Pesanan Penaja

Monday, February 21, 2011

Kenangan Best ber BBQ di Bukit Cerakah dengan Classmate


     Entahla aku dah semakin jarang berblogwalking dan update blog sebab aku pada minggu ni ada banyak kuiz dan assignment kena buat serta common test yang akan diadakan ahad ni... hu3.. pada hari ahad (semalam) aku dan kawan-kawan sekelas AC 220 4H (ijazah Perakaunan) telah pergi ke bukit cerakah, shah alam untuk berBBQ sekelas untuk enjoykan diri sebelum masuk test nanti. Agak malang sedikit kerana hampir 10 budak kelas aku tak dapat hadirkan diri sebab mungkin tiada transport dan busy. Jom Usha Gambar-gambar nih :)

     Eh...gambar kat bawah.. nanti jap..sebenarnya aku bangun pun lambat sebab cadang sampai sana pukul 8 pagi tapi pukul 8 pagi aku baru je bangun tido,itupun selepas aku 'dikejutkan' dengan panggilan Hadi yang hairan kenapa aku ni xstay kat blok dia.. hehehe.. sori.. kemudian aku,acap,wan n din yang 'lambat' pergi ke sana ditugaskan untuk membeli ais dan kuah kari untuk di bawa ke sana. Apabila sampai di sana (bukit cerakah-taman pertanian), amier pulak kata ais tu tak cukup. so acap dan din terpaksa la pergi beli ais lagi. (maaflah sebab aku sebut nama org yang korang tak kenal :) then.. naiklah kami bas yang membawa pelawat ke tempat yang di tuju (bas yang takde tingkap dan pintu)

     Jom usha gambar-gambar ceria kami sebagai bakal akauntan yang bertualiah :)

      Gambar aku yang pakai baju inter milan warna biru belang hitam.. siap ada kuali kat depan.. nak masak ape la bang oiii :P

     ini pengalaman ke-3 ber BBQ aku.. cuma kali ni aku xbuat keje alih2kan ayam..cuma kerja tolong amek ayam n hot dog yang dah siap masak je... hehe

      Tengah mengimbau kenangan silam bermain kuda mainan di sini.. hehehe.. macam rasa 'kanak-kanak' pulak.. hehehe...

 kat cermin ini pun sibuk nak berposing! hahahhahahaa

     Ensem kan tuan punye blog ni... ini adalah gambar aku... pakai spek mata yang dicilok sekejap

     On the way nak balik, cuma jalan kaki.. memang time ni letih..cuma happening sangat ngan diorang! time letih-letih pun boleh melompat-lompat (actually gambar ni time kami jatuh dari langit)... Orang-orang sekitar asyik pandang2 kami je sebab kami ni memang paling banyak cakap n gelak-gelak time jalan nak balik :)

p/s- ok... aku nak sambung buat kerja.. esok kot aku singgah balik ke blog korang.. Insya-Allah

reading

49 comments:

  1. besh nyeh ber bbq rmai2!
    lame gler kot xwat xtiviti cmnie, T_T wuwuwuu

    adeh, comey gler ko naik kuda.
    msti berebut ngn budak2 nk naik tuuu, haha! ;pp

    ReplyDelete
  2. pehh.best ah.kelas ak semua pompuan.kecuali 2org je laki.ehheh..nk buat bbq neh ntah bilee lahh.hikhik

    ReplyDelete
  3. lam ramai2 ak nampak ko laa y plg mcm budak!!^^, awet mude kott~

    ReplyDelete
  4. adoi..sekali gambor awek sikit pulak...tak dapat aku nak cuci mata...

    bagus jugak ek idea ko BBQ sambil berjalan2..dapat bakor lemak...tak terpikir pulak aku..

    Gorengbaek - Persoalan yang aku takde jawapan sampai skang..

    Hangit Habis dah - Kenapa ek...pasal masjid...mehla sound aku...

    Kerat Senget - .:luah kat sini sudeh:.

    ReplyDelete
  5. besh ah jalan-jalan cmtu.

    seumur idop aku, tak pena
    ada experience ber-bbq.

    hahhaha.

    eh muka ko ada iras2 adik skola aku.

    ReplyDelete
  6. nas perasan gile, bwahhaha.. best da.. aku da lama tak berbeque nie, hehehe

    ReplyDelete
  7. waaa...best nya..xpernah lg sampai sana...hihihihihi:>>

    ReplyDelete
  8. wah best tu.. dah lama tak berbbq..

    ReplyDelete
  9. @FariehanIbrahim [LBC] hehehe... mmg best pon.. eh.. xde lah.. saje je ngade2 naek kuda... budak2 xde la nk main.. kitorang je konker :P

    ReplyDelete
  10. @echah mashuri hehe..kelas ko mmg da pupus dah..kalau nk buat bbq agak susah sket... tapi kalau rajin dapat la buat :)

    ReplyDelete
  11. @Emilia Emira amboii..perli aku nampak.. hahahaha.. xpe2... aku budak2 pon aku masih matang :P

    ReplyDelete
  12. @Along Tapa tu la pasal...mmg xbanyak utk dipaparkan disini...
    aah.. bbq n makan banyak2 then jalan2.. tu la xrase kenyang sangat :)

    ReplyDelete
  13. @RIANyeker? ala..kesiannye.. xpe...nnanti ada la peluang.. hehehe...
    eh.. asyik2 ade je org yg kata muka nk seiras.. hehehee

    ReplyDelete
  14. @mR.sYaH yeker??? xpe la syah.. ade je chance pasni :)

    ReplyDelete
  15. @Anipceh.. cm harem je ayat ko..jeles la tuu.. hahahaha..
    aku pon da lama..cuma time ni ade chance..

    ReplyDelete
  16. Buka lagi Bukit Cerakah kepada pengunjung ingatkan sudah tutup.

    Dulu semasa sekolah ada buat aktiviti pembimbing rakan sebaya disana memang best

    ReplyDelete
  17. Aku perasan yang ko suka sgt buat muka bila bergambar..
    Ke aku je yg berperasaan sedemikian..
    Serius, comel gak lah..
    Cuba ko buat wajah macho aku nak tengok..
    Hahahaha..


    Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids"
    Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ramai Followers Dari Blog Ben Ashaari"
    Entry Terbaru 3 : "Saya Mahu Mengaplikasikan Ilmu Tutorial Dari Blog Maribinablog"

    ReplyDelete
  18. @nas yeke ? temasuk aku dah bape orang da ckp camtu ? hahha,

    ReplyDelete
  19. uish.. bdk kls ko mmg 4 org je pmpn??
    meriah beb!! hahaha~

    ReplyDelete
  20. salam ...
    pkbar sihat er tidak ni?

    waa... rasa cam nk kesana pula..

    ReplyDelete
  21. bestnya... nas.. bbq dengan budak2.. kelas... aku tak sempat buat bbq ngan budak kelas, ... cuma jalan2 jer.. huhu

    ReplyDelete
  22. @akubiomed masih ade bukak ag..malah ramai kot... hehehe.. owh.. masa dulu ko penag g sana.. da lama tuh.. hu3

    ReplyDelete
  23. @d_tieah hahaha..aku mmg suke berpose muke cm2.. xde muke dah.. hahaha..
    comel..nhahahahaha
    xde la :P

    ReplyDelete
  24. @RIANntah la..hampir sploh org kot... tapi yang lebih tepat kalau ko penah tengok muka aku face to face :P

    ReplyDelete
  25. @SHaRKFiQ SSM bukn ape fiq... time ni ramai dak pompuan xg... tapi still meriah la sbb kelas aku half lelaki half perempuan :)

    ReplyDelete
  26. @ninie_azriena boleh aje ninie..cuma kene masuk kelas kitorang la baru leh join :PPP

    ReplyDelete
  27. @suriwslm kak suri... sihat gak..cuam banyak keje kot kne buat..
    hu3...
    ermm..pegi je kat sana.. mmg besh

    ReplyDelete
  28. ok gak...next time jgn segan2 jemput kite errkk..hihihihihi

    ReplyDelete
  29. @nas kalau tgk face to face myb kurang sket
    kot percentage persamaan dy. hahhaha, tgk dr jauh @ dlm gamba br nmpk cm sama kot.

    ReplyDelete
  30. dulu masa belajar kat uitm setahun duduk kat seksyen 6. penah sekali nak cuba masuk tapi ongkosnya takde.. terus cancel

    ReplyDelete
  31. @orange.shaker orait22.. hahhahaha
    tapi kan..ko kne la join kelas kitorang dulu... baru la best :P

    ReplyDelete
  32. @RIAN erk.. boleh ade percentage plak ea Rian? hahhaa... mungkin kot... harap2 aku dapat ler tengok budak cm muke aku ni :P

    ReplyDelete
  33. @zool owh..samelah kita uitm.. hehehe... err..ongkos tu ape maksudnye???

    ReplyDelete
  34. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    uihhhhhh BBQ sesekali mmg layan syokkkkk.... aku tang bakar tak mau tang makan laju.....

    ReplyDelete
  35. ohh..tidak..aku dah lama tinggalkan dunia akaun...hahahhahaha

    ReplyDelete
  36. tidur sana ker balik hari hee...

    bila dah jumpa mesti kecoh kan..kan..

    ReplyDelete
  37. @Afzainizam hehee..beselah... cuma aku xteruja sgt nk makan.. hehehe
    sedap dowh...
    cuma xlarat nak makan.. banyak..

    ReplyDelete
  38. @orange.shaker alaa...ape salahnye join.. hehehhee.. at least ko ade pengalaman as pelajar akaun :P

    ReplyDelete
  39. @suritak tidur sana pon...cuma stay sampai petang je.. hu3

    ReplyDelete
  40. cuti raya cina lepas aku bbq masa family day kat Teluk Kemang, best gak, tapi bg aku bbq best malam2..senang sikit modus operandinya..ko alihkan ayam dan hot dog..lepas tu ko ngap..kekalkan jarak dgn makanan..dan susah org nak perasan bila kita makan paling banyak mwahahaha

    p/s:mampukah Inter Milan mempertahankan kejuaraan liga juara2? :P

    ReplyDelete
  41. uihhhh sendawa kenyang tak hingat tuuuu

    Ucaplah Alhamdulillah
    Syukur kita kepada Allah

    hahhh kalau ko kenyang makan BBQ tu jangan lupa baca Alhamdulillah....

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  42. tu la..
    jarang gile update..
    t'tnggu2 tau..

    nice entry..
    cam sronok je..
    ~gmbar si tuan blog yg b'cemin mata tu sungguh xleh bla..
    :P

    ReplyDelete
  43. wahhhh..besnyeeee...
    de air terjun x nas?hehe
    syoknye dpt berBBQ.. :D
    amboi....cover macho ke nas?hahaha

    ReplyDelete
  44. Trauma dengan bukit cerakah..
    Pernah sesat dlm tu, terpksa jalan dri rumah musim sehingga pusing satu bukit tu..

    ReplyDelete
  45. bestnya bbq...saya pernah pi bukit cerakah sekali je. itupon banyak kera yang ganggu...huhu

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails