Pesanan Penaja

Tuesday, August 31, 2010

Merdeka!!!!!!!!!

yeah..kita sudah sambut ulang tahun kemerdekaan ke-53...syukur sangat sebab nas dilahirkan di malaysia..di negara aman dan berdaulat... harap-harap kes macam nie akan berkurangan malah takkan terjadi selepas ini! 
     tolonglah!!! janganlah perkara ini terjadi lagi! jalur gemilang dibakar didepan kedutaan Malaysia di Indonesia terkilan aku mengenangkan mereka yang sudah 'lupa' yang kita bermurah hati membenarkan berjuta2 rakyat mereka mencari rezeki di negara kita...ingatlahh..kita kena lebih tegas atasi kes ini!
     wow..mat rempit nie sedang beraksi...nie pacak sangat!!!! huhu..jangan...!!! bahaya! nanti ramai yang mati muda....jangan pula waktu merdeka nanti ramai yang merempit kat KL pula nanti!
     ni pula gambar pelacur-pelacur tua di kuantan..tak mau la camnie...ingatlah kat anak-anak kamu yang masih kecil lagi serta anak-anak kamu yang sudah besar...
     amboi..mesra sangat la korang nie!! huh!!.jangan la pula time merdeka nie terjadi kes-kes maksiat nie pulak okayh....
merdeka!!! merdeka!!! merdeka!!!
selamat menyambut kemerdekaan negara kita ke-53!
semoga negara kita bukan saja merdeka dari penjajah..
tapi juga penjajah nafsu agar kita betul-betul jadi rakyat yang merdeka!!!
insya-Allah :)
reading

20 comments:

  1. Alhamdulillah..dah 53tahun kita merdeka..ain berharap sangat agar minda bangsa malaysia juga akan turut bebas dari dijajah..

    ReplyDelete
  2. aq 'ske' gmbr ke4 2.sbb time2 event mcm merdeka,new year kadar kelahiran akn smakin mningkat stlh hmpir staun blalu drpd event tsbut(9bln 10ari)

    ReplyDelete
  3. malam merdeka xmungkin xde maksiat...
    dush!!!

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah kan nas,merdeka taun nie jatuh pada bulan puasa
    so,event yg mengundang maksiat akan dikurangkan

    org indonesia mmg melampau,kalau baca paper,diorang siap nk halau plajar malaysia lagi
    ish,,,org nk tuntut ilmu pun kena halang

    ReplyDelete
  5. Selamat menyambut hari kemerdekan yang ke 53 nash..sama2lah jaga keamanan negara kita malaysia...=]

    ReplyDelete
  6. tahun dpn byk ah kes org buang bayi lagi..merdeka atas kertas..tapi kita sebenarnya masih dijajah..

    ReplyDelete
  7. slm merdeka...
    merdekakan diri kita dr segala pbuatan yg x bmoral...

    ReplyDelete
  8. Yang pasal hubungan Malaysia-Indon,ternyata Yahudi memaikan peranan yg sgt jahat dlm mengapi-apikan kebencian indon..mcm yg terjadi dgn iran dan iraq.Sesama islam tapi bergaduh,sbb Yahudi la api-apikan.

    Org Malaysia dan Indon kena banyak muhasabah..kena hayati islam dan membangun jiwa islam...sedih bro..menganangkan beza yg sgt2 jauh antara kita,remaja melayu dgn mereka,remaja Palestin..hmm..sedih T_T


    TERBARU: Kasih kerana Tuhan

    ReplyDelete
  9. haa sgt setuju dgn kamu..
    tolong la bukak pemikirn tu..
    jgn nk bakar2 bendera la weyh..
    indon kat sini pn bersepah.
    adoii..
    jom mai sini sat http://cengkerangcipot.blogspot.com/2010/08/ucapan-selamat-menyambut-hari.html

    ReplyDelete
  10. nas....ak xtaw nk komen ape..=_='merdeka pada nama..tapi tdk pada jiwa..

    ReplyDelete
  11. HEPI INDEPENDENCE DAY!
    hopefully kejadian racist x menjad-jadi lg

    ReplyDelete
  12. entah bile la negara kite nk merdeka drpd maksiat ni..huhu

    ReplyDelete
  13. ai pergi stadium tadi tgk sambutan..meriah giler...tp space sgt terhad la bila buat lam stadium...org semua berebut2 nak masuk..

    ReplyDelete
  14. saya bangga jadi rakyat malaysia y merdeka!

    ReplyDelete
  15. selamat hari merdeka!!

    jadilah modal insan yang berguna kpd agama, bangsa, dan negara!!

    ko xnk ke join xpdc g Gunung Ledang bln 11 nih!! best dan patriotik!!

    ReplyDelete
  16. merdeka!

    buat malu bndr kuantan saja yg dicemari dgn manusia yg memperdagangkn tubuh..

    ReplyDelete
  17. mash ramai yg xmerdeka lagi ni bro. huhu. papepon merdeka aritu best x?. hee :D

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails