Pesanan Penaja

Monday, December 6, 2010

Apa Motif Status Spongebob dan Patrick dalam Facebook???


     Apabila semalam,aku buka facebook aku,ade je friends yang tulis status yang serba ringkas, iaitu 'spongebob'..ada juga yang tulis. 'Im patrick'..Pelik! adakah mereka ni otak sudah 'mereng' sekejap atau hari semalam dan mungkin hari ini adalah Hari Spongebob dan Patrick Sedunia? huhuhu...mustahil kot...Yang menjadi lagi kemusyilan,kebanyakkan kaum perempuan tahu pasal ni,tetapi kaum lelaki pula yang masih blurr pasal nie...Jom usha gambar-gambar di bawah ini sebagai bukti:


>>>Bukti ke'blurran' tiga kaum lelaki di atas termasuk aku yang kompius pasal status spongebob nih...huhuhu


>>>Time ni pula,kaum perempuan mula 'aktif' mengeluarkan status sebagai spongebob..adakah rupe mereka seperti spongebob atau suara mereka seakan spongebob atau perangai mereka spongebob? entahlahh..


>>>Hah..pada waktu ini aku sudah mula merasakan maksud sebenar spongebob dan patrick sewaktu dua kawan sebatch UiTM aku mengatakan diri mereka Patrick!

     Lalu aku dengan pantas melawat beberapa blog orang lain dan kebenarannya mula 'terkantoi'  di entri ini di mana salah satu komennya mengatakan maksud sebenar status sedemikian:

-SPONGEBOB- jika si penulisnya adalah masih single
-PATRICK- jika dia 'TAKEN' (sudah berpunya)
-SQUIDWARD- jika masih single tapi hatinya sudah 'diambil orang' (kurang popular)

     Hahaha..patutla dua kawan aku yang memang dah taken tue tulis status Patrick...hehehe...apa-apapun sori la kat kaum perempuan sebab aku dah dedahkan rahsia nie..walaupun agak terlambat,tapi masih ramai kot yang tak tahu..hehehe..bagi korang yang masih juga tak percaya status spongebob dan patrick yang popular nih,cuba check sini

p/s aku pula dah buat status 'SANDY'. ape maksudnyer ntah laa..haha


reading

135 comments:

  1. laaa...itu ke motif diorang tulis status cam tu...semalam semua kawan saya tulis cam tu kat fb...tension pulak bila banyak status macam ni kat wall... -__-

    ReplyDelete
  2. No wonder ade org tnye aku kt formspring spongebob or patrick lol

    manelah tau!

    ps: Aku suke jawapan sandy tu haha

    ReplyDelete
  3. owh camtu rupanya..haha sy pmpn pn baru arini faham haha :PP

    ReplyDelete
  4. asal wall aku x penuh lak ngan status cmtu ea..?bse la..kanak2 je maen status cmtu..hahahah

    ReplyDelete
  5. baru ku tahu.. adoii spesies apa aku ni ek keh3..

    ReplyDelete
  6. haha..
    yeke..??
    xtau plak cte pasal blog ni sgt bg effect ye kat FB..
    lme x on9..
    so, xtau la pe yg jd kat FB tu..
    XD

    ~nyway, klo awk jd SANDY, nk jadi MR.CRAB la..
    LOL
    :D

    ReplyDelete
  7. nash !!
    u are so so so so nakal !!
    sanggup cari maksud spongebob n patrick !!
    ni sebab yana gn cera lah nie

    ReplyDelete
  8. owh.. ye ke nas? haha. aku ade gak dok tgk dorg post mcm tu. tak tau la pulak kan..

    nway, thx for da info :)

    ReplyDelete
  9. hahahha,,yang kau tau bukan blog aku,,hahaha

    ReplyDelete
  10. ye ke?xde pun kat status fb kawan2 cik tom..hehe..

    ReplyDelete
  11. hahaha..begitu kisahnya....baru faham...kt wall sy xde la budak2 buat status tntg spongebob ni.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    AKU TAK BODOH

    ReplyDelete
  12. hahaha..bukan slalu wat cmnie..bg kaum nas berfikir ckit..tp mmg lawak ah..ramai kot yg wat status cmtue termasuk lah ninie...hehehe..:)

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. haha....kalau mr crab plak ape ye?yg sukakan duit ke..hikhik

    ReplyDelete
  17. oo. dats y la.
    lepastu kan now, ramai yg tukar profile pic, jadi anime/cartoon character. sempena apa?

    ReplyDelete
  18. @Afizz tu la motifnyer..hahhahahha....tau xper...tension jewp :P

    ReplyDelete
  19. @izulman hahaha,,,ty lah...naseb bek aku da lama xbukak formspring..hehhee

    ReplyDelete
  20. @amy azuha kekeke....tp ader je pompuan yg xpaham~ :P

    ReplyDelete
  21. @Siti Wardah same jerk ko ngan amy azuha........xper2..just bg info..haha

    ReplyDelete
  22. @nuyuEna erks...diorang nie range diorang umur 20+ tau...mane ader kanak2..hhahaha

    ReplyDelete
  23. @dya adriza spisies darat...sebab tak tahu pasal hal-hal laut...hehhe

    ReplyDelete
  24. @zati-zt tu lah....tp aku slalu on9..so aku tahu la mcm2 cerita..hehehe...ko MR CRAB? nie pasal giler duit agaknyer..hahaha

    ReplyDelete
  25. @zuliana halim kah3.....saje jerk...tau2 la korang berdua sudah berpunyer....hehehe

    ReplyDelete
  26. @soffea wc....aku pun selalu je tengok..tp tertanye2 pasal nih..hehe

    ReplyDelete
  27. @ninie_azriena hak3.....pandai ea kaum perempuan..nak bagi lelaki berfikir jewp..hu3

    ReplyDelete
  28. @echah mashuri aah..rase2nyer kot.....mata duitan! hehe..tp kalau patrick cm xlogik..dia mane ader kapel..hu3

    ReplyDelete
  29. @Faaizz d. Zul tu la pasal....ramai nk jadi budak2...hahaha

    ReplyDelete
  30. hahah,, bru aku tahu..

    semalam ramai kwn perempuan aku buat mcm tu.. patutlh..

    ReplyDelete
  31. haihh, tak bagi kerjasama nihh. -.- patut kena padam ja komen tu memula.

    ReplyDelete
  32. @mR.sYaH hahhaha..tu la pasal..just nak bagi lelaki tahu..sebab ramai yg xtahu...haha

    ReplyDelete
  33. @Leelee tak bagi kerja sama???? maksud ko??? hahaha....perempuan xbg kerjesama ek?

    ReplyDelete
  34. @cimut munniey :) tu la..kadang2 mcm mengarut gak..hahaha

    ReplyDelete
  35. haha

    pompuan feeling2 comel la tu

    laki xyah susah2 nk spongebob ke patrick ke ape ke

    if single, ckp single

    if double, ckp double

    if troube?

    ReplyDelete
  36. smbg petikan dr Qarl:

    kalo trouble, CLASH JE!!

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/campur-padan.html

    ReplyDelete
  37. haha...aku pun binggung jugak mula tuh. adui -.-"

    tp hari ni ade lagi yg terbaru...
    lolipop! haha

    ReplyDelete
  38. Hahahahaha!
    baru paham menatang ni.
    patut lah dorang uat status cam tu.

    ReplyDelete
  39. erkkk walaupn ak pempuan, ak x tau pun. huhuhuu

    ReplyDelete
  40. baru aku tau !
    mmbr aku tulis 'spongebob' kat stts dia..
    last2 aku balas powerpuff girl..
    hahahak sengal la !
    tpi aku pelik knpe perlu 'spongebob' 'patrick' cartoon len tak boleh ke ?

    ReplyDelete
  41. haha.im spongebob.
    smlm ade lagi game nih..

    bubblegum = single
    ape tah lagi :P

    psstt: hye abg senior.kui kui kui

    ReplyDelete
  42. @Qarlhahaha....tau xper....lelaki mmg simple..xyah nak berbahasa kiasan! hahaha :D

    ReplyDelete
  43. @AdiEpergh..ayat mmg berani tuh....terase kot gurls..hehe

    ReplyDelete
  44. @khaiyisah husna erks...lolipop lak???? ader ker? nak usha la plak~

    ReplyDelete
  45. @♥chubbycekelat ♥ hahaha...tu la pasal....aku xpaham la diorang ske sgt nk berkias~

    ReplyDelete
  46. @ifahmaybe ifah ketinggalan zaman kot...opss..xde2..saje jerk :P

    ReplyDelete
  47. @Along Tapa hahaha..tu lah....mr crab plak mst mata duitan :P

    ReplyDelete
  48. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza tu la sengal...sbb orang xpaham dia je paham...hahahaha..tu la pelik....

    ReplyDelete
  49. @Puteri Iqa Izyan hah..thx banyak2 coz bagi tahu maksud bubble gum= single...hahahaa
    erks...senior? hahha..same uitm shah alam ker?

    ReplyDelete
  50. hahha neh memang sgt open..wooot2 ak mr crab..lagi ntah pape..

    ReplyDelete
  51. haha
    style entry
    baru aku paham nape wall aku penuh sgn spongebob
    tq nas

    ReplyDelete
  52. @Emilia Emira tu lah..mmg sangat open...hahhaa....mr crab...mmg mata duitan..haha :P

    ReplyDelete
  53. @Mr.W33ers hak3....diorang saje je nak tackle ko... :P

    ReplyDelete
  54. adushh! ntah pape jer. perlu ke?
    * ttibe ase cm emosi lbey. hahhahaa :PP tp still maintain COMEL ^^

    ReplyDelete
  55. mcm ni pun ada gak eh?
    x fhm sab...ish...ish...ish...
    terus trg kan senang...
    ganti dgn watak lak...
    apa pun suke cite kartun...

    ReplyDelete
  56. @fariehan ibrahim erks...yelah..ko je yg maintain comey..hehehe

    ReplyDelete
  57. @MGMSabri tu la pasal..mmg aku pon xpaha..patrick=taken,tp padahal mmg dia xde kapel..hu3

    ReplyDelete
  58. @fakhrullah same2..hehehe..diorang da senyap da tuh :P

    ReplyDelete
  59. heee....diorang envy sgt kot watak2 tuh :D

    ReplyDelete
  60. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Menyambut Maal Hijrah
    1431H/2009-2010M.
    MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    Salam kunjungan salam ziarah…. eeemmmm spongebox wooooo aku pun bila baca confius ni aphal pompuan tak suka patrik kawan nganspongerbox tu....

    Motif wanita tetap tak puas hati..... Jelous lah tuuuuuu,,,, hati wanita mudah terguris oleh perasaan .....

    ReplyDelete
  61. Actually ade byk lagi.
    bkn sal spongebob je.
    nama2 arak ade, hagemaru la ape la.
    sonok jugak kekadang kene kan dak laki ni.
    hehehehe kidding! xD

    ReplyDelete
  62. owh, ni ka mksudya..haha..

    btw, cmna ko buat [balas komen dia]..
    nk buat gak~ mcm sng ja nk reply nanti; ;)

    ReplyDelete
  63. tp ape pasal pulak meaningnye camtu =_=

    ReplyDelete
  64. hahah. bole pulak macam tu kan.
    salam maal hijrah 1432H. (^_^)
    kamu kena tag >> http://hidayahmurni.blogspot.com/2010/12/bloglarian-berhenti-joging-pulak.html

    ReplyDelete
  65. macam tu pun ada ka..
    kalau encik crab plak..hehe

    ReplyDelete
  66. owh ho.. somoething like that... aku ingatkan apa lah... yelah ..aku pun baru buat contest dah la pakai wallpaper mr patrick...huhu

    ReplyDelete
  67. Lepas ni aku cuba nak log in ke akaun facebook aku.Ada tak sapa-sapa antar status macam tu.

    ReplyDelete
  68. baru phm! sy pompuan pon sy tak tau!! hahahahah

    ReplyDelete
  69. @taufiq helios ntahla..ni aku belum pasti lagi...hahhaa

    ReplyDelete
  70. @Afzainizam hehehee....nie aku xleh komen banyak2 sebab ramai pompuan komen disini..hehe

    ReplyDelete
  71. @♥chubbycekelat ♥ owh..yeker??? hu3..yg pasti dua2 pasal arak org mlayu pasti xgne n hagemaru lak xpopular kan :P

    ReplyDelete
  72. @HiGHNeSS FiQ cuba usha kat entri pasal tutorial balas komen...g blog ini:
    http://maribinablog.blogspot.com

    ReplyDelete
  73. @hiDAyah_muRNi salam maal hijrah gak la hidayah...erks..aku kne tag? ehehe..thx hidayah :D

    ReplyDelete
  74. @LiFe KaMi encik crab maknanya dia mata duitan kot..hehe

    ReplyDelete
  75. @Zikri Husaini mr patick..so maknanya ko da berpunye la nih,,,??? hahhaa

    ReplyDelete
  76. @2 2=5 pelik..pompuan pon xtau..hahhaa..xper..bagi info :P

    ReplyDelete
  77. er..tak faham aku..kenapa spongebob single dan patrick tu taken?dari aspek mana mereka buat klasifikasi tu?

    kalau plankton..mungkin aku faham..plankton=banyak taktik=niat jahat=PLAYBOY

    ReplyDelete
  78. @tengkorakemas tu la pasal...hahhaha....patrick mane ader kapel..hoho...ya2..plankton smae ngan playboy :P

    ReplyDelete
  79. haha..akhirnye tau jugak ko ek

    waa..femes fesbuk aku kat cni :)

    ReplyDelete
  80. @♥NuR SyAFiQah♥ hahaha..mesti lah...rajin mencari...tak sangke aku tercapture pics ko :P

    ReplyDelete
  81. memacam ragam manusia zaman sekarag ni punya bahasa kiasan..
    tu belum lagi jumpa status barnicleboy ke mermaidman ke..
    ntah apa pulak la maksud tersirat disebalik karekter tu..

    ReplyDelete
  82. lalalaa..saya squidward..

    ahahaha =p

    ReplyDelete
  83. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
    MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

    spongebox aku buat basuh kereta dan pinggan jangan scandal ye kangkadang ku buat spongebox ni gosok badan time mandi hilangkan daki aje

    ReplyDelete
  84. Nak komen apa pun tak tahu sebab tidak ada akaun fesbuk :-)

    ReplyDelete
  85. @pipoq tu la pasal..mcm2 ragam perangai pompuan skunk..pelik tol lorhh

    ReplyDelete
  86. @kAziShA hah..ko org pertama kata ko squidward..hehehe

    ReplyDelete
  87. @Afzainizam salam maalhijrah gak bro..hehee..ko tahu2 je spongebob si pembasuh kereta tuh...hehe

    ReplyDelete
  88. ouh ouh ouh , i'm spongebob forever (:

    tuu pon kalau spongebob xmati , theethee =..=

    ReplyDelete
  89. ooo..bru la aku tau..aku pun heran gak mmbr aku tls mcm 2..hehe

    ReplyDelete
  90. ooo..bru ku tau mksd nye..hhaha..tp xpernah tgk lg org tulis status cm2 kt fb aku..

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  91. @sully86 too free??? what does u mean bro? hu4

    ReplyDelete
  92. @eka haaaa....so ko xkawen ker???? gulp :P

    ReplyDelete
  93. @buzymovie hehehe..tu la pasal...pompuan semua je yang buat kan? hehehee

    ReplyDelete
  94. @Faizbagus la xde..hehehe..tp kalau tgok mmg ramai kot...tp xde la ramai sgt sbb ramai gak pompuan yg still xtau

    ReplyDelete
  95. Itu macam pun ada ka..adeh..Aku nak Mr Crab la..haha

    ReplyDelete
  96. @Pejuang Kesenian Extreme hehehe...mr crab..sesuai kot...mate duitan :P

    ReplyDelete
  97. @Aizat Azizan hahaha..tu la..nk bagi penjelasan kepada lelaki :P

    ReplyDelete
  98. spansbob? errrrr....wat de...

    ReplyDelete
  99. @Anonymous hehhe...mr crab ea? mata duitan kot :P

    ReplyDelete
  100. yang kes nombor-nombor tuh, satu hal gak.. tulis nombor, pastu text.. aku naik heran motip mereka.. hahaha

    ReplyDelete
  101. erkkk. kenapa tak pernah tau pasal ni? hahaha btw , apa related patrik tu dgn taken. dia single je. hahahaha :D

    oh ya , im spongebob :P

    ReplyDelete
  102. sandy tuh maknanye hati dh pecah berkecai...

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails