahan.
    org belakang dah senyum senyum. ingat gula gula... Sengal punya kawan....

    Aku tahu Kondom Durex Select berperisa buah-buahan menambahkan lagi keseronokkan dalam hubungan seks bersama pasangan .
    Kondom Durex Select juga untuk mereka yang mahu merancang anak, untuk seks oral dan juga mengelakkan jangkitan HIV. tak disebutkan menghalalkan sex luar nikah... jangan kita memandai salahguna plak ye...
    Sekotak Durex Select mempunyai 3 kondom

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    ReplyDelete
  22. mcm2 la kondom ni selamat la tempat nak pakai tu xde perisa mcm2 plak? ops!! hahahahhaahha

    ReplyDelete
  23. macam2 jnis erk/haha,,,kelakar,,ngee,,pe pon nice info la

    ReplyDelete
  24. hahahak !
    aku pelik la !
    ape la guna ade perisa..
    rasenye same je kot..
    hhahaak !!!

    ReplyDelete
  25. wahh berbagai jenis rupanya, selama 21 tahun ni aku baru tau

    ehh ehh ketinggalan kah macam tu ?

    ReplyDelete
  26. adeh , ada lak yg rasa durian ek . haha . lawak . eh2 . alamak . sy baru 17 tahun . heee

    ReplyDelete
  27. x bleh blah condom glow in the dark.. hoyehhhhh yeahh baby yeahhhh

    ReplyDelete
  28. @echah mashuri hahhaha..ko nak pilih ker??? dasattt..hahhaa

    ReplyDelete
  29. @ninie_azriena kah3....malu plak aku kalau bincang pasal bende nih kat pompuan~

    ReplyDelete
  30. @mR.sYaH eh..ko allergy durian? weyh...durian sedap dowhhh

    ReplyDelete
  31. @Anwar Naim hahaha..tu la pasal...for what....xyah pakai laaa....hu3

    ReplyDelete
  32. @.sweet-ants. tu la pasal....xde la rase manis ker masam ker masin ker...aishh..diorang saje je nk tarik ramai pembeli

    ReplyDelete
  33. @fariehan ibrahim tu la pasal...dinosaur pon ader..ganas dowh..hahha....erkss..ko penah pegang kondom? pulak...hahaha...ok3...nanti abes belaja aku kawen..janji! :P

    ReplyDelete
  34. @MGMSabri malu la aku nk beli....da la muke cm budak2 lagi....malu3...hahaha....ko nie ske je ngan kumpul koleksi2....ko beli sendiri lah :P

    ReplyDelete
  35. @Afzainizam pergh..pengalaman yang agak menarik nih...hahaha....tu la pasal....malu dowh..kalau tersilap pegang barang yg disangka gula2..rupe2nyer kondom...hu3
    tu lah...jangan salahgunakan kondom!

    ReplyDelete
  36. @NICK IRFAN opssss...irfan melucah disini..hahhahaa...saje jerk :P

    ReplyDelete
  37. @iszieylyanziy thx3....nanti ko pon akan tengok gak nanti~

    ReplyDelete
  38. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza tu lah pasal..same jerk rasenyer..cuma 'sensasinya' tak sama...hahahhahaa...lucah3..awww

    ReplyDelete
  39. @Biela Sapine owh..ko tua setahun dari aku upenyer..xperlu la ckp ketinggalan..xperlu lahhh..haha

    ReplyDelete
  40. @Nur Azila Ismail xper2..ko menyamarla sebagai 18 tahun...hahahha...tu la pasal..durian pon ader...padahal xleh rase pon..haha

    ReplyDelete
  41. @maCykalau serba salah xyah komen kak..hahhaa :D

    ReplyDelete
  42. @Encik Bell (beLalaNG) oii....lucahh..kakakaka.....mmg xleh blah... :P

    ReplyDelete
  43. pelik gile semua kondom2 kt atas. haha. nice sharing bro.

    ReplyDelete
  44. @RedBoys hahaha..tu la pasal...xde ke nak mencube? hehhe

    ReplyDelete
  45. @Along Tapa nanti takot xleh 'masuk' kot..kan bengkok..hahhaa

    ReplyDelete
  46. @Umie Nadhirah tu lah..macam2 ader...cuma pilih salah satu jerk..hehehhe

    ReplyDelete
  47. "wah abg..apa yg menyala dgn hebat ni?mcm torch light je..menyala mcm yg org pegang masa konsert tu"

    "inilah ehem2 versi glow in the dark...hehe..boleh pakai time ni je..masa konsert?habis kena tangkap kang"

    XD

    ReplyDelete
  48. banyak-banyak koment kat atas ni , aku tertarik dengan koment dari budak yg keje kilang kondom tu. heheh
    gerenti hari-hari bawak balik kondom free kan?

    nak jugak boleh tak?HAHAH

    MOTIF kau update citer pasal kondom? gerenti pernah try pakai kan nie? hahahahahah

    ReplyDelete
  49. @tengkorakemas hahhaa..tu lah...menyala cm konsert..mst nampak pelik kan? hahahhaa....tu lah...snang kne kantoi ngan JAWI :p

    ReplyDelete
  50. @KERDILDESA hahhaha....tu lah..best kot...leh seludup kuar kondom...
    arrkk..jangan marah ek..gurau jerk :P
    motiff?? no motif..hahha

    ReplyDelete
  51. tiba tiba rasa geli geleman. huhu.

    ReplyDelete
  52. perlu ke ada perisa?huhuu...
    tak pernah guna, so tak tahu ( mmg la kann )

    latest entry : takutkan orang lebih dari takutkan Pencipta

    ReplyDelete
  53. i dah follow you . do follow me kay ? thank you (:

    ReplyDelete
  54. segan pulak baca cite kondom ni. teringat condom distribution masa Aids day.

    ReplyDelete
  55. erk kondom..xpernah tgk life lg..pernah tgk kotak je..hehe :))

    ReplyDelete
  56. @Nur Areefah tu la pasal..xperlu kot...xde rase masam,manis pahit pon

    ReplyDelete
  57. @Faaizz d. Zul ko dapat kondom ker? aishhh...buat belon jelah :P

    ReplyDelete
  58. @Tomato Gurl's Life hahhaa...aku dulu2 lak siap men belon lagi...time kecik2 la :P

    ReplyDelete
  59. macam2 ada kondom sekarang nie... adoi... tidak bagus di malaysia nih...

    ReplyDelete
  60. @IMANSHAH,pada saya tak perlu langsung diperbanyakkan seks selamat.

    Walaupun tak dinafikan memang banyak dah perlakuan sebegitu tapi tak bermaksud kita perlu ikut je.Dengan banyaknya kempen begini seolah-olah kita meredhai pulak kegiatan seks bebas ni.

    Mungkinlah melakukan seks bebas dengan pakai kondom ni selamat,tapi ingat akan murka dan laknat Allah.Lagi satu perlakuan seks bebas akan menjadikan taraf kita lebih hina daripada babi,setuju?

    ReplyDelete
  61. Bagi dah kahwin boleh beli kondom.rasa tak mahu anak lagi.pakai la kondom.

    ReplyDelete
  62. @Zikri Husaini mmg da macam2 da...n mmg xbagus..nanti galakkan seks bebas..hu3

    ReplyDelete
  63. Memang xboleh blah...hahaha~

    ReplyDelete
  64. tu dia... mcm2 jenis ada yerr?

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails