Pesanan Penaja

Wednesday, August 25, 2010

komputer pun ada jantina!

  semasa aku blogwalking,aku terserempak dengan info ini daripada gnesop.com yang agak unik jugalah (thx ea bro)...sebab tak ku sangka komputer kita nie pon ada jantinanya. pelik tapi benar...hahahaha..ok-ok..kalau korang nak mengenalpasti jantina laptop atau komputer korang,jom cuba buat bende nih:


langkah-langkah:
1. bukak notepad korang.
2. tulis ayat nie kat notepad korang..lebih senang copy paste jelah...:
    CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"






3. kemudian korang save as notepad nie as "i love you.vbs"






4. pangkah (tutup) notepad itu..
5. then,korang  g kat notepad tersebut dan double click kan...




6. nanti korang akan mendengar sore lappy or komputer korang camne...kalau sorenyer ayu2   semacam tue sambil menjawab i love you, kompom komputer korang perempuan!, tapi garau2 pulak kompem lelaki...hehehe..then kalau takde sore tue bisu kot..ehehehe...tapi kalau sesaper yang terdengar sore 'nyah' tue gtaw kat aku cepat2 taw....nanti ko bagi motivasi kat laptop untuk menjantankan ia..ehehehehe :P




pst:-lepas aku test,rupe2nyer lappy aku nie 'perempuan'..patotlah tak leh berenggang dengan dye..ehehehe
reading

40 comments:

  1. ahhahha..boleh erk nak try ar..mintak2 lappy ai lelaki..kekeke

    ReplyDelete
  2. laptop aku lelaki!! .. hahaha..aku suke...

    ReplyDelete
  3. hahaha.kuar sore pmpuan.so ni lappy pmpuan r.hahaha

    last entri >> < Kempen 1 Blog 1 Bendera >

    ReplyDelete
  4. ienafazlina-
    aah...lpas try jgn lpe jgatw aku ea jantina aper..ehehe


    iqbal-
    aku taw dari blog gnesop.com...huhu


    lily-
    yeker?? hahahaha...pelik2..pehal kite dapat jantina yang bertentangan ngan lappy hah? hahaha

    ReplyDelete
  5. hidayah-wahh..bagus2..nie mst lappy ko nie leh buat kawan baik.ehehhe

    ReplyDelete
  6. alaa...tak leh buat benda ni kat ubuntu la... :(

    ReplyDelete
  7. ha3.cm2 ja bnyi dia.ingt kn cmne la

    ReplyDelete
  8. laptop aku pompuan..so, laptop aku skang bestfriend aku la..baru nak jadikan laptop boyfriend..hahaha..

    ReplyDelete
  9. aku bru nk declare leppy alu husband tp xjd...
    cait

    ReplyDelete
  10. cehhh..xbest!pompaun la...patot r xngam...sllu hang jer...ehehheeh

    ReplyDelete
  11. penah try sebelum ni.laptop aku jantan..haha...x leh bt awek

    ReplyDelete
  12. aku rasa laptop aku lelaki r.. sbb lasak sgt.. lgpn aku bkn 24 jam dgn laptop ni.. heheh.. jgn terasa laptopku.. wat malu jer.. hahah..

    ReplyDelete
  13. hehe,,
    lappy ninie pompuan lorh
    sesuai lah sangat coz kaler pink
    kalow laki dah jadi pondan plak..
    (n_n)

    ReplyDelete
  14. laptop aku laki..aku bukan gay..patut le x bersih je..xpndai jaga diri..laki laki..uish3x

    ReplyDelete
  15. laptop aku pompan weyh!!!! hahaha nice nash!! :D

    ReplyDelete
  16. aku dah try!
    baru nak berangan lappy ni laki.
    tp prmpuan la. huhu. ;p

    ReplyDelete
  17. laptop aku pompuan.

    xdose la aku pegang2 die slame ni.

    ngahahah!

    ReplyDelete
  18. afizz-
    huhu...mmg la os windows xleh try..mmg buntu la gne ubuntu..ehehe :P best ker ubuntu???



    afiq-
    cam2 jelah..xde la sore2 yang menggoda..hahahahaa



    nur anis-
    owh perempuan..baguslah...jadi kawan baik :) ala,bf cari yang real pyer lahh :P



    senandung-
    hahaha..saba jelahdapat cam aku,aku dpt perempuan....best pegang2 dye..hahhahaha..tue la panas jerk lappy aku nih...


    echah-
    erk..ok aper jd pompuan..nape xngan plak?? ader probs ker? hhuhuhu

    ReplyDelete
  19. haha.. betul ke nie, nas? kih3.. rase cm nak try. harap2 la..... sbb i pon takleh nk berenggang ni? hehe.

    ReplyDelete
  20. darh half-
    owh,ala xleh buat awek,ape salahnyer buat kawan :)



    mr syah-
    yeker lasak? kalau aku jatuhkan kat lantai jadi aper? ehehe


    ninie-
    taw xper..amatlah sesuai..xbet la kan lappy kita bapuk..:P



    cik ubi-
    ehehehe..lelaki? hahaha..gay..xde la kan...at least bleh buat kawan :P


    fakhrullah-
    aah..samelah kite..!!1 elcume..


    aida-
    yeker? hahaha..ok2 kalo ko nak lelaki,beli baru n test..hehehe :P

    ReplyDelete
  21. ala..pemuan ar wei....mcm pempuan garang aje laptop aku nie..huuhuhu

    ReplyDelete
  22. hehehehe interesting lak... cam kembali remaja laa.. info gini gini..

    dah try tadi... pas tu cam best siap tukar2 ayat lagi kelakar lak.. ckp melayu slang omputih hehehe

    ReplyDelete
  23. adoi,laptop aku lelaki..wargg.haha

    ReplyDelete
  24. wah...cam best je ...hihi
    kat lappy jeke? desktop tak leh try ? huhu

    ReplyDelete
  25. hahahahaha..gila kentang ko nas..dah try, dia bisu je nas..huhuk..ngok ngek ah pc aku..

    ReplyDelete
  26. hhahahahaha!
    naaass!!
    menjadiiii!!
    laptop sy betina!!!

    ReplyDelete
  27. laptop aku sore nyah. geli syial..

    ReplyDelete
  28. haha. dah pnh buat dlu. xde kje je. lawl. haahha. tp function jgk r :P

    ReplyDelete
  29. jeng..jeng biar benar buah tembikai heee..satu pkra yg mnrik nie

    ReplyDelete
  30. sah, sah.. jantinanya girl heee..

    ReplyDelete
  31. ala x mnjadi lah. da cuba bbrpa kali. tp xmjadi2 jugak. xkan nyah kot.

    ReplyDelete
  32. alaaa ary nye gegurl la..xbest pon..huhu

    ReplyDelete
  33. saye punye nie..suare die persis model la...hehehe(pompuan)....

    ReplyDelete
  34. omigod pc aku lelaki ! tp asyik hang ja =='

    ReplyDelete
  35. laptop ak pompuan..hehehe..
    kra nya kwn t'bek ak la nie...
    hehehe...

    ReplyDelete
  36. @nurliaakma aah.....mmg terbaik la...
    same jantina..hehehehe :P

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails