Pesanan Penaja

Sunday, June 27, 2010

gay di myspace..insaflah

plu konon.... - Copy ini adalah komen yang diberikan oleh friend myspacer aku terhadap pics aku ngan member-member aku sewaktu hanging out kat kl. jejaka yang menggelarkan diri ‘hot top men’ itu (kalau lelaki,mesti faham akan makna gelaran tu) memberi komen di mana dia ingin tahu yang mana satu atau semua member lelaki ak adalah PLU atau tidak.PLU? ape tue? aku mulanya kau tak tahu apa maknanya,last2 baru tahu..isk3.kitorang nie straight taw tak!! masing-masing dah ade gf..sayang lah,muka jerk comel n hensem,tapi jadi gay…ape nak jadi dengan lelaki sekarang???? huhu..last2 aku spam terus comment dia.
projek siot.. yang ini pula comment pada pics seorang myspacer lain(bukan pics aku okayh! ehehe) yang memaparkan gambar berahi dua orang lelaki di atas katil bergambar bersama…kemudian pics nie mula-mulanya mendapat ‘pujian’ daripada orang-orang sekepala dengan mereka,tapi bila adik kepada abang dia yang berada di gambar tersebut tahu,terus dia meradang..tengoklah dia cakap camne..rileks der..sound pon jangan sampai mencarut2..huhu…tapi bagus lah sound budak2 macamnie..baru sedar sikit! huhu
huhu..aku berharap sangat orang lelaki yang mempunyai naluri ‘pelik’ ini supaya cepat-cepat sedarkan diri kamu! ingatlah..kamu dicipta oleh-Nya berpasangan dengan kaum wanita,bukannya sesama lelaki. bukan apa,sedih sangat aku melihat mereka,mungkin mereka nie kesunyian kerana tiada sahabat atau kesibukan ibubapanya bekerja,hinggakan mereka mencari jalan untuk menjalin hubungan dengan sahabat mereka yang ‘bengkok’ ini.
ada juga diantara mereka yang terpengaruh dengan rakan sebaya. ya,pengaruh rakan sebaya juga kuat! menjadi penyumbang mereka menjadi sebegitu. ada juga mereka yang terus ‘bertukar wajah’ selepas dikecawakan oleh teman wanitanya.astagfirullah..sampai sebegitu jadinya..di myspace dan juga di facebook nie memang amat ramai golongan gay dan bisex,korang tak tahu..jumlah kalau dikumpul mencecah ratusan ribu di Malaysia!!! malah,yang menyedihkan,sebilangan besar mereka dikurniakan fizikal yang menarik serta rupa paras yang mampu mencairkan gadis-gadis,memang aku akui.
nasihat aku,kita janganlah terus mempersalahkan mereka 100% kerana mereka menjadi sebegitu. berilah mereka peluang untuk berubah serta saling menasihat antara satu sama lain. bagi kaum lelaki,bila nampak lelaki yang lembut,jangan terus mencemuh dan memperli mereka,mereka jika diperli,perangai mereka akan menjadi-jadi! aku juga berharap diri mereka sendiri supaya insaf akan perbuatan mereka! jangan jadikan alasan ‘aku susah nak berubahlah…better stay macam nie’ sebagai penghalang korang menjadi insan yang lurus. maaflah kalau ada mereka yang terlibat ini tersinggung dengan ayat aku nie,aku beribu kali minta maaf. harapan aku agar korang menjauhi amalan yang dibenci oleh agama Islam nie,insya-Allah..

32 comments:

  1. babe..PLU tu ape eh??hehe..bse ler...ak duk kt hutan..x tau menahu..hahaha:P

    ReplyDelete
  2. aku pon xtau PLU 2 ape..
    explain plizz..
    aku tak suka gay..
    tapi xde laa benci..
    tapi aku tak suka gay kacau bf aku..
    :P
    hahahaa~

    ReplyDelete
  3. ahhh gay!!
    lau tempat aku mmg dah kene dah org cmtu..

    ReplyDelete
  4. nuyu-ehehehe...plu tue people like us...maksudnye mendalam tuh...

    rowena-suda diexplain..taw xper...jage2 bf ko elok...nanti takot mereka ngorat bf ko lak..ehehe

    kurawk-ehehehe..ko slalu blasah ker? ehehe..bgus2

    ReplyDelete
  5. mintak2lah dorang ni insaf.

    kita2 ni jauhi la.

    tp kena nasihatkan jgk.

    ReplyDelete
  6. aimee..taw xper...kite pon kne nasihat gak..xleh senyap jerk..huhu..thx ur opinion.:)

    ReplyDelete
  7. baru tau ad istilah PLU...
    Yelah, dorang ingat semua lelaki yg gambar pakai singlet gay..

    Harap satu hari dorang sedar jugak la..amiinnnn

    ReplyDelete
  8. btol3...bg la aku yg xde pakwe ag ni..aih~

    ReplyDelete
  9. zharmin-huhu..taw xper...member2 aku sumer str8..huhu

    mangkok chenta-ehehhe..xper la..aku jela..ak xde gf nie...ehehehehe guraw jela...

    ReplyDelete
  10. Waaaallllaaaaawwweeyyy!!zaman sekolah aku pun aku pnh dengar cerita mcm tu!gila ah gay!!jd umat nabi Nuh la kau!

    islam agama fitrah.dlm surah ar-Rum Allah cerita lelaki,pasangannya pompuan.Mana ada jantan sama jantan!giler sesat jauh....takpe,pintu taubat terbuka luas..huhu
    Latest post:Org tanya,saya jawab..nak tanya?

    ReplyDelete
  11. buakn nuh ar iqbal...nabi luth..ehehehehe...taw xper..mereka da sesat da...huhu

    ReplyDelete
  12. buakn nuh ar iqbal...nabi luth..ehehehehe...taw xper..mereka da sesat da...huhu

    ReplyDelete
  13. wakakakaa...nasib baik ko kasi taw bro..aku silap..thanks ingatkan.hehehehe

    ReplyDelete
  14. plu?
    whats that... cm xsenonoh je..?

    ReplyDelete
  15. jgn sampai terjebak. :))ikutlah jalan yg lurus. no belok-belok ok! :D

    ReplyDelete
  16. iqbal-ehehehhe..xpe2..kui2..

    senandung-ehehehe..da g taw kat komen paling atas...huhu

    fay nana-ok jerk..ehehheheh :)

    ReplyDelete
  17. wow! bahaya nie bro..nasib baik dah da gf..kalau tidak? habis teruna ko..hahah... PLU? Pelajar Lelaki Universal?? Haha.. Or Pondan Lelaki Untukku..Entah..hahahah macam2 lah

    ReplyDelete
  18. ak xde gf ag..tu ar aku dash perkataan gf tue...riso dowh..huhu..plu? ahhahaha..kelaka aku tengok jawapan ko..bukan ar,ade da tulis kat komen diatas..ehehehe

    ReplyDelete
  19. amenda weh?
    ish tak paham aku!
    huhuh
    bese laa tuh weh!
    dunia akhir zaman.
    makin ramai yg cinta dosa benci pahala!
    pdhal rase nye masing masing dah taw yg kite umat akhir zaman!
    masing masing dah taw kiamat dah dekat.
    masing masing taw dosa buat benda tuh!
    masing masing taw diri tuh islam, diri tuh muslim.
    tapi ikut sgt perangai mat saleh!
    *sigh

    ReplyDelete
  20. aku xtahu PLU tu aper..?

    aku xpernh jumpa lgik org2 macam ni.. naseb baik..

    arap2 dorg sempat bertaubat..

    ReplyDelete
  21. PLU tu stand for wat ek..ermm..pelik2..dunia da nk berakhir mcm ni la..yg pelik2 la jd..
    insaf la gay2 tu sblm terlmbt..

    ReplyDelete
  22. mr syah-plu itu people like us...ak da jumpe da...isk3..tensen3...

    niez-taw xper...dunia akhir zaman...:(

    ReplyDelete
  23. mimpi ngeri btol knl org2 cm ni huh =) pe lg nash... pi la bg nsht.... hi3

    ReplyDelete
  24. isy2..nampaknya diorang ni dah tak tahu malu..malah rasa bangga pulak..huhuh

    ReplyDelete
  25. Ishhhh isu sensetif ni... yup lelaki di berikan pasangannya ngan pompuan... mana maunya lelaki ngan lelaki beb... tak mau tu

    aku ppun tak paham maksudnya Top-top ni pasal yang aku tau top over hol enjin kereta aku tau lah... bila ko terang kan tu baru aku paham...

    Firman Allah SWT: "Dan Nabi Lut juga (Kami utuskan), ingatlah ketika ia berkata kepada kaumnya: "Patutkah kamu melakukan perbuatan Yang keji, Yang tidak pernah dilakukan oleh seorang pun dari penduduk alam ini sebelum kamu? Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk memuaskan nafsu syahwat kamu dengan meninggalkan perempuan, bahkan kamu ini adalah kaum Yang melampaui batas." [al-A'raaf 7:80-81]

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
    ~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
    ~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. miss xyz-taw xper...nak nasihat ar nie...tue ar approve jerk dak2 myspace tue..

    fideila-taw xper..mereka bangga sangat jadi gay...mereka cakap mereka selesa jadi gay..isk3..

    ReplyDelete
  27. afzainizam-
    tapi pelik gak..lelaki mau ngan lelaki...

    thx juga kerena siap bagi hadith....usaha anda amat2 dialu2kan...:)

    ReplyDelete
  28. Salam, baru sempat baca entry nih...wifi kt bilik problem lak...
    guna tenet di makmal ler jwbnyer...
    PLU ke FLU...selesema kot...
    Slalu dgr jenama pakaian TOP Men ada ler...aiseh...
    Mari buat hobi berfaedah.
    Teruskan nasihat menasihati...
    Bgs Afzainizam siap bgi hadith lgi...

    ReplyDelete
  29. ooo baru tahu.. tq 4 information.. :)

    ReplyDelete
  30. istilah bru PLU
    hahaha
    baru ku tau
    people like us

    ngeee
    ragam umat akhir zaman
    =[

    ReplyDelete
  31. bnayk istilah tok owang gay ni,,,dan bnyak cite tok owang gay ni,,,
    dalam kajian ak sume owang termasok laki n pompuan kene taw sal golongan ni sbb korang kene la taw detect sama ada laki,,bf or kawan laki korang ni gay ke x,,,

    istilah
    1) PLU= people like us
    2) top
    3)flexi
    4) bottom

    ni adalah istilah basic tok golongan gay di malaysia..

    nape dea de top??flex???bottom??hihi...

    sebena nye top ni bertindak macam lelaki2 normal tp dowang akan cari bottom ataupun flexi,,,sbb top akan bertindak sebagai lelaki tulen tetapi top ni akan lepaskan nafsunye kat laki bottom n flexi gak,,,
    bottom pulak bertindak sebagai perempuan bila bersam ngan gay top nih,,
    dan flexi pulak dea ni boleh jadi top ngan bottom pada mase yg same,,,

    dan ak nk tegaskan kat sni bahawa lelaki gay ni mmg anti pondan,,,makne nye sape2 yg kat luar 2 pondan bukan termasok dalam golongan gay,,,dowang ni jenis n spesis lain,,,GAY X SKE PONDAN,,,

    sape2 yg ske pondan 2 makne dea ni staright le,,hihi,,

    pondan dea transeksual,,ok,,

    ciri2 gay

    part ni menarik,,,
    kalo diikotkan pemerhatian ak ni lelaki gay bottom dea ske wane unggu ngan penyanyi barat lady gaga,,,,
    sape2 yg ske dua mende ni ak da syak dea ni gay jenis bottom,,,hahha,,,bg yg top lak dea ske wane hitam dan merah,,,
    amek perhatian ea,,,
    hitam DAN mearh,,makne nye kedua2 wane ni dea minat,,,,

    de bnayak lag ciri2 gay ni,,kalo nk cite panjang kat cni,,,hihihi,,,,

    kalo owang da berpengalaman kalo ditengok kan mata budak2 gay ni pn da taw da mamat ni gay ke x??
    hihihi,,,,

    jenis kasot,,seluar pn leh menjadi ciri2 nye,,,

    tips,,,

    kalo korang nk taw dea gay ke x just tnye dea inat kale ape n tanye lag minat x lady gaga,,
    hahhaah
    yg tu hanye nk dapat kan 1st expected je,,,
    kalo dowang cakap wane unggu n minat lady gaga tanye la lagi ko top ke bottom,,,hahahha,,,,

    pasti dowang akan terperanjat ngan pertanyaan nye,,,huhuhu,,,,

    try la kalo sape2 nk test detect membe dea ke,,
    bf dea ke,,,
    hihihi,,,,de bnyak lag ciri2 n testing nye tok owang gay nihh,,,hihihi

    gud luck,,

    sape2 nk add saye kat ym
    ykestone@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. @Anonymous thx 4 ur info... yang aku tau 4 bende tu jerk.. hehe
    betul apa yang ko cakap...
    gay mmg anti pondan...
    pondan je yang lebih2.. hahaha
    alamak.. warna unggu aku pakai...
    tapi xminat lady gaga.. hehehe
    aku da rase da ade org minat gile ngan lady gaga...
    erk.. hitam n merah pon aku suke! alamak.. bahaya nih :P
    adess..ym aku xde la.. ko ade fb atau twitter ke?

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails