Pesanan Penaja

Saturday, November 6, 2010

Lelaki Hensem vs Lelaki Tak Hensem vs Lelaki Skema vs 'Lelaki Aww'

     Bagi persepsi masyarakat,terutamanya wanita,segala tindak tanduk lelaki yang berwajah hensem,tak hensem serta skema walaupun sama,namun mereka ada pendapatnya yang berbeza..entri nie aku tulis berdasarkan pendapat umum wanita...so jangan caye 100% pulak..hehee..dan perhatian! entri nie bukan nak memperli fizikal lelaki pulak,sebab aku pun lelaki..sengaja tambah part lelaki skema dan lelaki 'aww'(updated)

Kalau lelaki menjadi pendiam:
hensem- pergh...macho pulak mamat tue...cool je tengok...
tak hensem- ala,bajet je tue...perasan macho la tue.
skema- sudah dia skema,so memang la dia pendiam..ape laa...
aww- dia tengah moody....


Kalau lelaki buat jahat:
hensem- nobody perfect..
tak hensem- memang padan la dengan muka dia,muka macam pintu tembok je..
skema- aik..mustahil..takkan mamat tu buat jahat! mustahil..korang salah tengok kot?
aww- erk..jahat apa yang dibuatnyer tue :P

Kalau lelaki tolong perempuan kena ganggu:
hensem- Pergh....macam hero filem hindustan plak...cair aku dibuatnyer..aww :P
tak hensem- Alah, poyo je tue,mesti dah berpakat-pakat dengan kawan dah...
skema- Eh,mampu ke dia nak tolong perempuan? kut2 belum nak tolong dah pengsan kena belasah.
aww- cuma mampu ucap 'tolong...tolong.....ada orang kena kacau...aww...'

Kalau dapat gadis jelita dan cantik:
hensem- Erm..bagai pinang dibelah dua!
tak hensem- erk,mesti dia guna bomoh nie,macam mana dia boleh tackle gadis cun melecun tue..
skema- Ala,mesti perempuan tue terpikat dengan kepandaiannya..
aww- cuma kawan,bukan girlfriend :P

Kalau ditinggalkan awek:
hensem- saya kan ada!
tak hensem- kesian,mesti ada someone untuk awak nanti..
skema- memang patut pun,muka macam tue nak ade awek? sorry lahh..mesti awek cepat bosan..
aww- biar jelah,nanti dia pandai2 la cari yang baru... (awek? bukan kot~)

Kalau lelaki bersedih:
hensem- let me be your shoulder to cry on.
tak hensem- buruk betul muka dia bila menangis...eiii...
skema- ape daa...laki ke perempuan nie???? isk3
aww- dah..dah..jangan menangis lagi...semalam menangis..hari ni menangis..ape cer??
Awak tetap macho walaupun kau sedang bersedih.....
Eii..tolonglah....buruk la muka ko time menangis..please lah....macam budak tadika!

Kalau lelaki ketawa:
hensem- alahai,cutenyer dia bila dia ketawa...
tak hensem- macam kerang busuk! eiii
skema- plz la...macam Mr Bean!
aww- eww...gedik siot...menyampahh

pst- Entri nie just pendapat,bukannyer 100% betul pun..sekadar melepaskan tensen belajar..aku xhensem pun....so,kita janganlah beza-bezakan lelaki berdasarkan wajah mereka..tak baik..orang yang tak hensem dan skema ada yang bagus dibuat suami, jangan terase okay :)

BUKAN NAK PERLI..BUKAN NAK EJEK...JUST NAK ENJOY :p
reading

127 comments:

  1. Seriously saya cakap , saya memang anti-gila dengan perempuan yang terlalu pentingkan rupa nih...

    ReplyDelete
  2. pernah dengar tak ayah, lelaki hensem duk kapel ngan pompuan cantik, lelaki hensem duk kapel gan jantan jamu...har3...beware of hensemer!!!

    ReplyDelete
  3. hahahaha..nice post bro. Very true~ :P

    ReplyDelete
  4. @Afizzhehehe..taw xper...rupe xpenting..asalkan macho dlm hati....:)

    ReplyDelete
  5. ko tak hensem mcm kerang busuk la ye..hehe gurau je bro..
    mmg ada kelakarnya le kalau dikaji secara mendalam..:)

    ReplyDelete
  6. @shapoji erk..ayah ker ayat???? hehehe....mcm la aku nie ayah :P
    erk...jantan jambu? itu gay :P

    ReplyDelete
  7. @iqbalsyarie taw xper...itulah kebenaran..isk3... :P

    ReplyDelete
  8. hahhaa...lawak kot...
    tp mmg ade btul jg..

    ReplyDelete
  9. @LiFe KaMi hahahhaa.........terase! arghh....:P tue la pasal..kaji mendalam :)

    ReplyDelete
  10. @Emilia Emira hehehe...mmg ader betul..tapi bukannyer semua betul :P

    ReplyDelete
  11. @aizat azizan taw xper....rase cm xadil plak kan??? hehehehe

    ReplyDelete
  12. Aisey terasa lar. Adakah saya didalam golongan tuttt....rahsia

    ReplyDelete
  13. mentaliti mmg camtu..pasni wat versi pmpn plk...hehe..pernah bc kt n3 kawan cik tom, nufa..ade 2 versi laki n pmpn...tahun lepas kot ms tue tak buat blog lagi..hehe...

    ReplyDelete
  14. @akubiomed hahhaa..chill la..aku pon terase gak...just 4 funny..ehehehe...
    aku nie skema...

    ReplyDelete
  15. @Tomato Gurl's Life taw xper...versi perempuan? erm..tengok la...sebab versi nie pun da ader orang cm xsedap hati..lagi2 lelaki..isk3...serba salah plak..hehe

    ReplyDelete
  16. hehe.. mmg btul! stuju giler...

    ReplyDelete
  17. dah pernah baca sebelum ni.
    tp takde pulak part lelaki skema.
    ni tambah sendiri ek ?
    XD

    ReplyDelete
  18. @beLalanG giler?? sampai giler ke ko? hehehe :P

    ReplyDelete
  19. @Hizami Rahim saje jerk tambah...xde la nak copy paste je semata2 :P

    ReplyDelete
  20. dulu aku dh pernah baca pun.. tp aku xkisah pun.. sbb perempuan yg bagi komen2 mcm tu.. bkn cantik pun.. bajek je lebih.. perempuan yg cantik xkn ckp perkara2 mcm tu... heheeh...

    ReplyDelete
  21. @mR.sYaH tapi aku tambah2 yang part lelaki skema..heehehehe....taw xper..stuju :P

    ReplyDelete
  22. salam...

    hahaha nice post!!

    memag tak terpikir pn smua nie tp 2 la hakikat..

    lelaki ensem, x ensem ke, skema, aww ke smua tetap pnya prsmaan iaitu lelaki...

    smua ada kekurangan kelebihan... based on wat people see and wat people heard... btul kew??

    p/s: ko bdak accouting yeh??? erm.. bestnye.. ak rndu dgn accountig... tp skrag aku ska dgn prancangan kerjaya skrag.. :) ^^

    sorry sgt2 komen cm tulis blog lak... :P

    ReplyDelete
  23. @Anonymous wslm....taw xper...mereka nie sama..cuma berbeza dafri segi fizikal dengan perangai..jangan salahkan takdir...erk...stuju gak pandangan ko...aku budak accounting....erk...ko amek keje ape skunk? ehehe
    pst- sape nie? nak knal gak :P

    ReplyDelete
  24. ko tetap hensem dalam hati aku nash ;) bila nak jumpa ko lagi...huhu

    ReplyDelete
  25. haha..betul2..xsume org perfect..hati mesti suci,tu penting.rupa no 2

    ReplyDelete
  26. aku tetap rasa lelaki yang akan memilih rupa. siyes.haha. (pndapat aku la)
    sbb ramai giler kawan aku y cun dapat pkwe serabai. muahahaha. tp kawan aku y xense bagai mkwe ttp cun. muahaha.

    ReplyDelete
  27. aku tetap rasa lelaki yang akan memilih rupa. siyes.haha. (pndapat aku la)
    sbb ramai giler kawan aku y cun dapat pkwe serabai. muahahaha. tp kawan aku y xense bagai mkwe ttp cun. muahaha.

    ReplyDelete
  28. lslalalalala~ abg nas hensem...heheheh! :P (joke)

    P/S : selalu tngok, perempuan x cantik dgn lelaki hensem, perempuan x cantik dengan lelaki x hensem! kan kan kan?

    ReplyDelete
  29. haishh..x baik mcm tu. yg penting pandangan kita di sisi Allah.. betul x?


    ReplyDelete
  30. gua rasa diri gua hensem..tak rasa buruk sbb semua ciptaan tuhan adalah sempurna..sedih melihat mereka itu rasa sempurna walhal pada hakikatnya tercatit kekurangan yang nyata..

    ReplyDelete
  31. @fakhrullah mane ader ensem...hahhahahaha....erm...jumpe? pas exam ea...huhu3

    ReplyDelete
  32. @DuniakuAbstrak orait2....engko ensem...mst ramai orang puji setiap tidakan ko kan :P

    ReplyDelete
  33. @khaiyisah husna taw xper.....hati kne suci bersih..baru la besh...hubungan berkekalan :)

    ReplyDelete
  34. @aunizafraa zafraan yup2...sape yang xnak awek cun n gebu kan....tp ade gak yang pandai 'memilih'....hahhaha..serabai.....beselah tue... :P

    ReplyDelete
  35. @Keyrill Eduardo Willeyhem xensem pon nas....ko aje yang ensem......beselah...aku pon slalu tengok perempuan x cantik ngan lelaki ensem..nk wat cmne..da jodoh :)

    ReplyDelete
  36. @Hashira Yusoff yup2....pandangan kita disisi Allah itu yang utama :)

    ReplyDelete
  37. @Pencacai Alim very agree wif u....tengok la orang yang sempurna dr segi fizikal...ramai mereka yang suke berbuat maksiat..mereka xhargai apa mereka yang peroleh

    ReplyDelete
  38. tulah lumrah alam kan... yg hnsem2 slalu di cop sbgai baik.. yg hodoh2 plak slalu mdpat pndgn negatif msyrkat.. hmm ksian...
    ~well i'm looking for smeone yg x hnsem, but gentle n gila2.. hahaha..
    (statement ni mcm xda kaitan pon ngan ko punya entry =P

    ReplyDelete
  39. Hahaha
    ade betul jugak ape yg ko tulis ni.
    kalo wanita lawa/lelaki hensem buat ape pon org akan tengok pd sudut positif.
    lumrah manusia, melihat kecantikan semata-mata.
    :)

    ReplyDelete
  40. @Yua tue la pasal..ensem2 nie dipndang baik....sian kat yang kurang ensem...hu3...owh....bagus la...yang giler2 yang best kan..xde la bosan :P

    ReplyDelete
  41. @Judiene taw xper...cm xacik kan? huk3... tapi kalau wanita seksi,orang akan memandang -ve..

    ReplyDelete
  42. Mahkluk dicipta dengan adil mesti setiap satu balance

    ReplyDelete
  43. @akubiomed hehehe..taw xper....aku nie banyak ok..cuma ada kekurangannya..kurus n kurang bersosial..tp syukurlah....banyak kelebihan yg aku dpt...:)

    ReplyDelete
  44. huhu..rupa lain..hati lain..apepon, stiap org ade taste yg lain2..law idak smua org lawa ngan org ensem..yg baki2 letak mana..hoho

    ReplyDelete
  45. @AnWaRnAiM hhehee.....setuju ngan pandanga n kow...setiap orang ade persepsi masing2..ni cuma persepsi umum~

    ReplyDelete
  46. @KERDILDESA pandai berstail....rambut kemas...pakai spek hitam nampak macho skt...err..hati pun kene ensem gak..ho3

    ReplyDelete
  47. same la plak dgn entry sy yg lps..tp good job.. ;)

    ReplyDelete
  48. ha'ahlah kan...heheheh! :) susah gak camtu!

    ReplyDelete
  49. btw, aq stuju gak ngn persepsi umum ni..dialog2 yg bes..hehe pndai ko..

    ReplyDelete
  50. @Shyima hahhaha...sama cuma aku tambah lelaki skema n lelaki aww..hehhe..baru syokkk :)

    ReplyDelete
  51. @AnWaRnAiM aku tiru n edit sikit2 lelaki ensem n tak ensem..tapi aku tambah lelaki skema ngan lelaki aww...hehehe

    ReplyDelete
  52. @nas

    Ye. nampak lebih menarik..hehehe..kreatif gak ko nieh..

    ReplyDelete
  53. cian lelaki tak hensem, banyak diburuk sangka..

    ReplyDelete
  54. Tiba2 saya teringat yang saya pernah buat entry ni. tapi, pasal pandangan lelaki pada perempuan yang cantik dan x berapa cantik ^^

    saya nak bagitau, perempuan yang spesies di atas, adalah perempuan yang tengah terdesak sebab x de couple. sebab, perempuan ni kalau dah suka, dia x kira rupa, yang penting lelaki tu menghargai si perempuan tu.

    Itu pendapat saya je ^^

    ReplyDelete
  55. haha,,well,,,msg2 ade pndpt msg2,,ngee

    ReplyDelete
  56. aku katogori skema jd btol kot ape kata wanita tu terhadap lelaki skema... hehehe

    ReplyDelete
  57. rupa paras pinjaman sementara jer..tak der per pun yg nak dibanggakan..kita semua sebaik2 kejadian..hehe..lelaki macho, pi men jauh2 lah..bajet hot jer..haha..bya ah skema..comel per ?? i loike !!! (n_n)

    ReplyDelete
  58. haha..cam sengal jer..:)

    papepon..entri ni best!!

    ReplyDelete
  59. ade satu teori yg cam agak lawak..

    kalo laki encem, awek xcun..
    kalo awek cun. laki tak encem

    ReplyDelete
  60. hahaha.. seriously.. dlu masa zmn skol menengah, aku x ksh lgsg kut paras rupa.. prove is, aku pernah kapel dgn mamat gemuk, selama 4 tahun!! ;) but.. at the end.. dia yg tinggal kan aku.. ramai ckp aku yg tglkn dia.. sbb dia gemuk & x hensem.. tp the fact is, aku x pernah kisah pun, & sgt SETIA dgn dia.. even ramai je laki lg hensem dr dia yg nk knal dgn aku. aku tolak. coz terlalu cinta mati .hehe. akhirnya.. dia yg tinggalkan aku. GERAM je. hahaha... so, starting for that,, aku sentiasa mencari lelaki yg hensem2 je.;p huhu...

    ReplyDelete
  61. @Shyima hehehe...olah2 banyak sikit,aku xsuka copy paste jerk :D

    ReplyDelete
  62. @tengkorakemas taw xper....sian kat yang xensem..tp ramai yang xensem hatinya lagi baik drpd org ensem..fikir2kan :D

    ReplyDelete
  63. @dya adriza owh...sebaliknyer entri ko..hu3...setuju benar ngan pendapat ko....dah takde kapel,dia asyik nak yang ensem2 je..cth artis korea n mat saleh...hehe

    ReplyDelete
  64. @NICK IRFAN hahhaa....jangan percaya sangat....kalau skema sporting xper kot :P

    ReplyDelete
  65. @ninie_azriena taw xper....dunia yang sekejap jer.,.akhirat itu je yang kekal...semua manusia kat sana di syurga semua hensem3 n cantik2....hahhaha..xleh blah.. :P

    ReplyDelete
  66. @miss keroppi hehehe..aku nie mmg sengal pon...bwekkkk....thx~ ::)

    ReplyDelete
  67. @Nur Mudrikah hah..tu la pasal..cm xbalance kan? tapi best ape kalau berbeza rupa pasangan..baru la syokk... :D

    ReplyDelete
  68. @syueerk...lelaki gemuk? sape tue? nak tau gak aku..wakakaka...lame siot...sian2...nak buat cmne..xde jodoh ngan dia....
    pst-amboi...nak je yg ensem..hehehe..suit ngan ko tue :D

    ReplyDelete
  69. aku slalu nanges time tgk hindustan jer, muahahaaaaa

    ReplyDelete
  70. aku slalu nanges time tgk hindustan jer, muahahaaaaa

    ReplyDelete
  71. @Nazrul Azat hahahha..memalukan je plak nangis biler tengok citer hindi...wakakakaka :P gurau jelah beb

    ReplyDelete
  72. @annadzirah tue la pasal..xpasal2 orang yang rase dirinye xsempurna jd rendah diri dr bersosial..isk3 ~

    ReplyDelete
  73. agak la..
    mostly pompan akn kte cmtu..
    tp sy xde la..
    hehe
    ~cye x..??
    :p

    ReplyDelete
  74. tak kisah lah macam mana pun rupa atau bentuk. janji jangan menyusahkan orang sudah.

    ReplyDelete
  75. @zati-zt mmg mostly ckp cm2..
    err...mungkin aku caye ko? hehhee

    ReplyDelete
  76. @zikeryhassan stuju......janji jangan nak buat maksiat,buat dajal,merempit,isap dadah sudahlaa...

    ReplyDelete
  77. @The author ko rase??? hehehe..mungkin laki ensem la menang...tp kalau realitinyer same jerk...

    ReplyDelete
  78. salam..
    x yah taw r sape ak.. hahaha..
    skrag ak study lg la.. kn ak ckp prancangan krjaya... bkn krjaya.. :)

    pndangan orag lain2.. ayt standard kn "ala sy x ksah pn awk ensem ke x.. jnji hati baik.. awk cntik ke x.. jnji awk baik.."

    2 blum jmpa... dh jmpa, trus jd invisible...2 realiti.. kdag2 ksian kt org2 yg kurag ensem n cntik nie.. tp ak x la mntion kt smua orag... sbb x smua org mcm 2.. ada yg memag ikhlas 2 ak respect la sbb x pntg kn muka n fzikal...

    cari seseorag yg boleh sma2 bmbing kita ke arah kredhaan Allah bkn seseorag yg nk pmpin kita msa cntik je msa ensem je pas 2 tgal.. correct???

    p/s: nas, klau tdak kn aku pn bdak accontg kt uitm jga..:) k.. smpai jmpa ag... ^^

    ReplyDelete
  79. @Anonymous errr....mungkin aku knal ko..tp ko saje2 je ek nak hide kan? hehehe..tu la pasal...ayat mmg standard...kalau betul2 realitinya mst jadi cm apa yang disebut...ekekeke...yup2..stuju...ramai yg ikhlas...xfikirkan pasal rupa fizikal....
    yeah..correct!!!!
    p/s: aku tahu..nie mst dak account uitm nie..isk3... :P

    ReplyDelete
  80. @Along Tapa hhhaha..xtermasuk..kene la buat sendiri..wakakakkaa...

    ReplyDelete
  81. x la... ak bkn bdak uitm.. ko nie memag ptut la jd bdak accouting..

    x bca ayt aku ke?? ak ckp klau x mst aku pn bdak accouting kt uitm...

    x de la nk hide cma ak ska cra cm nie.. x de la nnt lagha dgn bnda lain kn... ko tgah on9 blog ke... hahaha... cool... ^^

    ReplyDelete
  82. @annonymous opss..sori..misinterpretation...hahhahaa...erm...owh..bagus la cara ko...aku nie tgah final exam...so sibuk sikit...so maybe xleh nak update blog slalu..just balas komen di blog ini n blog orang~
    btw thx 4 visited :)

    ReplyDelete
  83. tak suka tgok llki nangis..nnti suri gelak plak heee

    ReplyDelete
  84. It is certainly interesting for me to read this article. Thanx for it. I like such themes and everything that is connected to them. I would like to read more soon. By the way, rather nice design that blog has, but don’t you think it should be changed once in a few months? I mean it :)

    Katherine Watcerson
    femaleescorts

    ReplyDelete
  85. Huu..ksian laki yg xhensem..slalu dipandang cmtu..bagi ain,fizikal seseorang tak mencerminkan ape2..yang penting hati..

    kebanyakan laki hensem ni player..derang senang dpt,kn..kdg2 agak ssh nak percaye laki hensem berbanding laki biase.. :)

    ReplyDelete
  86. And what about adding some more pictures? I’m not trying to offend anyone, text is really great. Just as I’ve heard humans acquire information much more effective if there are certain useful images.

    Nency Drawledge
    block phone signal

    ReplyDelete
  87. @surihati_ku taw xper...cm nk tergelak gak....yelah...xsesuai kan???

    ReplyDelete
  88. @Anonymous to both annonymous,did u understand what i mean in my post??? or u just spamming my entry? plz dony do that anymore...thank you~

    ReplyDelete
  89. @ainz taw xper..kesian lelaki xensem mcm aku nie....btul gak..yg ensem nie ramai yg player2...isk3

    ReplyDelete
  90. haha.. lelaki ne mcm2 persepi leh wt.. tp sume terpulang pd individu 2..klau ensem mudah le mendpt tempat..klau xde rupa, asyik kene kutuk je.beza gile pandangan manusia.

    ReplyDelete
  91. @darkbatman Tapi bro mmg hensem,so xde la masalah kan kne puji...hehehehe....tu la pasal...orang yg xde rupe kne kutuk atau x dilayan..~

    ReplyDelete
  92. haha kelakar seyh . pada aku , dont judge a book by its cover :)

    ReplyDelete
  93. haha.. kadang2 macam betul gak.. nak2 part "ade awek cun tu".. hehe..

    apepon.. yg penting hati budi.. hensem macam mane pon, kalo jahat, sakit ati jugak kan.. depends~

    ReplyDelete
  94. hahaha kelaka gila.
    first time terjah blog ni
    da baca benda ni.haha
    eh..tp skng...
    errkkkk..no comment =P

    ReplyDelete
  95. hehe..biasa la tu nas..sekarang ni tengok rupa dulu..rupa memainkan peranan penting..

    ReplyDelete
  96. kdg kita nak cari mende yg ble buat happy or bsmngat. mende2 cantix ni ler paling utama. hahahahhaha ... tp, x jugerk kot. arghhhhh wa lyn coli merah jer.

    ReplyDelete
  97. erm. tak suka dengan org2 yg suka judge based on sifat fizikal. huhu..

    setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan masing2..


    p/s : jgn tensen2 weh. hehe

    ReplyDelete
  98. hahaha. yg auw xbley blah. lol je. btw ukur bju dibdn sndiri dlu. ehe. aku pon xhnsm. sme bro. haha ;P

    ReplyDelete
  99. Lelaki pun gitu lah pndg pompuan..yg cantik dgn yg kurg sket

    ReplyDelete
  100. hahahahaha.. gud nas..

    rasanya ada yg betul kot..

    Ceritera Lelaki Pot Pet

    ReplyDelete
  101. @Nur Azila Ismail taw xper...jangan tengok je...cuba tengok hati dia gak...hak3

    ReplyDelete
  102. @soffea setuju..yelah,kalau muka da ensem..tp jahat2 perangainya sapa yg suke...except kalau dia buat jahat tp xde la jahat mana pon :)

    ReplyDelete
  103. @iQaChumel thx sebab 1st time singgah ke blog nie..kedatangan awak amat2 di alu2 kan :)

    ReplyDelete
  104. @khairolghani sedih la orang skunk suka fikirkan rupa...isk3....nak buat cmne..~

    ReplyDelete
  105. @Frodo Baggins erk..... nape ngan coli merah???? ko ader koleksi 10 coli merah??? :P

    ReplyDelete
  106. @cik @!en taw xper...aku xgemar sangat...bukan ape...sian la kat mereka yg rupa yg xberapa memikat~

    ReplyDelete
  107. @cybernetic88 tau xper...ukur baju di badan sendiri la...yang ckp2 tue dah okay sangat? alamak..teremo plak aku..wakakaka

    ReplyDelete
  108. @fndrocka erks...aku pon...wahahha..tapi aku xske sangat perempuan seksi...mst pandangan buruk akan diberi~

    ReplyDelete
  109. @Zuewairy mmg ader yang betul..ader gak yang xbetul..wehehehe

    ReplyDelete
  110. @Benrauf 2.0 taw xper bro...masyarakat persepsi cm2...nak wat cmne kan~

    ReplyDelete
  111. btol tu nas..aku sokong kaw...
    sllu rmai gdis bezakan llki dgn wajah..tp bkn dr segi perwatakan..hmm..tp x semua lar..

    ReplyDelete
  112. @anip hehehe...mmg la bukan semua...tp ini secara general jelah...hu3.....sedih la cmnie~

    ReplyDelete
  113. sian laki aww, dapat yang teruk2 je hhe

    ReplyDelete
  114. @sabree hussin Hak2...tu la pasal..yg aww mmg la teruk2..sebab diorang nak pilih jalan cm2

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails