Pesanan Penaja

Monday, November 8, 2010

NaS' LeTTeRs Blog Sudah Berusia 6 Bulan

  
     Salam semua, Alhamdulillah,akhirnya officially blog aku telah mencapat usia 6 bulan aka setengah tahun. Bagi aku usia 6 bulan masih lagi terlalu muda bak kata orang,macam baby yang masih hisap nenen (opsss...) dan awal dalam bersaing dengan blog-blog yang cukup matang dan mampu menarik ribuan pengunjung setiap hari. Aku buat masa ini masih 'setia' dengan blogspot walaupun aku merasakan ingin berhijrah ke blog wordpress yang self hosting serta ada domain sendiri,tapi aku masih kurang ilmu tentang itu,maka stay di blogspotlah yang aku mampu :) ada lagi.........


1. Aku ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka yang telah melawat,melawat sebagai silent reader serta melawat sambil memberikan komen terhadap entri-entri yang aku tulis ini yang tak seberapa ini serta ada juga entri aku yang seakan 'ketinggalan zaman',nak buat camne,idea takde..hehehe..

2. Tak lupa kepada pembaca serta pengkomen tegar blog ini,susah nak sebut nama mereka kerana terlalu banyak nama yang perlu ditulis, Kesudian korang memberikan komen pada hampir setiap entri bila korang berkesempatan amatlah aku hargai. Yelah,koranglah yang membantu aku beri semangat untuk teruskan berblog walaupun pernah satu ketika mahu berhenti selepas keputusan 'test' yang kurang memberangsangkan. Thx banyak-banyak..

3. Terima kasih kepada 525 follower blog (aka Geng Happy Tree Friends) ini terutamanya follower ke-500 blog aku, seorang anak gadis cun  johor yang bernama husna atau nama penanya 'tuan tanah' dengan blognya yang bernama 'ini belog saya'. Maaf sebab lambat buat entri special ni. Jom usha blog tuan tanah nie,kot2 korang boleh mengorat dia ke..hehe :)

4. Terima kasih kepada uncle joe yang memberi hadiah yang betul-betul istimewa kepada aku kerana dahulunya aku pernah mendapat nombor bertuah (bukannya nombor ekor eh...) semasa singgah di blog dia. Aku lupa la nombor apa,tapi uncle joe akan memberikan hadiah buat pembaca blog yang dapat nombor bertuah. Salah seorangnya aku. Terima kasih,inilah hadiah kali pertama sejak aku mula berblog. Bermakna nih.. Jom ke blog uncle joe :)
nice kan hadiah yang dapat. :D
5. Terima kasih juga kepada anip yang telah suggest facebook fan page blog ini kepada kawan-kawan dia.padahal aku tak pernah pun berbuat demikian..hehehe...thx ek...mungkin cara ko tarik trafik blog aku.

6. Paling tak lupa kepada kawan-kawan aku,iaitu aida,fakhrullah serta cera yang sedikit sebanyak membantu aku membina blog serta apa-apa saja berkaitan dengan blog,malah aku dulu nak letak gambar dalam entri pun tak reti (=,=)

>>Teringat aku semasa aku awal hingga pertengahan berblog,blog aku mempunyai identiti tersendiri,iaitu happy tree frirends,header aku aku letak gambar happy tree friends besar-besar,namun sekarang aku cuma letakkan di sidebar hinggalah kini aku membuangnya,kerana mungkin membuatkan blog ini kelihatan kurang matang.

>>Teringat aku pada mula-mula berblog,kebanyakkan entri aku dahulu lebih kepada personal berbanding kini. Aku dulu selalu cerita pasal susah nak tido lah,makan McD dan lain-lain.

>>Teringat aku semasa menunggu komen dari pembaca blog,namun tiada komen lagi,maka aku terpaksa komen sendiri di entri aku supaya menarik perhatian orang untuk komen pada entri. Ada juga entri yang tiada komen,biasalah,blog yang masih baru :D

>>Teringat aku telah menukar 2 kali template,korang yang pernah 'bersama membesar sama-sama' dengan blog ini, mula-mula ia berwarna oren (1 bulan),kemudian aku tukar template warna hijau (1 bulan lebih) dan akhirnya aku setia dengan template aku yang berwarna biru kusam nie.hehehe...

Terima kasih semua,dari aku, nas.. (muke bajet je tuhh..:P)
reading

72 comments:

  1. wah....bestnyer Nas nih...heheheh! apa2pun, tahniahlah ek! kalau ada present kan best lagi...hikhikhik! ;)

    cheers!

    ReplyDelete
  2. hahaha tahniah!kalau mengandung lagi 3 bln lagi lahir laa ank..kuang3

    ReplyDelete
  3. baru 6bulan.. nway, respek la.. baru 6bulan da ada 500 lebih folower..

    ReplyDelete
  4. yg teringat2 tu same cam aq la..huhu blog baru 6 bulan tapi dah maju ni..tahniah bro :)

    ReplyDelete
  5. @Keyrill Eduardo Willeyhem thenks keyrill..hehehhee...dah bfday blog aku..cpat la bagi present..hehehe

    ReplyDelete
  6. wah... dah 6 bulan rupenye.. mcm dh lame blog ko nie.. sbb selalu ramai visitors. follower pon.. juga komen yg banyak.. soo impress..

    anyway, blog ko memang best. suka bace.

    keep on blogging ya nas..

    keep in touch..

    ReplyDelete
  7. @Emilia Emira hahhaha..taw xper...tapi da mengandung da..berapa minit je da beranak(buat blog)..skunk masih baby :P

    ReplyDelete
  8. @Zamil Afiq thx bro....xde la...hehehe....ko pon boleh buat gak :)

    ReplyDelete
  9. @cimut munniey :) taw xper..bajet je lebih...xensem mane pon :P

    ReplyDelete
  10. @AnWaRnAiM erm...blog ko da berapa bulan ek bro? hu3...xde la maju..anyway thx ea :)

    ReplyDelete
  11. @soffea thx sebab puji2 melangit cm2...aku bese2 je...hu3...anyway thx keep in touch ngan blog aku yang xseberapa nie...budi baik akan dibalas :)

    ReplyDelete
  12. fuhh... sumpah gua jeles ngn lu derr... blog gua da nk 2 tahun, still lusuh cam dulu... :D

    ReplyDelete
  13. setaun 3 bulan cmtu...tpi dok mundur cmtu jela..huhu

    ReplyDelete
  14. @Aim eh...jgn ckp cm2....kalau lusuh pi ang cuci2 cepat...kemaskan ape yg patot :P

    ReplyDelete
  15. ow.. baru jgk la ek 6 bulan :)
    tahniah bertahan

    ReplyDelete
  16. @AnWaRnAiM eh..dah lame gak ko mula berblog..stat 15 tahun! gua respect lu la dik..hehhehehee...:) tp ok jer..belajar slow2...dik mude lagi~

    ReplyDelete
  17. mane ade..

    aku ckp jujur nas ;)

    ReplyDelete
  18. @soffea Erm..thx soffea..hehhehe..thx gak coz bagi aku pendorong smamgat nak teruskan berblog~

    ReplyDelete
  19. aku baru lima bulan hehe teruskan berblogging, happy blogging :D

    ReplyDelete
  20. tahniah nas..jaga 'BABY' nas ni bek2 yer..troskan berblogging n kuarkan entry2 yg mantop !! gud luck ! (n_n)

    ReplyDelete
  21. hehe terima kasih sbb promote.. skng entry tak berapa rancak sangat sebab busy mnjng...anyway selamat maju jaya ok.....

    ReplyDelete
  22. @tengkorakemas Erks...blog ko muda sebulan dr aku...hehhee..ko pon bagus gak :)

    ReplyDelete
  23. Salam.
    6 bulan - 525 followers byk tu.
    (Tu je lah aku blh ukur, lain2 taktau. huhu)
    Aku dulu lepas setahun bru 60 lebih follower

    :D
    b
    blog tah apa apa, biasalah

    ReplyDelete
  24. @ninie_azriena thenks coz bagi aku amanat jaga baby nie...yup2..akan aku cuba sedaya upaya~

    ReplyDelete
  25. tahniah nas sbb dah genap 6bulan berblog...normal la tue masa berblog xde org komen dan n3 biasa2..sbb kita masih di peringkat belajar utk membuat yang terbaik/semampu yg boleh...hihi

    happy blogging ;)

    ReplyDelete
  26. @Affan Ruslan wslm..hehehehe...xde la..mungkin dulu ko xaktif kot...aku mmg aktif sejak dulu lagi....hu3..nombo follower xpenting...asalkan dpt tarik pengunjung`

    ReplyDelete
  27. @uNcLeJoE hehehe.wc....xper2.....thx gak la coz sudi bagi gift tue :) bernilai tue :)

    ReplyDelete
  28. @Tomato Gurl's Life thx cik tom....heheh...bese la tue kan....nas nie pon masih mau belajar lagi nie...

    ReplyDelete
  29. teruskan berblogging bro..tahniah dah mencapai 6 bulan dan sudah mantap sebegini rupa..tahniah

    ReplyDelete
  30. blog masih baru..tapi dah byk follower..tahniah..tak dinafikan nas byk berkongsi ilmu dan pendapat di sini..ain suke bace blog nas..teruskan menulis..tapi jgn smpai abaikan pelajaran,k.. :)

    ReplyDelete
  31. tahniah walaupun baru 6bulan tapi da de follower lbh 500 org...slmt ulang bulan ke6 utk blog ko nas...

    ReplyDelete
  32. @Ichigo Miro thx ek sbab memberi semangat kepada aku untuk teruskan berblog..hehe

    ReplyDelete
  33. @ainzhu3...jumlah follower itu bukannyer penting..asalkan pelawat yang datang knelah ramai...ok2...xmao abaikan pelajaran :)

    ReplyDelete
  34. @Along Tapa yup2...kne la blajar sket2.....xper2....ko still leh blajar..tapi ko lagi terer..ader 2 blog..hehe

    ReplyDelete
  35. @ayied farid hehehe....thenks ea farid....xde la ok sangat~

    ReplyDelete
  36. tahniah..6 bulan yg cemerlang..keep up the good work..

    ReplyDelete
  37. ko mmg hebat...kene berguru dgn ko ni

    ReplyDelete
  38. @Pencacai Alim erk...xde la sampai berguru2 nie...hahagaggaa....aku pon nk berguru ngan ko lah :)

    ReplyDelete
  39. weee~ mekasih mekasih selitkan nama tuan tanah sekalik..walaupon blog dh lama tak update ..:P
    BTW thankss.. :)

    ReplyDelete
  40. tahniah budak kecik,...dah 6 bulan blog ko...jangan wat en3 lucah yer...gagagagagag

    ReplyDelete
  41. @Nur Husna hehehe..xper2..its okay....len kali update ek :)

    ReplyDelete
  42. @syaf hahhaa...entri lucah? erm...next entri aku wat ent3 separa lucah..amacam? hak3..ko boleh..pasal aku xleh plak? :P

    ReplyDelete
  43. selamat ulang bulan blog... hehe..chayok2!msti ada kek ni..tp, pasni nk pg tuan tanah jap..hihii

    ReplyDelete
  44. hehe .
    tq naz betul2 buat entri mengenai brape lama wat blog ni ye . hehe

    congrats :)

    ReplyDelete
  45. haaha...6bulan dh cmni..kalu stahun ak xtaula nass...mmg tabik springg ah kt ko :)

    ReplyDelete
  46. bru 6 buln ke?. ingt dh sethun lbih cmtu. haha. gmpk la bro. bgs2. keep it up k. mke bajet hnsem bawah tu. eleh. poyo. hahaha!

    ReplyDelete
  47. Tanniah, sudah 6 bulan buat blog. Jangan terburu-buru nak pindah ke hosting dan guna nama domain sendiri. Apa bila sekali lagi kena bina dari bawah kerana sebelum ini pengunjung sudah biasa dengan blogspot.

    ReplyDelete
  48. usaha tangga kejayaan..tahniah kawan! ko boleh! hehe..

    ReplyDelete
  49. @cascd hehhehe..thx cascd......xde kek la....meybe blog xmakan kek kot :P

    ReplyDelete
  50. @Nur Azila Ismail hak3....same2....nanti ko buat gak...nak tahu ko dah berblog berapa lama~

    ReplyDelete
  51. @echah mashuri tak tahu la....aku xleh nak jangka future cmne..harap2 lagi baik dr skunk...:)

    ReplyDelete
  52. @cybernetic88 aah..6 bulan..keh33...mmg la bajet ensem je.....xyah nak gelak malu...kah3

    ReplyDelete
  53. @akubiomed erm..thx atas pandangan kamu...yelah..diri sendir dan pengunjung da biasa ngan blogspot...kalau gatai2 tukar nanti mst susah nak up balik~

    ReplyDelete
  54. @Amir Izzat thenks ea atas semangat diberikan :)

    ReplyDelete
  55. tahniah.. dan keep working ;)

    ReplyDelete
  56. @ien welcome ea...hehehhe...u too :)

    ReplyDelete
  57. Oh..baru enam bulan berblogging tapi dah ramai follower.. dahsyat la...:) . Saya dah setahun beberapa bulan berblogging pon masih tak dapat trafik tinggi lagi... :l

    ReplyDelete
  58. @Afizz xde la..kne la rajin2 sket...bw bila perlu tp kne publish entri yg bekualiti
    (entri aku berkualiti ker? adess)

    ReplyDelete
  59. sesuatu yg berlalu klu di imbas mmg indah..

    teruskan berblog nas

    ReplyDelete
  60. pejam celik , pejam celik dah 6 bulan... cepat betul pantas masa berlalu ....

    ReplyDelete
  61. xpasal2 nama aku pon ada..hahah~

    ReplyDelete
  62. @surihati_ku hehehe..yup2..kenangan lama mmg indah utk difikirkan~

    ReplyDelete
  63. @zikrihusaini hahah..mmg cepat betul masa berlalu...xsedar da 6 bulan~

    ReplyDelete
  64. @anip erk..tertulis nama ko plak...cmne nie ek??? nak ku buang? :P

    ReplyDelete
  65. haha..nas...aku rsa..dlm byk2 ni..kre ko plg friendly la...dlm blogger2..yg len...hehehe..(jgn kmbg yee...bile dipuji..hahahah)

    ok2...mse mule2,first2..aku msuk blog ko pun...igt lgi header yg happy tree firends tu...huhuhu..

    ReplyDelete
  66. @fatin yeker? isk3..thenks la....tgah kembang nieh..hehhee..
    taw xper...aku pon same...letak header happy tree friends...skunk xnk letak da..bratkan blog~

    ReplyDelete
  67. @Zamil Afiq,tulah.Bagi aku memang hebatlah.Bukan senang nak dapat 500 follower dalam tempoh setengah tahun.

    ReplyDelete
  68. @Panduan Buah Pinggang Sihat huhu...xde la sangat...boleh je tambah followe ngan ramai..cuma kene more friendly sket..hehehe..tp sjak akhir2 nie aku jrg berblog..so susah la nk friendly..hu3

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails