Pesanan Penaja

Monday, June 28, 2010

status glitterati ditarik tanpa sebab?

visit 1001
   semalam aku sengaja melihat profil aku kat nuffnang.com. secara tak sengaja aku ternampak status nuffnang aku menjadi hanya ordinary(non-exclusive). halamak…ape kes nie???? aku tak pernah bermadu dengan advertiser lain selain bini biru aku nih. aku tak join pon adverlets,google adsense,innity,mangga dan sebagainya. aku cuma setia pada ‘puan nuffnang’ saja. tapi aku tak sangka nuffnang sanggup menukarkan status glitterati aku kepada status biasa jerk..sampai hati sayanggg..ehehehe
   why??? aku pun tak tempek pun banner youthsays kat blog aku. malah,yang sadisnya,perkara ini berlaku sehari sebelum hari isnin,di mana hari isninlah jumlah pendapatan nuffnang baru akan terpapar di profil kita nanti. duka sangap eh,silap sangat! masakan income cuma naik rm1.50 jerk seminggu. sabar jelah..aku telah emelkan kepada mereka pasal ni,dan alhamdulillah,mereka telah memberi maklumbalas seperti berikut :-
Hi Nasrullah,
Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.
Your membership status was affected by codes/links from Youthsays.com . As you've removed them, just be patient and you'll be Glitterati again in due time.
Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive
Nuffnang Sdn Bhd
   baru aku sedar bahawa aku pernah menulis artikel pasal youthsays dan aku juga letak link youthsays dalam post aku. mungkinlah itu pasal status eksklusif aku ditarik balik..hoho..dah..dah..aku janji,kalau lepas nie nak post pasal youthsays,aku takkan letakkan link dia dalam post aku..huhuhu..sori puan nuffnang…aku ter’dating’ dengan cik youthsays depan mata ko..(tak per cik youthsays,nanti kita dating senyap…jangan bagi puan nuffnag nampak…kui3). harap2 nuffnang akan bertindak dalam masa 4 hari nie..huhu:)
pst-eheheh..duit youthsays sudah cukup untuk di cashout tapi buat masa ni taknak cashout dulu,nanti bila samapi seratus baru betul2 cashout..huhu.

27 comments:

  1. aku pun penah ilang glitterati tu selama 4 ari. punye la saspen. tak sedar rupenye seme kod nuffnang dah ilang. ni akibat tukar template la ni. insap betul

    ReplyDelete
  2. owh..patot ar....kod ko da ilang....huhuhu...nie yg takot nal ukar2 template nih..huhu

    ReplyDelete
  3. huhu
    kite mengalami nasib yang sama
    status glitterati ditarik sebab buat post pasal youthsays.
    huhu

    ReplyDelete
  4. encik ilham-taw xper....len kali kalau buat post pasal ys,kte xyah letak link dye..bahaye...huhu

    ReplyDelete
  5. nti dah cukup seratus , u jgn lupe kat kitorg pulak . HAHA

    ReplyDelete
  6. shey...ehehehe..ak ok jerk...tapi kalo nak makan,pi tempat aku eh..ehehehe

    ReplyDelete
  7. nanti bile cik youthsays bg duit, jgn lupa belanja saya. XDD

    ReplyDelete
  8. wah~makin kaye..bgus2..jgn smpai bg bad-effect kt stdy dh la ye..:)
    sokong ko dr tepi..:P

    ReplyDelete
  9. mak aik.
    ko nak sgt awek ke neh?
    hahaha
    sepatah pon aku tak paham pasl nuff segala bagai neh!
    hadeh!

    ReplyDelete
  10. ohh...youthsays pon tak leh letak yer..

    ReplyDelete
  11. nash,transfer sikit diut youyhsays tu.hehe

    ReplyDelete
  12. baru ku taw xleh letak ys..sob2..

    ReplyDelete
  13. ha'a aku pon kne gak..pastu aku tnye dia apasal status aku kne tarik..dia jwb sbb youthsays..hahaha dia ckp youthsays tu pesaing dia..=P

    ReplyDelete
  14. baru ku taw xleh letak ys..sob2..

    ReplyDelete
  15. fay nana-ehehehe..bole aje..tapi makan2 kat area rumah aku..ahahaha

    nuyuena-bukan ape...aku da nak reduce blogging bile masok sem baru nanti..

    reen-ko xjoin nuff,so ko mne la tahu kan..ehehehe

    riz-yup...kalo x..jadi cm aku..hoho

    ReplyDelete
  16. cik lily-usaha ar sket..ehehehe

    iceice-taw xper...jadikan ia sbg pengajaran..ehehehe

    zameermus-taw xper...benci tol....xske sangat persaingan sehat..ehehehe

    ReplyDelete
  17. uittss...
    dasyat gak nuffnang nie ek..
    mmg kne setia laa nie..

    ReplyDelete
  18. wahahahaha...kan da kantoi main kayu 3..wahahaha...takpew2...rajuk dia kejap jew tu~wahahaha
    Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

    ReplyDelete
  19. rowena-taw xper..kesetiaan itu kuci kebahagiaan..
    cewahh..huhu..ni da xbahagia dah...huhu

    taw xper...harap2 dia rajuk jap..ehehehe

    ReplyDelete
  20. aku pernah kena tarik.. tp xkisah sgt pun sbb aku dh join nuff ni dah 4 bln tp still bru dpt rm3.. hahah... tp xbest r klu status xexclusive.. hahah..

    ReplyDelete
  21. isu ni makin ramai org cte..
    walaupn sy masih baru dlm dunia blog ni tp tau la sket2..huhu

    ~arapnye status sy x d tarik..
    huhu

    nyway, jemput la singgah ke blog sy.
    http://zt-zati.blogspot.com/
    ~komen2 n follow me k
    :)

    ReplyDelete
  22. wah dah boleh cash out nuff ye. tahniah ;)

    naz pn ada try gak guna mangga ads. harap nuff tak tarik geli geli *glitterati* tu :D

    ReplyDelete
  23. mr syah-eheheh..lamenyer..da 4 bulan..xper2 usaha agy..:)

    zati-harap2 g2lah..ehehehe

    nazra-tak..bukan nuff..tapi youthsays....mangga tue mmg kne tarik..

    ReplyDelete
  24. oo..huhuh sian nye kat awak.. lenkali jgn dating dngn youthsay dpan nuffnnang yerr. :)

    p/s : jom baca kisah mentor and kisah kawan Anne Boleyn dituduh merogol.. huhu

    ReplyDelete
  25. sensitifnyer puan nuffnang kat u
    kuat jeles tu
    XD

    ReplyDelete
  26. aku punya pernah juga kena tarik..hehe.. pastu ok balik..hehe

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails