Pesanan Penaja

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari RaYa Khusus Buat Blogger dan sahabat


     Erm...hari raya sudah makin mendekati kita,tinggal 3 hari lagi je kita akan menyambut bulan syawal yang amat dinanti-nantikan seluruh umat Islam tak kiralah mereka nie puasa penuh ke tidak! (bagi yang puasa tak penuh untuk orang yang tiada sebab musabab untuk tidak berpuasa tu,faham-faham sajalah...baik korang tak raye je..hehehe..opss...gurau je lebih :P)

     Aku tahun ni aku tak shopping raya sakan. Baju raya aku punya tahun lepas jerk..Entahla,aku tahun ni amat berjimat sangat. sudahlah berbuka puasa kerap berbuka di surau berbanding di bazar,memang saving sangat ramadhan ini. Aku masih tak sure yang aku leh beraya kat kampung nenek kat Melaka sebab ayah aku ni masih takde tanda-tanda nak balik beraya kat kampung..isk3..alamatnya beraya kat KL lah..adess..tak pe-tak pe..kalau beraya kat KL pun aku boleh online serta aku pun boleh beraya di rumah kawan-kawan aku sekitar KL-Selangor..huhuhu

    Aku di sini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada blogger-blogger sekalian serta member-member :) jom bace mesej ringkas aku buat yang agak merapu nie..hehehehe :

Raye Da Nak DekaT
RiNdu Nak mKn KuiH TaT
NaK MaKan HiNggA PerUt KeTat
sAmPai BaJu Jd SenDat
NaNti Nak bAnguN pUn da Tak LaRaT
Nak JaLan bEraYa pUn jaDi PenaT

sEkaRanG ni TaK YaH KiRim SuRaT
JuSt BaGi mEseJ yaNg PaDat-PaDat
AgaR OranG TaHu KiTa InGat
YaNg uCaPan Ni Aku bUaT
KhAs uNtuK KoRanG YanG aKu sYaNg SanGaT
...muah..muah..muahhhhh...hehehehhe :P

>>Ucapan ni khas untuk blogger-blogger yang kerap komen ke entri nas sejak nas berblog hampir 4 bulan:
Suri,zikrihusaini,kimie,hans,echahmahsuri,iqbalsyarie,mr.syah,Ishma,acapz,sabri,afzainizam,syahira ariff,aren,ainz,anne boleyn,life kami,reen sofee,syaf,miss XYZ,highness fiq,dark half,soffea,mawar berduri,cik lily,nur hayaty,ice ice.anip,aizat azizan,uncle joe,ninie azerina, afizz, iszieylyanzey istiqomah,zikeryhassan,mashi dan ramai lagi..

>>juga tak lupa blogwalker yang selalu singgah ke blog ini seperti:
afiq bukhari,telor dibasuh,aku vision,amal,yusufultraman,blur,jieda,ejum dan lain-lain..

>>Eh..tak lupa juga kat member-member blogger yang aku kenal yang lain seperti: fakhrullah,aida,cera,ammar,zuliana,fizi,asyraf,kinie,hanis,azrul dan ramai lagi :D

>> tapi nas paling juga tak lupa kepada blogger2 serta silent reader yang singgah ke blog nas nie :D

kepada sahabat aku dari:
1. sekolah: tadika kemas Ampat Tin,SRA al-Ehsan,Sk Kampong Batu,SMK Batu Muda
2. IPT: Kolej Matrikulasi Kedah,UiTM Shah Alam
3. Roomate dan ex roomate UiTM seperti afiq,ama,yatim,nazirul,firdaus,nazreen,li muda,said,fairuz,dll.
4. Member2 aku di alam maya facebook,myspace,formspring,twitter...
5. Kawan-kawan aku yang lain kenal-kenal aku...di alam realiti.


so nas sekali lagi nak ucapkan.....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITR
nanti kalau ada duit tu jangan nak sorok-sorok pula...nak duit raye! :P hehehhee

pst:erm..kalau nama korang takde,boleh la minta aku tuliskan lepas nie..hehehehe..yelah,aku hargai korang :)
reading
suka tak?? klik je LIKES :)

43 comments:

  1. selaamt haru rye,,,,maaf zahir n batin,,hahaha

    ReplyDelete
  2. afizz-
    adess..lupe plak nak sebut nama ko..heheheheh..nanti aku edit balik..ok2..selamat hari raya :P


    is-
    yup..ape yang haru nyer??? hari raye lah...hehehe..ok2 :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya buat kau juga nas. walaupun nama aku tak disebut. its okey.

    aku nak duet raya dri kau. hehe


    entri terbaru :: Kalaulah Iklannya Sebagus Ini.

    ReplyDelete
  4. zikery-
    ok2..selamat hari raya gak zikery..hehehehe...eh..mne leh..aku blajar lagi..eehehehe....:P

    afizz,iszieylyanzey n zikery-
    ok2..nama korang da sebut :)

    ReplyDelete
  5. selamat ari raye..maaf zahir n batin..minta maaf klu aku selalu perli ko..hahaxD(phm2 jelah ape yg aku perli tuh) =D

    ReplyDelete
  6. azrul-nanti kat shoutbox ko letak link website/blog ko k...nnt orang leh jejah blog ko snang..hahhaha.ok2...maaf diterima...:) hehehehe...

    ReplyDelete
  7. thanks letak nama sekali....hahaha =)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya jugak Nas, kami pun raya kat K.l jer kena keja lebih..huhu.nak bg pantun budak2..

    Pecah kaca, pecah gelas,
    sudah baca, boleh balas..

    hehe..

    ReplyDelete
  9. afizz-
    eheheh..itu kemestian kepada mereka yg kerap gak lawat :)


    life kami-
    owh..samelah..cmne ek nak balas pantun tue??? erm..


    pecah kaca pecah gelas,
    naik beca baru ader kelass..

    he..cm logik la..hahahaha

    ReplyDelete
  10. xpe nas, gua pun x balik kampung.beraya ala kadar jer...mungkin sebab dah semakin dewasa

    Salam Aidilfitri
    maaf zahir batin

    ReplyDelete
  11. aku plak baru nak datang..

    datang singgah nak wish selamat berbuka puasa dan selamat berhari raya... :)

    ReplyDelete
  12. slamat hari raya nasssss..hehehe..wehh.jgn lpe raya dtg umah ak..heee

    ReplyDelete
  13. dark half-
    eh..samelah kite...sama2 tak beraya kampung...tapi umur nas baru jerk 20 thn...ok2...selamat hari raya gak :)


    paan-
    ok...da berbuka dah..erm..selamat hari raya gak paan.:)


    dairy of mini/ufaa-
    ok jerk..selamat hari raya gak ufaawangi...:)


    biela-
    hahaha..selamat hari raye gak..erm
    rmah ko jauhla..cmne nak raye?? hehehe

    ReplyDelete
  14. selamat hari raye jugee...!!

    template dah nmpk matang loh... dasat r..... hehe

    ReplyDelete
  15. selamat ari rye ...aku pon ade..bgge sih..heheh...sdp pantun tu...pantun ke tu..haha

    ReplyDelete
  16. owh ada nama yaty di situ..maceh2...Selamat Hari Raya Nash...

    owh kg nash kat melaka..yaty duk melaka ni..hoho..melaka kat ne?

    ReplyDelete
  17. mashi-
    yup2..selamat hari raye gak..
    eheheh..matang sket jerk..
    ok x template nie? huhu


    anip-
    ehehe...kne la berbangga..
    sebab ko pengunjung setia..
    kekeke
    pantun yg bukan pantun la anip..
    xde idea..kakaka


    yaty-
    ehehe sama2
    erm..aku kampung kat sg rambai jerk..huhu

    ReplyDelete
  18. terima kaseh nas..

    selamat hari raya..
    :D

    ReplyDelete
  19. Nas org melaka jgk rupenye..hee..xsgke rmai jgk org melaka kat sini..selamat hari raye jgk buat kamu..jage diri..da beso pjg xle mntk duit raye daa..malu..hik3.. ;p

    ReplyDelete
  20. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang singgah berbuko
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

    ReplyDelete
  21. nasb bek nama aku ada...klo tak,majuk la aku..haha..selamat ari raya gak nas!

    ReplyDelete
  22. salam aidilfitri buat nash, nak duit raya datang lah ke rumah di uganda ni~hehehe gurau je

    ReplyDelete
  23. selamat hari raya... maaf zahir dan batin bro, kalau ada salah dan silap harap dimaafkan, ... nanti... hehe dah balik kg ke tuh...

    ReplyDelete
  24. salam aidilfitri nas..mana la tau kot2 selama membaca n komen entry di sini ada yang terkecilkan hati..harap 0-0 ya hihi =)

    ReplyDelete
  25. wahh nama den ade. selamat hari raya nas.. maaf klu de silap salah. :)

    ReplyDelete
  26. syah-
    same2..slamat hari raye gak :D


    ainz-
    ehehe.sme la...xsangke ramai orang kampungnyer kat melaka ek..tp nas org kl..huhu..selamat hari rayeee


    afzainizam-
    pergh..
    penjang giler pantun kamu..
    thenks banyak2
    hehehehehhe...
    ok2..balik nie kne hati2..
    tp bukan nas,tp ayah la sebab nas jd penumpangnyer...
    ehehe


    aizat n faisal abdullah-
    yup2..selamat hari raye gak :D

    ReplyDelete
  27. iqbalsyarie-
    ehehehe
    msti la nama ko ader...aku letak punyer kpd pengunjung kerap :D


    profhafiz n akuvision-
    okeyh..shelamat hari raye gak...eh,av...mane ko tau uganda tue??? hehehehe..kantoi fb :P


    zik-ehehe...same2..
    erm..balik kg kat kl jerk..
    pas2 raye ke 2/3 nanti balik melaka kot..huhu


    ieqa-
    xde la nk kecik aty..
    hehehe.slamat ary raye ieqa:D


    anneboleyn-
    of coz la ader..
    eheheh..yup2..same2..:P


    syamil-
    ok2..same2..
    nanti dapat uet raye bagi lebih ok..hehe

    ReplyDelete
  28. aku nk ucap slamat hari raya kt ko sekluarga

    ReplyDelete
  29. selamat hari raye nas..
    hrp rye thn ni meriah la ek..
    :P

    ReplyDelete
  30. selamat hari raya nas:)

    errr nak duit raya?ekekekeke

    ReplyDelete
  31. salam raya bro nas. hee. wei2. nk duit raye!. bley la. please3. haha

    ReplyDelete
  32. yup2...
    selamat hari raye korang :)

    ReplyDelete
  33. eh,ada nama aku..thanks nas!! SELAMAT HARI RAYA juge!! hehehe

    ReplyDelete
  34. salah tip la nas,,hehehe :P
    eh,,terharu biru jap ko ltk nme aku,,hahaha :P
    nk duit raye,,hehehe :P

    ReplyDelete
  35. aren-
    mesti la kne ader name ko...
    hahahahaha..sebab ko kan kawan sesame blogger aku :)


    is-
    ape salahnyer tip tue???
    ehehe..terharu.??? aku letak name ko sebab aku nak mintak duet raye dari ko..hahaha

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails