Pesanan Penaja

Saturday, August 7, 2010

Jom Berkaraoke!!

karoke
Bohonglah kalau korang tak pernah pergi karaoke.....at least setahun sekali pun jadilah ea.... So,setakat ini korang dah berapa kali pergi karoke dengan member berapa kali??? hahhahahhaa....entri kali ni aku just mau share dengan korang ape-ape saja pasal karaoke nie.
Korang selalu tak berkaraoke seorang diri....?? maksud aku,korang pergi karoke seorang diri dan masuk kat dalam bilik karoke yang kecil serta melalak puas-puas seorang diri kat situ?? hahahahhahaa...mesti korang rasa janggal kan? aku pon tak pernah buat...sebab segan ler..
Cuba teka,karoke nie asal dari negara mana????
Amerika? UK? China? opss..salah....karaoke asalnya dari negara jepun dan mendapat tempat ke-2 dalam penciptaan Jepun yang paling dikenang selepas penciptaan mi segera. Masakan tidak seluruh pelosok dunia hampir semua kawasan terutama sekali bandar mempunyai pusat karoke. Namun karaoke amat popular di negara Asia berbanding negara-negara benua lain. Di Malaysia saja ada bermacam-macam pusat karoke di sini seperti Redbox(USA),NEWS KTV(asal dari Taiwan), dan bermacam-macam lagi. tapi kat Malaysia ia cuma bermula sekitar tahun 90-an,era zaman jiwang-jiwang gitu..ehehehhehe
DSC04558chit..style gak pics kami disini time sem 2 lepas..tapi yg kecewanya pics aku takde coz aku yang tengah amek gamba nih..isk3….hahahhahaha
Di Eropah serta negara Amerika,biasanya tempat karaoke berbentuk public(terbuka) berbanding dengan negara Asia yang lebih kepada konsep private room(tertutup).
karoke tak terhad di dalam 'kotak' kecil,bilik karoke,malah karoke juga ada di hotel-hotel,namun cajnya agak mahal di hotel (dulu aku pernah berkarok dengan ex-roomate time sem 2,memang serik giler sebab mahal giler....lupa plak aku kena bayar berapa,tapi sure tak satisfy). Aku still kalau nak bajet lebih aku akan pergi tempat yang satu lagu RM1 gitu..huhu... Sem lepas aku dah pergi 4x ke pusat karoke...namun sem nie aku masih tak pergi-pergi lagi kat sana..entahla..aku rindu la nak pergi 'melalak'...bulan puasa da nak dekat..mesti la makin susah la aku nak berkarok...kena jaga amal ibadah...(hehehehee)
DSC04554 aku yang paling kiri…poyo jerk lebih…..aduss..rindu la berkaroke…..!!1
Tapi semasa berkaraoke,kenalah beringat-ingat ea. Kita berkaroke just nak hilangkan tension kat rumah ker,study ker,bukannya nak berfoya-foya pula. Aku merasa agak kesal kerana pernah melihat lelaki perempuan berpeluk-pelukan semasa berkaroke,jaga lah batasan korang.. Dan jangan pula selalu berkarok sehingga abaikan study...hehehe..kalau gian sangat,karok jerk kat dalam jamban atau karok kat bilik semasa member korang keluar,nanyi la lagu-lagu rock jiwang-jiwang...mesti syahdu gitu..hahahahhahaa...
pst-rindu nak 'melalak' lagi....

42 comments:

  1. karaoke la kat redbox. time lunch murah je. I pergi wth my frnd. kitorg 2 siap dgn set lunch and boleh ambik lg mknn kat luar and 3 hours. only RM 50 ! murah kan? bilik tuu. hehe :D

    ReplyDelete
  2. yeker????
    tapi korang 2 orang je kan????
    erm...3 hour kan??? ok ar tue..
    huhu

    ReplyDelete
  3. wahh ika br tau karoke dtg dr jepun tapi taula diorg lg excited bile berkaroke ni hehe.. tapi karoke memang best salah satu cr utk lepas tensi ngee

    ReplyDelete
  4. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Ko nak korok ke... waaarrggghhh aku panggil dia pun karok jamban... kita cuma melalak aje kat situ tanpa gangguan keluar... yup... suara aku ni sumbang aje jadi orang pun tak akan dengar dan tanya eeehhh sapa plak punya suara yang tak sodap tu... aku lah tuuu yang sumbangkan lagu

    ReplyDelete
  5. dah lame aku x g karoke...
    aritu karoke 5jam..rm18
    hoho..

    ReplyDelete
  6. part 1 plng aktif g karok..
    part2 langsung x..
    part 3 da start balik..
    hahahaa

    ReplyDelete
  7. nas gayat woi tak pernah pegi karoke..hehehehe..aku dulu first time pegi masa form 4..ngan ex aku,time uh ramai pandang2,mcm kitaorg nak beromen je kat dalam uh,mmg pun , gelap doe..
    tp pegi ngan membe syok au,apa agy memekak ah kan..hehe..nas jom ah, ko penah kena carut x?? check post aku jap..hehe..Apa anda buat bila orang kata anda sial

    ReplyDelete
  8. ermmm karaoke...tu hobi sab semasa sem lepas dan lepas.
    sem ni belum prnh gi karaoke.
    mgkn sbb bz dgn study dan asyik kat dlm makmal je.
    Apa pn next week nk balik berpuasa dgn family.
    Ambil kesempatan release stress dan beramah mesra dgn family.
    hehe..

    ReplyDelete
  9. aku tak penah giy karaoke , how ??? HAHA

    ReplyDelete
  10. Karaoke?? Waahh.. Hobi niey!! Boleh dikatakan mmg syana nie pantang kalau kawan ajak pergi karaoke.. Memang angguk ajer! Orang tak ajak pun syana yang pujuk dorang. Hahha

    Last pergi karaoke kat kedah last month. Karok dengan abah n adeq-adekku sayang!! Sem nie belum ada masa lagi. Mybe lepas raya kowt!! heheh

    ReplyDelete
  11. best wehhh!wlaupon xpenah g..hihihiih

    ReplyDelete
  12. best wehhh!wlaupon xpenah g..hihihiih

    ReplyDelete
  13. haah la weyh...
    lame dah xkarok...
    paling last,
    sem lepas kot...
    hahahaaa...

    ReplyDelete
  14. sepanjg aku hidup ni.. bru 2 kali aku gi karok.. dahtu bulan puasa lak.. adess!

    ReplyDelete
  15. tak pernah ag pegi karok nie...

    stakat karok dlm bilik air boleh la.. hahaha

    ReplyDelete
  16. Salam nash, sbnrnya nash Gabenor yang wang RM2 tu gabenor ke-5 Bank Negara Malaysia.
    Berkhidmat sejak May 1994-August 1998.
    Yang Sab tulis tu wang siri ke 8 di mana dikeluarkan dalam tahun 1996-1998.
    Wang siri 7 iaitu note denominasi lain ada tandatgn gabenor ini.
    wang lima ringgit, sepuluh ringgit, 50 ringgit, 100 ringgit dan 500 ringgit.
    So wang siri ke- 7 dan 8 adalah tandatgn gabenor ni.
    tq krn bgi komen.dtg lgi drop komen ya.

    ReplyDelete
  17. aku pun karok. kadang2 atas moto pun melalak tak tentu pasal. ahaha.

    ReplyDelete
  18. yup betul tu,karok tu boleh tapi jaga batas pergaulan..^__^

    ReplyDelete
  19. baru je p karok aritu..ahaha~ kebetulan..

    ReplyDelete
  20. ak slalu g karok dgr membe je nyanyi..
    sbb suara dyorg sedap, kalo ak nyanyi konfem boring..hehehe

    ReplyDelete
  21. @ieQa sWetLuv

    aah..karoke dari jepun..mesti diorang lagi aktif...seminggu skali kot....ehehehehe


    @Afzainizam

    aku pon suker gak..tapi kat hostel nie jarang sket malu ooo..kalau karok jamban...:)


    @Anip™

    maak aii..anip..murahnyer???? kat mane tue? nie mesti rm1 selagu...:)


    @senandung semalam

    aku sem nie xkarok pon..buhsan...:(


    @Kimie Hashim

    owh...ko dulu penah kapel ea...
    aaaa.....memang la.tempat karok kan gelap...mesti ramai pandang2..ehehe


    @MGMSabri

    hah..samelah..sem lpas n lepas..sem nie nas xg pon...
    xde sape yg ajak..waaaaa...

    @darkbatman

    yay...darkbatman singgah kat blog nas!!! bestnyer...:) ala,tipu la xminat...:P

    ReplyDelete
  22. @Shey Hemsem

    tpu la ko xpenah g..aku dengar ko nyanyi lagu my all....hahahahhahaha


    @SyaNa_SaN

    wah..taw xper...aku slalu gak bile orang ajak mesti nak ikot..tapi sem nie xde sorang pon ajak..ade orang ajak..tp xjadik..huish..:(


    @echah mashuri

    best gak..ko xpernah g??? meh aku ajak ko....hahahaha


    @iqbalsyarie

    at least iqbal pernah..nas pernah time masok matrik jerk..huhu :(


    @::dAuZsHaNLeY::

    same lah..aku pon last sem lpas..huhu :(


    @mR.sYaH

    hah?? bulan pose??? adoii..kurang pahala kang...hahhahaa


    @@ien_R@z

    hah??? samelah..karok dlm bilik best wooo..hahhaa

    ReplyDelete
  23. @MGMSabri

    owh..misstatement..hahahahah..ok2...ak nie buta sejarah...:P


    @zikeryhassan

    hah?? karok atas moto?? its my febret..:)


    @AhMaD MuAz MuHaImIn

    yeker muaz?? erm..nanti aku ajak..hahahahhaa


    @hans

    nie mesti time karok kecik2 dulu..ehehehehe


    @ainz

    wah..karok tak ajak!! huhu :P


    @HiGHNeSS FiQ

    taw xper...sore dye sedap..sore aku cm longkang..hhahahahaha

    ReplyDelete
  24. hye,nas..fatin suke karoke k!! bleh lps tnsion tau, plg suke...even skli je prnh tggu tpi niat dhati trtunai jgk, bst woo..karoke..ni..fatin bese ogi dgn adik bradik, dgn mmber2 x prnh lgi..huhuhu...mse pgi laktu time lunch, pe lagi murahla...huhuhu...-karoke redbox...

    ReplyDelete
  25. HAHAHAHA , siot je lagu my all~ aku layan lagu dangdut lah ! dgn adik sofie , kakakaka

    ReplyDelete
  26. salam..

    lama dah tak datang blog ni since anne boleyn cuti dari berblogging selama 2 minggu. thanx sebab sudi datang ke belog anne boleyn tinggal komen. :)

    urghhh~ lama gila dah tak berkaroke. rindu kot nak melalak puas2 lepas tension. nas, jom karoke jom! hehe :p

    p/s: jom baca entry MTV Worldstage jom. :)

    ReplyDelete
  27. aku karaoke dlm jamban jer
    kalau boleh nak jugak pergi melalak dgn member,tp mak x lepas
    T____________T

    ReplyDelete
  28. wah.. karok... dah lamenye x karok... rindu.. walopon sedar suare.. katak pown ley bangga dengar.. ye la sore die lagi sedap. hahahaha... ala... nak release tension kan.. hehheh

    ReplyDelete
  29. amboi bro. sakan gila. xajak pulk tu. haha. jom r. aku suara xsdp. tp layan je. haha. jom? :P

    ReplyDelete
  30. lama tak karaoke nie... tak ingat last bila... lama jugakla...

    ReplyDelete
  31. selalu karok dlm bilik jerr..haha :P

    ReplyDelete
  32. aku slalu karoke kat green box jusco bkt tinggi. 3jam = RM11.50 je skali siap bg makan n minum. ahahahaha..tapi kena bwk student card

    ReplyDelete
  33. <<<<<<<<<<<<peminat setia !!jum karoke!!

    ReplyDelete
  34. teringat iklan kit kat yang perempuan karaoke manual dalam kotak tu...kelakar sgt ...hihihihi

    ReplyDelete
  35. Aku biasa je karaoke 3jam sorg2 kat time square...

    Reply to your comment: uitm perlis

    ReplyDelete
  36. dlu masa kje kt amonag masa rehat sllu jer turn bawh.sb tempt kje dkt dgn tmpat karoke..heee..

    lpas tu bila ujung mggu sllu gak bt kje nie heee..dgn kawan2 girl shja..

    skrg smjak dah ada si kecik karoke kat dapur je le..heee..

    sure sumbang mambang kui..kui...
    lagu awie best zik, ziana zain..jiwang ok gak huhu..

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails