Pesanan Penaja

Wednesday, November 2, 2011

3 CERITA DALAM 1 ENTRI: HARI JADI, PANTUN dan KISAH KECEWA DI PAWAGAM..

      Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia kepada semua pembaca blog Nas Letters nih... EH.. sejak bila aku dapat Piala ni? hahaa.. takde lah.. ni cuma piala kawan aku je. Entri ni sebenarnya di atas permintaan roomate aku, Safwan yang nak abadikan kenangannya di dalam blog sekurang2nya dalam blog ni...  Last2 aku tulis 3 cerita dalam satu entri... sebab banyak entri yang tak dapat update sebab kekangan masa :)


CERITA SATU:


     Alhamdulillah sebab usia aku sudah mencecah 21 tahun pada 13 Oktober lepas... harap2 aku dapat mencapai hasrat aku untuk berjaya dalam hidup serta harap dengan usia ni dapat mengawal diriku daripada bertindak kurang matang.. hehehe


***hadiah2 daripada teman sempena hari jadiku... walaupun sedikit tetapi amat berharga buatku :)


 *from Aizat Jat Jat... 1st time makan... luv it :)


 *from acap buah... garangnye burung ni :P


*from kawan2 aku yang kongsi duit.. thx u all :)


CERITA DUA:


     Sebenarnya kitorang (aku,hadi,mus dan haris) bercadang nak tengok cerita REAL STEEL yang orang ramai kata best giler... sampai kitorang sanggup ke Jusco Klang semata2 nak penuhi hajat Hadi yang mengidam sangat nak tengok cerita ni.. Last2 tak jadi sebab terlepas cerita tu dan kemudiannya kami sekadar menonton filem mat saleh yang aku xtahu tajuknya yang amat amat tak best :P


 *sorang nak tumbuk... sorang lagi (aku) tersengih depan kamera :P


 *sorang nak gaduh sorang lagi sengih2


mus'ab.. ensem tak dia? haha


CERITA TIGA: 


      Alhamdulillah dalam minggu lepas dia serta pasukan kolej kediaman jati (yang terbakar dulu) memenangi pantun peringkat UiTM (perlawanan antara kolej-kolej kediaman) selepas berjaya menewaskan pasukan lelaki dari kolej Perindu pada 26 Oktober 2011.Sebenarnya dia langsung tak pernah memasuki pantun ni, tapi sebelum ni dia selalu menjuarai debat,perbahasan di peringkat sekolah amnya. Maka ini memudahkan dia mempelajari pantun ni dengan masa yang begitu singkat.


     Dia dah lama da berlatih kurang 2 minggu semata-mata untuk berjaya memenangi pantun ni... Boleh dikatakan hampir setiap hari asyik berlatih pantun sama ada bersama dengan team Jati yang lain, malah suke sangat berpantun dalam bilik sampaikan dalam kelas pun tetiba bila nak sembang ngan dia,dia terus berpantun.. hahaha.... practise makes perfect katakan...


     Alhamdulillah dengan ditemani oleh kawan-kawan rapatnya termasuk aku,din dan mus'ab serta beberapa kerat budak Kolej Jati yang hadir, mereka berjaya menarik tumpuan penonton yang rata-ratanya perempuan sebab pertandingan di sini di adakan di kolej Melati.. berbanding pihak lawan walaupun yang cuma disorak oleh penghuni kolej mereka gak. Tapi yang malangnya sorang 'awek' pon xdapat tackle.. hehee

SEPARUH AKHIR (sebenar) 4 kumpulan layak berasaskan mata tertinggi:
1. Kolej Jati 1
2. Kolej jati 2
3. Kolej perindu (satu daripada 3 kumpulan)
4. Kolej meranti 


*Yang menariknya semua peserta yang layak adalah kolej lelaki, peserta kolej perempuan semua tak layak
*Tapi akhirnya selepas mendapat bantahan dari pihak kolej Melati selaku tuan rumah yang mahu cuma 1 pasukan je yang boleh layak ke semi final, maka pasukan Kolej jati terpaksa digabung menjadi satu.


KEPUTUSAN AKHIR:
1. Kolej Jati
2. Kolej Perindu
3. Kolej Melati 
4. Kolej Meranti


Apa kata korang lihat gambar-gambar kenangan di bawah ni:


 *pasukan kolej jati yang menang (team 1 dan team 2). Ade ke patut ade orang kata si baju ungu tu twin aku.. lol... xsama lahh


*wan tengah amek hadiah.. padahal kertas kosong je tu :P

 *bersama rakan sekelas


 *safwan di hostel... sengih ko wan dapat pegang piala besar jap :P


***Safwan juga mendapat gelaran pemantun terbaik keseluruhan, tapi cuma dapat RM50 dan RM50 lagi untuk hasil share share duit kemenangan nombor 1.
kolej kediamanku.. kolej jati UiTM Shah Alam :)) - dirakam guna aplikasi HDR camera android.. nice tapi agak blurr di bahagian yang tidak diautofocus..

34 comments:

  1. @hepi bufday walopon da lmbt,may ALLAH bless u
    @cite real steel super awesome! mmg patot tgok! bes gile kalah cite otomen gaban
    @tik tik tik,hujan renyai,kakak xtau panton,belasah je lahaiii.HAHA

    k.bai

    ReplyDelete
  2. wahh mmg semngat update..
    happy belated besday..
    mmg bestlaa REAL STEEL tu..hoho

    ReplyDelete
  3. Hepi belated besday! May your life full of barokah..

    Real Steel memang best.. Rugi kalau sape tak tgk..

    ReplyDelete
  4. @aiENn cHAm thx aienn.. hehehe... aminn... laa... reel steel best ek? adoi.. ruginyaa...
    xpe3... asalkan pandai berlawak.. hehee

    ReplyDelete
  5. @IEQAH thx3... hehee... tau xpe.. ni yg jeles ni xdpt tengok.. waaa

    ReplyDelete
  6. @amirnawawi aminn.... ni sorg lagi... aishh... nak tengok gak... aggaga... xpe nt aku sedut :P

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir bro. Dah masuk umur 21 tahun mengingatkan saya pada umur ini sudah mula mencari kerja.

    Lama tidak nampak? Kemana menghilang?

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir bro.. semakin lama semakin tua.. hope success slalu..

    ReplyDelete
  9. dari ari tu lg nak gi tgk real steel asik tak jadi je nmpaknya tgk dvd je la,
    selamat hari jadi,semoga ceria selalu.,

    ReplyDelete
  10. @man luqman cool boy eh.. thx ea..... singgah datang cini lagi :)

    ReplyDelete
  11. @akubiomed tau xpe... tapi tunggu habis belajar bila 23 nanti.. hehhee.. tu la pasal.. xaktif la :/

    ReplyDelete
  12. @MR. SYAH harap2 bukan lama2 makin tua tapi makin matang.. insya-Allah

    ReplyDelete
  13. @LiFe KaMi samelah.. last2 tgok video yg disedut jelah.. thx lifekami :)

    ReplyDelete
  14. happy belated bday nas nenas :)
    *da 2 kali wish daa* :p

    bday boy laaa..hahaha..moga segala impian jd realiti.. ^_^

    real steel tak tgk lg ??? mmg rugi..
    mmg best sgt ! 4 stars aku bg..hehe

    tahniah kt kwn2 ko yg menang tu..;)

    ReplyDelete
  15. Pembetulan sket Nas, keputusan asal pantun

    1. Jati 1
    2. Jati 2
    3. Perindu
    4. Meranti

    Bantahan tu daripada kolej MELATI sebagai penganjur... Meranti join je, bkn penganjur... :)

    ReplyDelete
  16. oh, by the way... happy birthday belated birthday... hik3

    ReplyDelete
  17. 1 lagi, keputusan selepas 1 team Jati dikeluarkan sblm pusingan semi final:

    1. Jati
    2. Perindu
    3. Meranti
    4. Melati

    Melati tak cantas Meranti coz semi round, match dia 1 vs 4 & 2 vs 3, so Jati vs Melati, n Perindu vs Meranti. So final round jadi Jati vs Perindu :)

    ReplyDelete
  18. @asTaNa iMpiaN thx idah.. hehehee..... aku xtengok la.. tu la rasa cm rugi. aik.. asal bagi 4 bintang je???? xbanyak pon.. hahaa

    ReplyDelete
  19. @~shux~ hahaha.... sori kurang info pasal ni... hehe.. ok3.. akan aku adjust balik keputusan di atas....
    thx 4 ur wishes my birthday

    ReplyDelete
  20. sampaikan salam tahniah buat kawan yg menang tu..
    salam tahniah ok..
    hehe
    :P

    ~btw, thx sudi menjenguk2 ke blog yg xseberapa tu. and sgt2 menghargai persahabatan yg terjalin walaupun hanya dengan berblogging..
    :)

    ReplyDelete
  21. seronok la ko kawan2 bagi hadiah
    tahniah pada pemenang dalam gambar2 tu
    :-)

    ReplyDelete
  22. nak jawab pertanyaan kau kat pic kawan kau tu. ye dy hengsemm. hahahahaha :DDD

    ReplyDelete
  23. 1) ....Selamat Hari Lahir.....
    moga terus success dan terus success dalam memburu impian...
    may Allah bless you...always..always and always...

    Panjang umurnya .. panjang umurnya
    Panjang umurnya … serta mulia
    Serta mulia … serta mulia

    Panjang umurnya .. panjang umurnya
    Panjang umurnya … serta mulia
    Serta mulia … serta mulia

    2) REAL STEEL kalau tengok iklan nampak macam best nak gi tonton wayang gak lepas ni

    3)Tahniah menjadi kebanggaan pada penghuni Jati... Maruah tu beb...





    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    Selamat Hari Raya Aidil Adha
    pada Korang semua yerr
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    diy polishing head lamp kereta

    ReplyDelete
  24. muda lagi umur 21 tahun tuuu... but kalau tak terlambat saya ucapkan Selamat ulang tahun kelahiran yerrr..

    tengok gelagat real steel tu sorang nak tumbuk sorang lagi tersengeh... jangan beb kang lebam mata nanti..

    Kolej jati hantar wakil sampai dua group kerr?

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy tinted film headlamp rr taillamp

    ReplyDelete
  25. untung laa, dpt banyak hadiah~ ak penah dpt pn tyme matrik je.. ;(

    hehe, ko dh rase tempias bz, nih br part5, x tengok part 8 lagi, sampai ak buat ak post cerita what we did on part kat blog.. satu sem tros dlm satu entry..hehe

    btw, congrtas to ur fren, mng pantun.. Bangga ak sebagai penghuni Kolej Jati selama 3 tahun nih~ ;)

    ReplyDelete
  26. wah! bestnye. dapat ferrero rocher.. =]
    #jeles :P

    ReplyDelete
  27. tahniah,tahniah:) nas ada permintaan skit boleh. upload keadaan dalam rumah dalam kolej jati sekarang ni. kalau dulu masuk je ada ruang, belah kiri ada bilik, 3 bilik, bilik depan utk 4 org, tgh gan blkg utk dua orang.
    aku abis bljr degree dlm 2007. he,he

    ReplyDelete
  28. best la dapat banyak hadiah..cerita real steel tu best gilerr..wuuuu :D

    ReplyDelete
  29. ehehehe ololo sweet lah die dpt hadiah tu dr kwn2. happy birthday nash*mmg dh tertinggal flight dh ni*

    tahniah sape2 yg menang kat atas tu.
    ^-^

    ReplyDelete
  30. wah2!!! tahniah,,,cam comel je piala tu kan

    ReplyDelete
  31. perh..abg nash kte mkin hensem dowh~

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails