Pesanan Penaja

Friday, November 19, 2010

Ku Terima Beberapa Emel dari Yuna..


     Selepas aku membancuh kopi untuk diminum sambil online,aku terlihat notification dari gmail (melalui chrome extension), ader emel baru masuk, bila aku buka emelnya,ada beberapa emel yang aku terima termasuklah dari Yuna. Ya, Yuna..kenapa dengan korang? terkejut ker? jangan jeles ek..hehe



     Aku pun membaca emel dia yang serba ringkas dalam bahasa Inggeris termasuklah promosi terbaru dari beliau. Aduhh..promosi lagi ker...Dahlah ko sekarang popular,nak promote lagi...isk3...Perhatian! ini bukan kali pertama aku menerima emel dari Yuna, malah aku sudah terima berpuluh-puluh kali tau!! Betapa sayangnya Yuna terhadap aku sebagai peminatnya...

     Tapi...aku tak pernah pun membalas emel dari beliau. Bukan apa,aku sudah bosan dengan emel-emel yang diterima dari beliau kira-kira seminggu 2 kali. Kenapakah kau wahai Yuna? Adakah awak begitu menyayangi serta mungkin 'mencintai' aku?? Tapi........


     Ehehehe...ini bukan Yuna artis yang bersuara ala-ala Norah Jones la...Ini Yuna dari syarikat pengiklanan Youthsays. Beliau biasanya menjadi orang yang menghantar promosi2 terbaru dari Youthsays dari perbagai pengiklanan seperti Maggi, Nike, Adidas, Darlie dan sebagainya. Di bawah ini contoh emel yang diterima tentang promosi terbaru daripada youthsays.
     Dulu aku aktif la dalam youthsays..sekarang dah kurang da...ntahla..macam malas pulak aku...hehehehehe...so aku just harapkan nuffnang jelah sebab xperlu aku bersusah payah nak promote sane sini...tapi aku still promote iklan untuk youthsays jikalau aku ada masa dan internet okeh....hu3

UPDATED:
Dalam masa yang begitu kritikal ini,disebabkan intenet aku lembab...aku nak inform kat korang bahawa Fan page facebook blog aku sudah mempunyai banner,cantik kan???? ada kat sini..


Kalau korang nak tahu,banner ini dibuat secara percuma! oleh blogger yang juga ushawan muda yang bernama Haru. Bukan haru biru okayh..mungkin nama dia macam jepun skit kot..hehehe...
erm..Terima kasih kepada beliau yang sudi meluangkan masa membuat banner ini...hehehe...Teringin nak buat banner macam nie?? pergi ke sini ..

pst- tak mahu letak link youthsays disini,nanti status glitterati nuffnang mungkin kena tarik balik! nianya aku...huk3
reading

90 comments:

  1. yeker..mane ade lar..bole je ltk youth say tu..nuff xkcu lah..huh!..
    weh..ko ingt ko sorng jer ker..aku pon dapat daa email dr yuna...haha..

    p/s : cian x bole pakai streamyx..haha~

    ReplyDelete
  2. @Anip™nuff kaco laa...aku dulu terkene weyhh..so sadd..hu3....

    ReplyDelete
  3. @cacing hak3,.yuna yg artis ker? tp kalau yuna yg ini aku xske..hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaa, ingt nk suh kim slm da tdi, ngeh3x
    ouch, iklan youth nie kne slalu update ke?

    *btw, sy de award tuk encik nas, kalu sudi p r amek er.:) kalu x, bkr blog encik nas nie, wahahaa :PP

    ReplyDelete
  5. ingatkan betui yuna.. rupanye org laen.. ish.. haha

    ReplyDelete
  6. Ohh Yuna Youthsays, ku fikirkan Yuna yg penyanyi tu,kalau x, blehla kirim salam skali kat dia,hahahaha!

    ReplyDelete
  7. I LOVE HER!

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/next-project.html

    ReplyDelete
  8. sama la kita nas..aku pun malas nak berkempen..memang selalu sangat dapat email dari yuna..

    ReplyDelete
  9. @zati-zt Heheheh...saje jerk...bukan betul2 pon :P

    ReplyDelete
  10. @fariehan ibrahim hak3......saje jerk...yup2 iklan ys nie slalu update jerk...errk..ader award..aku amek jerk.......waa..jgn bakarr :P

    ReplyDelete
  11. da hagak da. msti yuthsay~ haha

    ReplyDelete
  12. @saiful kalau yuna nie aku kirimkan salam pun boleh..hak3 :P

    ReplyDelete
  13. @AdiEyg mane??? Yuna artis ker yuna youthsays??? huk3

    ReplyDelete
  14. @khairolghani hehehe..kerap kan kita dapat 'surat cinta dari Yuna'...kui3 :)

    ReplyDelete
  15. @macy saje jerk test td...lalala

    ReplyDelete
  16. oit..nas...pndai betul main2..yaa..huhuh

    ReplyDelete
  17. @fakhrullah nak dating camne kalau Yuna tue bukan yuna artis..hehehe

    ReplyDelete
  18. @fatin hehehehe..beselahh..gurau jelah..hu3

    ReplyDelete
  19. aku pun dpt byk gak dari dia.. hehe.. aku pun xaktif.. mls nak promote2..

    ReplyDelete
  20. Yuna tu sepupu sebelah nenek tiri aku

    ReplyDelete
  21. @mR.sYaH samelah ngan kite...tak aktif..sometime jerk..hu3

    ReplyDelete
  22. adoyai..mati2 ingat yuna betul tadi..
    yuna celup uper nyer..
    hahaha..

    (n_n)

    p/s: banner tu mmg cntik kan..hehe

    ReplyDelete
  23. tahniah bro, dengan kemunculan banner ni..kompem bertambah meriah la ko :)

    ReplyDelete
  24. @imanshah wey..biar betik ko?????
    hahhahaa..bagi aku bukti..lalala

    ReplyDelete
  25. @ninie_azriena heheheh..mmg celup...
    yup2..cantik3...credit to haru lah :)

    ReplyDelete
  26. @iqbalsyarie Insya-Allah...harap2 meriah kehendaknya :)

    ReplyDelete
  27. sop pun selalu terima emel dr yuna

    ReplyDelete
  28. dem!
    mati mati igt yuna the singer!
    hahaha!

    ReplyDelete
  29. @tia hehehehe....sian ko kne tipu ngan aku..hehhehehehehehe.... :P

    ReplyDelete
  30. Rajin gak Yuna tulis email yer. Pandai buat gimik :-)

    ReplyDelete
  31. @akubiomed hahahaha.....gimik jerk.....last2 yuna lain~

    ReplyDelete
  32. selalu sangat dapat
    tapi tak penting, buang je
    wahhh yuna x penting? =P

    ReplyDelete
  33. lorhh ko neh buat suspen jea..ingt kan kwn blogger ak daa nk jadi artist ke ape..haha ^^,

    ReplyDelete
  34. ayt sje je nk kasi suspen. haha. xbley blah.grr. klu yuna btul xpe r. bley aku tumpng ngorat. kn2? :P

    ReplyDelete
  35. haha hampeh.. ingtkn betol2 yuna td...

    ReplyDelete
  36. hm...youthsays..Yuna selalu bg emel kat aku..tak pernah putus asa dia tu..aku dah jarang promote tapi dia still tak mengalah..aku just jwb survey jela..

    tapi cash out aku still tak approved lagi..takde pula dia timbulkan isu tu dlm emel dia...=_=

    ReplyDelete
  37. @Benrauf 2.0 Adesss.....ader plak ek? kim salam ngan dia ek :P

    ReplyDelete
  38. @Ery Farieha hahahhaha...yuna nie mmg xpenting :P

    ReplyDelete
  39. @Jejaka Terhangat owh...okay2..hehehe..tp ini bukan yuna yg ko maksudkan~

    ReplyDelete
  40. @Emilia Emira hak3....pulak...xde makne nyer emilia :)

    ReplyDelete
  41. @Afizz kah3....so ko pon dapat kan? hehehehe

    ReplyDelete
  42. @cybernetic88 saje2 jerk..hehehehhee...xper2..aku tolong mengoratkan utk yuna ni boleh la :)

    ReplyDelete
  43. @Yua beselahhh..hahahhahaha..xkan betul2 kot....nanti aku kembang idong :P

    ReplyDelete
  44. @tengkorakemas hak3...same lah kita..dia still sayangkan kita...hahhahaha....aku dah cash out da...tp mmg lame weyh

    ReplyDelete
  45. yuna2.. lama dia punya assignment aku tak buat... rugi seyh... lepas nie boleh bergiat aktif semula...huhu

    ReplyDelete
  46. Salam,
    Waaaaa ingatkan Yuna yang nyanyi macam berbisik tu hu hu hu suspen je

    ReplyDelete
  47. Huu..xpernah join youthsays..

    Eh..nas..kalau kita dah promote nuffnag,kita xle promote iklan lain,ek?

    ReplyDelete
  48. hehe..ingatkan betul2 dr yuna td..cik tom xpernah plk register youthsay tue..nak tnye banner tue boleh kita exchange ker??or cam mn?

    ReplyDelete
  49. buat suspen je.. baru nak rasa jeles nie.. hahha..

    ReplyDelete
  50. cait!! ingatkan yuna mana tadi. hampehh betul. hahhaa

    ReplyDelete
  51. ingatkan yuna nak gurat kau tadi..
    hehehe ~
    rupenye tuu je..

    ReplyDelete
  52. @Zikri Husaini ntah la..aku pon rase malas plak...yelah cm xde mase kot..hehehe

    ReplyDelete
  53. @anyss wslm....sore artis yuna cm berbisik ker? hehhehehe

    ReplyDelete
  54. @ainzboleh ja ain..tp nanti dapat duit sikit drpd nuffnang..tu la xbest..

    ReplyDelete
  55. @hanserks...xper2...xpenting pon sangat..hehehe

    ReplyDelete
  56. @Tomato Gurl's Life erm......banner tue xleh la...nie banner utk facebook fan page~

    ReplyDelete
  57. @Chaon Cornerz hehehehe..saje2 je buat org saspens..hoho :P

    ReplyDelete
  58. @cik @!en tu la pasal..kan yuna ramai orang nama cm2 :P

    ReplyDelete
  59. budak kecik!

    betul ke Yuna?
    aku pun dpt gak.. ngeh3...

    ReplyDelete
  60. lama ah xlepak blog nih...nas, rindu gua x? haha

    ReplyDelete
  61. yuna celup tepung rupanya.hahah.

    ReplyDelete
  62. xley blah,,hahaha,,ingtkn yuna betol td :P

    ReplyDelete
  63. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    Salam kunjungan salam ziarah….Kirim salam kat yuna tu cakap aku suka kat dia.... wooooo baik punya pesan tuuuu

    ReplyDelete
  64. yuna nie selalu gak send mesej kat aku hehehe

    ReplyDelete
  65. yuna nie selalu gak send mesej kat aku hehehe

    ReplyDelete
  66. @hansntah la....aku tak sure pasal kesibukan yuna nie..hehehe

    ReplyDelete
  67. @miss hav0c tak rindu pon...hahhahahahaa...gurau jelahhh... :P lame gak xlepak..nanti aku lepak..intenet gua semput laaa

    ReplyDelete
  68. @syafhehehe..jangan mara pakcik oiiit :P

    ReplyDelete
  69. @echah mashuri tu la pasal...celup tepung bagus tau..leh makan cicah ngan sos cili :P

    ReplyDelete
  70. @iszieylyanziy Beselah, takkan yuna artis kot..hehehe

    ReplyDelete
  71. @Afzainizam Boleh je aku kirim salam..tp usah kot sebab nie bukan Yuna yg ko minat..hehe

    ReplyDelete
  72. @rizputra7 hek3..tu la pasal..samelah kite :P

    ReplyDelete
  73. Cis,ingatnkan betul-betul yuna tadi.Dah jeles giler aku.Aku minatlah dengan design banner tu.

    Memang tengah cari perkhidmatan design untuk header blog aku.

    ReplyDelete
  74. ai anip...
    sy suke bke n bce blog awk..
    adea kreatif n nice blog..
    cmne wat 2???
    hehehe...sy bdk bru nk muke2 jinak ngn blog...
    hehehe....

    ReplyDelete
  75. @Panduan Buah Pinggang Sihat cuba ko tanya kay tuan punyer blog yg buat banner nie..namanya haru...ko leh kontek dia gne alamat blog yg aku kasik~

    ReplyDelete
  76. @bIcArA_hAtI erks...aku ni bukan anip la..aku nas ler..anip nie kira geng blogger gak..ghu3...
    xde la sgt..hehehhehe..thx

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails