Pesanan Penaja

Sunday, August 29, 2010

Maksiat Masih Berleluasa di Bulan Ramadhan....!!

huh! sedihnya!!! da la kena ikat nie!! huhu..tak pe..tak pe....geng-geng aku(nafsu) leh tolong aku buat tugas aku..hehehehehehehehehe


Tak ku sangka bulan ramadhan sudah hampir melalui ke penghujungnya. Maka kita sebenarnya sudah menghampiri 10 hari terakhir di mana pada malam-malam ganjil nanti tibalah malam yang saat di tunggu-tunggu iaitu malam lailatul qadar yang lebih baik daripada 1000 bulan. pada bulan ramadhan nie syaitan telah diikat oelh Allah daripada mengganggu umat manusia daripada melakukan maksiat namun masih banyak lagi gejala-gejala maksiat yang masih berleluasa angkara pengaruh nafsu yang jahat......


jejaka- sayang...boleh tak abang baring kat riba ayang...
gadis- nape lak bang??
jejaka- abang penat la bawah motor......boleh ke tak nie??
gadis- ala,ape salahnyer..abang boleh aje baring....meh...
jejaka- sayang,tolong carik kutu kat rambut abang...gatal lah....
gadis- ala...ala....boleh ajer...amboi..banyaknyer kutu abang...... :P


pakcik A- hah..kantoi pakai rambut palsu!!!!..rupe-rupenyer rambut ko pendek jerk..huhu
pakcik B- nie apesal nie malam-malam buta g romen kat dalam kereta hah???
makcik seksi- enchik..tolonglah saye...saya ada suami yang baik kat rumah serta anak-anak yang dah besar...malu saya enchik!!! malu!!!!!
pakcik B- hah,tak kira,aku bawak ko pergi balai gak sekarang! huhu


teruna- nape nie babe..janganlah merajok.....tak cunlah muka you..
dara- bukan ape la laling...u nie tak sporting pon ngan I..da la kapel,tapi macam tak kapel pon..
teruna- ok..ok..meh abang kiss u..muah..muah....
dara- owh yess....i like it..sayang you laling... :*





pst- gambar nie takde kene mengena dengan babak-babak yang ditulis di atas..hehehe..jangan terasa lak kalau entri nie guna perkataan yang agak kurang asam..


    Ingatlah korang! jangan lupa bahawa syaitan telah 'memperingatkan' bahawa kuncu-kuncunya iaitu hawa nafsu supaya tetap melakukan maksiat di bulan ramadhan yang mulia ini...kita seharusnya seelok-eloknya jangan berdua-duaan dengan pasangan..dan lebih baik kalau tak berdua-duaan terus! kerana hawa nafsu yang jahat itu akan membinasakan kita!
reading

45 comments:

  1. hahahaha..comel nye dialog anda..
    tp lagi comel [geng geng]

    semoga kita dapat merasai nikmat nye malam yang penuh keberkatan dan malam yang lebih baik dari seribu malam amin

    ReplyDelete
  2. huhu.
    nafsu sama aje ngan setan.
    bulan ramadhan memang bulan peperangan!.
    mintak2 menang dalam peperangan ini.
    amin...


    BLOG UPDATED ; Susah Senang Wanita.

    ReplyDelete
  3. huiyoo..ganas tol zaman sekarang ni T_T

    ReplyDelete
  4. alang-alang nk wat maksiat bek pegi hotel 5bntg dosa sme gak. hehe.

    semoga kita xtrgolong dm owg cmni.
    nauzubillah.

    ReplyDelete
  5. bahaya2......astghfirullah halazim

    ReplyDelete
  6. wah...hbat nash...ley wt kn dialog lg tok dorg...ni mcm da bese gn dialog2 cm2....ha3

    ReplyDelete
  7. yelah. hormatilah bulan Ramadhan nie.. ari2 bukan ramadhan pon dh banyak buat dosa, insaf2 lah.. dn lebih baik jika mbataskan pergaulan even bkn dlm bulan ramadhsn pon.

    ReplyDelete
  8. Ya Allah x sanggup nak tgk.. apa la nak jadi ish3

    ReplyDelete
  9. dialog yg superb.
    bagi masuk cepat sikit untuk pembaca.

    ni soal kesedaran.
    susah nak cerita kadang2.
    dunia akhir zaman.

    ReplyDelete
  10. ishk2..
    gmbr last skali tu memang terok..
    wat malu mak bapak dorang jer kalow tgk..
    minta dijauhkan dari kita semua..
    hot info ni nas..=)

    ReplyDelete
  11. gerunnye tgk pic. yg last tu!! so crazy la........

    ReplyDelete
  12. arieko san-
    comel ker? yup..geng2 happy tree lagi comel..
    heheheh..
    harap2 kita manfaatkan bulan 10 bulan terakhir ni...


    annadzirah-
    taw xper...malah kalah setan tau daripada nafsu nie..
    nafsu mmg lah jahat! harap2 kita mng gak..aminn..


    chuyry-
    taw xper..amat ganas..
    sampaikan suke hati buat maksiat di tempat cm dalam hutan..
    adventurous betul..huhu


    cimut-
    taw xper...erk...jangan cm2..
    buat kat hotel lagi terkantoi kot..
    entahlah..
    harap2 kita dapat elakkan...

    ReplyDelete
  13. echah-
    taw xper..mmg bahaya..
    harap2 jauhi ya...


    afiq-
    erk....thx..pasal dialog tu korang kot yang ajar aku ckp cm2..hehehehehehe..kantoi beb..


    soffea-
    tue la pasal..mereka pada bulan yg mulia nie patotnyer insaf..bukannyer makin meliar..
    rugi sangat taw buat maksiat....


    ieqa-
    taw xper...mmg tak sanggup aku nak tengok..nak buat camne....
    mereka nie bertuhankan nafsu...

    ReplyDelete
  14. nafsu dah control diri...setan kena ikat pon menyetankan diri gak....

    ReplyDelete
  15. mmg pun...bulan2 puasa pun nak buat pgai..ntah pape la..kawal2 la sikit..

    ReplyDelete
  16. hahahah
    bese laa tuh.
    dalam diri manusia tuh sebenarnya ada setan
    lalalala
    :P

    ReplyDelete
  17. sgaja mncari saham nraka...
    ni tjadi bila nafsu mgatasi akal fikiran. otak x letak d kepala. tp d taruknya d kepala lutut.

    ReplyDelete
  18. dasyat..kalu aku ada, aku lepuk je dgn batu bata..

    ReplyDelete
  19. polis x byk meronda pose2 ni kot
    sebab xleh mkn mnum, xlarat nak ronda taman
    tgok2 maksiat dah bermaharajalela
    tpaksa plak share dosa same

    ReplyDelete
  20. keji kan! bulan ramadhan pun nak wat maksiat. apa kes?
    LOL

    ReplyDelete
  21. wa xtaw nk cakap ..
    hahahahaha...
    aku penah jumpe in real life adegan gmbr 1st n 2nd tu...
    berbulu mata ku

    ReplyDelete
  22. emm..sedih tgk benda ni nas, sumenya org melayu plak uh..

    ReplyDelete
  23. pandai ko reka dialog..hehe..boleh juga buat aku tersenyum sorang2 depan PC ni..

    ReplyDelete
  24. Hurm..speechless..rase nk nangis pun ade.. ;( knp la mereka2 yang sebangsa dan seagame dengan ku sanggup buat bende ni..merosakkan diri..merosakkan nama baik agame sendiri..sedihnye...

    ReplyDelete
  25. wah kreatif tu dialog kau.. leh wat skrip drama ni.. manusia xingat dosa dibuln ramadhan.. ok??

    ish2.. teruk2..

    ReplyDelete
  26. ni entry 18 pl..huhu.. sensor please.. lawak plak kami bca dialog tu,,hehe

    ReplyDelete
  27. cari kutu ek... aiyark... dugaan betul lah bulan ramadhan nie..

    ReplyDelete
  28. cari kutu? waaaaa romantiknya.. LOL :)

    ReplyDelete
  29. cari kutu. auww. ayt. hahaha!. gmbr bawak sekali. aku pkir len dah. grr =P

    ReplyDelete
  30. mak aihh. kurang pahala puasa den. muahahaah tapi gambar2 ni btol ke mase bulan pose?? btw, comel la dialog. kih3

    ReplyDelete
  31. semoga ramadhan ini menguatkan lagi iman kite..amin

    ReplyDelete
  32. ko pegi skodeng ke nash?
    moga mereka2 itu insaf n moga aku dilindungi dr terjebak

    ReplyDelete
  33. insaf la anda sebelum anda di insafkan :D

    p/s : cari kutu ye kak =)

    ReplyDelete
  34. astaga..bulan puasa sepatotnye tambahkan amal dan ibadat.bknye tambahkan dosa

    ReplyDelete
  35. dahsyat entry ni. hahaha.. orang lain tengok siang hari boleh naik nafsu ni klu tak kontrol.. huhu..

    ReplyDelete
  36. huhu... org zaman skrg mmg da xtau dose pahala.... >.<

    ReplyDelete
  37. ish3, naseb bek tgk lps bukak posa!!

    ReplyDelete
  38. hahaha kemain lagi eik dialog tu bro. apa pon aas nnt anda lak dapat dosa hahahahaha

    apa pon mmg bnyk btl . bulan pose ni masih bnyk maksiat dari segelintir makhluk2 :)

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails