Pesanan Penaja

Monday, May 2, 2011

Bukan Malaysia saja yang meniru K-POP!

kumpulan 24:7 sedang berposing ala-ala manja.. eww

    Salam semua... Aku ni selalu je macam ketinggalan zaman sikit, yelah.. Aku cuma update entri pasal ni selepas 2-3 hari lepas orang heboh pasal dua kumpulan anak tempatan yang dikatakan meniru K-pop, mungkin dari segi tarian, nyanyian, pakaian dan sebagainya, Wallahualam. Sekarang ramai yang 'komplen' dengan kehadiran kumpulan K-pop lelaki iaitu 24:7 dan K-pop perempuan (yang menggelarkan kumpulan itu M-pop) iaitu GulaGula. Tapi kalau korang nak tahu, ade satu kumpulan K-pop dari salah satu negara ASEAN ni.. nak tau? baca sampai abes ea :)


GULAGULA

maaf sebab takde gambar sopan sikit.. semua seksi.

- aku tak tahu nak komen dengan artis berkumpulan ni. SEKSI dan SEKSA! Malahan ada orang yang mengutuk bahawa paha diorang besar dan tak sesuai terdedah paha. Memang betul pun.
- tak silap aku, 2 daripadanya melayu-Islam, selebihnya beragama kristian. Patutlahh... Tapi aku pun sampai tak boleh nak cam yang mana satu Islam dan yang mana satu bukan Islam... SERUPA!


24:7

- Kumpulan ni menggelarkan kumpulan mereka first ever K-Pop group in Malaysia.. ada yang cakap k itu keindahan pop.. erkss. pelik.. hahaha... yang paling aku xtahu, motif nama kumpulan 24:7 (tettt)
- Mendapat kutukan tak kurang hebat daripada masyarakat Malaysia.
- Antara kutukan selain meniru K-pop ialah muka mereka macam bangla,gay (mungkin tengok dari segi penampilan mereka yang seakan gay)


klik untuk tumbesaran berganda-ganda- sumber fan page anti 24:7 (yang peliknya, admin page ni walaupun benci 24:7, tapi likes gak pages 24:7 seperti kat atas tu. :)

CANDY MAFIA


       haa.. ni kumpulan berkonsepkan k-pop dari thailand... kalau aku tengok, kelihatan persis macam k-pop korea tapi macam minah cina pun ade, tapi tak tahula nyanyian diorang macam mana.. hehehe

tambahan:
SMASH


     Kumpulan ni pulak dari Indonesia...  tapi aku tengok ok sikit la daripada kumpulan 24:7 tu sebab tak over sangat gaya diorang.. huhu

KESIMPULAN:

1. Tak salah kutuk kumpulan ini... tapi berpada-padalah.. aku tengok kat komen page-page kat facebook, banyak yang kutuk2 seperti kumpulan itu muka macam bangla, beruk lah. Allah dah cipta kejadian rupa mereka macam itu.. Malah mula mereka hensem la juga. Cuma bezanya perangai dan sikap mereka.

2. Satu lagi, jangan sebut2 pasal peha diorang ni besar (gulagula) berbanding artis k-pop seperti wondergirls dsb, abes, kalau artis k-pop punya peha yang kurus n tinggi tu baik sangat ke? aurat la juga.. so jaga mata.

tak tahu la nak cakap apa berdasarkan gambar di atas... malu la aku sebagai lelaki :(

3. Gay. tak elok juga mengatakan kumpulan 24:7 itu gay.. takde bukti.. cuma penampilan diorang memang kelihatan macam gay (mekap macam adam lambert), kalau diorang gay tu wallahualam...

4.  Yang paling penting, tak yah la asyik sangat dengan K-pop ni tak kira la ORI atau CIPLAK. melalaikan dan boleh menambah dosa bila melihat aurat mereka yang terdedah habes. Siap hafal lentuk tarian dan lirik lagu itu dengan begitu baik sekali. Lebih baik hafal ayat-ayat al-Quran yang lebih bermanfaat. Maaf la kepada peminat-peminat K-Pop. Kalau sikit2 tak pe ~ :)

5.  Korang, plz jangan tengok gambar diorang lama-lama sangat.. tak pasal-pasal aku dapat dosa free.. isk3 :P

Ok... aku memperkenalkan, K-Pop versi AC2204H yg diketuai oleh NAS (aku lerr) !!! yawww... agak-agak boleh laku x? hahahaa

p/s- mood kembali kepada study for final :P




100 comments:

  1. haha..
    dah agak da..
    sure awk akn wat post..
    sbb isu ni sgt2 hangat..

    ~ntah la, to me kte tunggu je la camne lagu nye..
    tp xperlu la nk meniru korea tu..
    padahal sblum2 ni femes gak artis2 msia even xde mende alah kpop ke jpop ni..

    haish, xphm la..

    ReplyDelete
  2. bro...ader lagi satu kumupulan persis k-pop kt indon...nama dia smash...ada lar jugak rupa x macam 24:7

    ReplyDelete
  3. kalau niat itu murni, tak perlu lah caci maki.. mari nasihat-menasihati..

    page2 anti kedua-dua group ini sudah sangat keterlaluan dan memenyampahkan..

    ReplyDelete
  4. asal benci da je page benci-membenci.
    mmg sj tambah dosa.
    k-pop, m-pop lar.macam2 aih.

    ReplyDelete
  5. itu lah pasal...
    aku pun rasa mual melihat penampilan kumpulan 24:7 nih tapi aku belum tahap sampai memaki dan mengata mereka ini beruk atau seumpama dengannya
    ada juga seorang dua yang aku dah nasihat dah jangan menghina sebegitu rupa
    tapi nasihat aku masuk telinga kanan keluar telinga kiri
    hohoho

    ReplyDelete
  6. @zt-zati aku kan suke amek kesempatan tulis isu2 yg hot.. hehehheee...
    tengok la lagu diorang cmne.. baru leh judges... keh3...

    ReplyDelete
  7. @MR Amin Nasry owh.. yeker? thx atas info eh... aku tambah satu :)

    ReplyDelete
  8. @enyheartsdiamond aah... betul3.. jgn caci n mencaci sangat.. xelok.. xde manfaat pon... hehehhee

    ReplyDelete
  9. @Aizat Azizan kelakar n kelihatan sungguh mengaibkan.. isk3 :P

    ReplyDelete
  10. @cik fza aah.. betul2... kutuk2.. fitnah memfitnah.. last2 dosa dapat free.. isk3

    ReplyDelete
  11. @hanssame goes to me... kita kene nasihat bukan saja kumpulan ni.. malah orang yg mengutuk2 ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  12. Tak sangka pula sampai ada makhluk yang terdesak menelefon rakannya yang tidak tahu apa-apa tentang grup Gula-gula untuk sama-sama membahan grup tersebut.. Mujurlah rakannya itu seorang manusia yang boleh berfikir seperti kita :DDD

    ReplyDelete
  13. @enyheartsdiamond really? sampai ke situ pulak dia eh.. baik telefon mak ayah kat kampung atau kawan2 lama lagi berpekdah drpd telefon semata2 nk membahan kumpulan tu.. adoiii :P

    ReplyDelete
  14. geli gila tengok gamba yg tiga orang tu. hahaha,

    bagi aku, ni mula-mula tu yang kena hentam gila2. tengok la nanti 2 3 taun akan datang, kalau diorang bertahan jgk, mesti masyarakat dah bleh trime.

    ni pandangan je. =)

    ReplyDelete
  15. tengok gambar 24:7 tu macam pelik pulak duk tayang2 badan.hu3

    ReplyDelete
  16. saya xsuke kpop! sekian terima kasih! :)

    ReplyDelete
  17. seyes..satu je aku leh cakap.aku GELI.haha

    ReplyDelete
  18. hahaha..lawak lah tgk dorang nie..agak heboh lah topik ni kat fb kawan2 ninie yg fanatik k-pop..bg ninie, tak kisah nak minat tapi tak perlu over the limit ah kan..bukan dpt apa pun kalow kiter puja dorang ni sangat..


    pendek kata : wat biasa2 sudeh..kan nas (n_n)

    ReplyDelete
  19. sayes... satu je aku boleh cakap. aku GELI dengan diorang..

    ReplyDelete
  20. @RIANaku pon cm geli gak.. mekap muka da jd cm pelik pulak... adeh.. tak sure la diorang bertahan cmne nanti.. kita tunggu :)

    ReplyDelete
  21. @aleen aiden tu la pasal... tayang2 badan tp badan xlawa mana pun.. baik tutup aje :)

    ReplyDelete
  22. @Shahrul Izwan ehehe.. aku pon xsuke k-pop.. kita serupa :P

    ReplyDelete
  23. @: husna : same wif me.. geli... ewwww.. harap2 diorang xover sangat laaaa

    ReplyDelete
  24. @ninie_azriena setuju ngan awak, heboh kottt.. lagi2 mereka yg fanatik.. 90% mesti anti k-pop yang baru nih..
    ehhehee.. aah.. buat bese2 je.. xyah over2 :)

    ReplyDelete
  25. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

    wooooo K pop sekarang ramai yang jadi ikutan tau... mana-mana bebudak muda pun cakap benda ni.....ada yang fanatik

    but aku suka pop yeh-yeh ajerrr

    ReplyDelete
  26. tu la kan,macam2 lah dorang ni..malas nak komen,sebab speechless...hoho

    ReplyDelete
  27. gamba last mmg x bole blah la..

    hahaha

    sori la mmg x layan korea2 nie :P

    ReplyDelete
  28. cett.
    asal ko crop gmbr tu??
    aku pun nak masuk jugak kpop versi acc2204h ni.
    ni tak puas hati ni..
    haha. :D

    aku de jgk dgr psl diorg ni.
    tp aku tak smpat tgk lagi diorg ni mcm ne.
    msti tah ape2.
    kuikui.

    yg psti ori kpop la yg best! :D

    ReplyDelete
  29. out of oll aku suka lelaki buat mulut muncong tuh! kah kah kah. lelaki plz dont acting cute. geli syiallllllll

    ReplyDelete
  30. @Afzainizam ek? hehhee.. pop yeh yeh tu zaman bile entahnya..tp aku minat sket la drpd k-pop nih :P

    ReplyDelete
  31. @Cahaya Kehidupan hoho.. mst kaku tengok perangai diorang kan.. ewwww...

    ReplyDelete
  32. @adwafarahin beselah kann.. nak jadi k-pop punye pasal.. hahhhaa... tengok.. baru aku nk sertai k-pop da niat terhalang.. kah3

    ReplyDelete
  33. @a i d a ; sebab lain2 xbuat gaya cm k-pop la.. tu la pasal aku terpakse crop..
    kah3....
    mmg agak ntah ape2 la... hehehehe....
    ko ni mmg la peminat k-pop kannn :P

    ReplyDelete
  34. @IRAH HAJERAH AZMAN jgn jeles tau.. kah3.. kitorang saje2 buat cm2.. xde niat pun nk menggedik.. kah3 :P

    ReplyDelete
  35. adoi tak menahan aku dgn dorng ni..hahaha

    ReplyDelete
  36. @GiveAsh keh3.. tu la pasal bro.. nampak pelik kannn :P

    ReplyDelete
  37. @nas sebenanye aku pelik ape sejarah kemunculan diorang ni ? ada audition ke ? ada syarikat rakaman ambik diorang ke ? tak faham l0r, @_@,

    ReplyDelete
  38. Cara pemakaian memang tidak sesuai langsung walau ada bakat :-)

    ReplyDelete
  39. Salam singgah. first time masuk belog neh.. hehehehe.. baru letak link kat page rosmah mansur tadi.. beza kepop mypop ialah kepop comey mypop tak comey.. kot cari yg comey2 takpe gak.. kah kah kah..

    ReplyDelete
  40. kalau badan tak putih tu takyah la pos cun... no komen...

    ReplyDelete
  41. keindahan pop? haha.. kpop maksudnya utk korean pop.. apa2lah.. aku rasa dorang ni dah berlebih2an sgt.. aku tgk 24:7 tu pun rasa nak muntah... xsalah klu nak buat group menyanyi sambil menarik.. tapi xpayahlah sampai buat gaya2 yang meloyakan..

    ReplyDelete
  42. k-pop pun sampah.. ni ape la lagi yang tiru derang.. kompom lagi la sampah

    ReplyDelete
  43. Budak budak sekarang memang ramai yang tergilakan k-pop ni.. Aku je yang ketinggalan kot, tak kenal pun depa.. Aku follow imam muda je.. Ngee :)

    Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Rekaan Tipu Helah Amerika Syarikat???

    ReplyDelete
  44. hahaha.. baik layan rok kapak.. lagi style.. ^^

    ReplyDelete
  45. siyes aku tgk dyeorg b'gmbr cam gay..LOL! ;D

    ReplyDelete
  46. asal pelik sgt de org ni
    rase nak mnangis je qila tengok =.='
    sadis sgt..
    cble le cr identiti sniri

    ReplyDelete
  47. 24: 7 wujud sbb ramai pompuan minat k-pop kot..haha..seb baek ak xminat ;P

    ReplyDelete
  48. dah lame follow blog ni...

    ReplyDelete
  49. @RIANtu la pasal.. pelik.. cuma yg aku dapat tahu...
    diorang ni bersatu dlm ujibakat mencari bintang k-pop la..

    ReplyDelete
  50. @akubiomed aah.. mmg xsesuai... bakat? aku xpenah lagi dengar lagu diorang :P

    ReplyDelete
  51. @@AmenoWorld thx banyak2 sbb 1st time singgah sini n share kat page rosmah mansur.. btw.. aku slalu singgah ke blog ko.. menarik.. :)

    ReplyDelete
  52. @!! Kodet !! hehehe.. tu la psal.. badan sawo matang.. xsesuai :P

    ReplyDelete
  53. @MR. SYAH tak... diorang kumpulan 24:7 ckp k itu keindahan pop.. ntah aku xpaham.. hehehhee....
    tu la pasal.. tengok gaya pun pelik siot :P

    ReplyDelete
  54. @Anonymous hehe.. aku pon xminat sgt k-pop ni.. lagi2 versi melayu... xelok tau ckp sampah.. ahhaa

    ReplyDelete
  55. @d_tieah memang ramai.. lagi2 girls... minat sungguh laaa.. cuma aku ni pon xminat k-pop.. ehhee

    ReplyDelete
  56. @Ayiesame!!!! aku pun baik layan rock kapak.. hehehe.. layan lagu kumpulan mega ke.. search ke.. umbrella.. hehe

    ReplyDelete
  57. @FariehanIbrahim [LBC] memang!!!! gaya cm gay.. adehhh.. jangan buat gaya cm2 sudahla.. mmg kene kutuk laa

    ReplyDelete
  58. @Tun Aqilah erks.. sampai nak menangis.. jangan weyh.. abes lencun blog aku :P

    ReplyDelete
  59. @budak ice xtahu la nape la ramai pompuan minat.. laki ngan pompuan nisbah 1:4 tau.. hahahhahaa

    ReplyDelete
  60. @Heidi Shafiq hehe.. ko geli eh? ape yang geli? :P

    ReplyDelete
  61. @NN yeker? tp bro.. ko punye link blog xde lah.. cmne nk singgahbalik ? :(

    ReplyDelete
  62. -______________________________-

    teeeeeeeeeettt

    gelissss gilasssss nengoksssss seksisssss sekssissss tuhsssss

    semoga allah jauh kan dr saye :)

    ReplyDelete
  63. melihat care pakaian grup2 ni yg konon meniru k-pop, x dpt dinafikan skrg kpop mmg ad pengaruh yg buruk kt anak2 mude kite...huhuu

    ReplyDelete
  64. Buat gaya elok tak ikut gaya pemyembah syaitan tidak salah.bukan semua budaya dan artis kita boleh ikut.

    pasal blog nak kemaskini atau tidak.itu terpulang pada kita.blog berduit tu kena la usaha tarik trafik jika trafik jatuh.

    ReplyDelete
  65. klu x salah ade satu kumpulan dr Venezuela, Zivao, pun ade cmni jugak..diorang dah release one full-track cover versi Latin dr artis K-pop..

    ReplyDelete
  66. @si macho hehhee.. Insya-Allah.. harap2 kita xde la terpengaruh ngan bende2 cm2.. hu3

    ReplyDelete
  67. @Anonymous aah.. pakaian pun da berubah.. ade yg pakai tudung pun tapi baju punye la cm korea.. hu3

    ReplyDelete
  68. @Ali ridha betul2.. ni tak.. aku nampak gambar cm sembah setan jerk.. pelik tol...
    hu3....ok.. tips ko akan aku fikirkan :P

    ReplyDelete
  69. @Ami owh.. aku pun baru je tahu pasal ni.. thx 4 info ea... macam2 la.. venezuela pulak :P

    ReplyDelete
  70. rasanya pic bergambar lbih bermkna heee..dari beruda jer heee..sb kanangan akan tersemt dlm jiwa smoi bila2 heee

    ReplyDelete
  71. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    air baling kenduri kahwin

    alahai K-pop ni bukan zaman aku lahhh still macam sempoi ajerrr... but kalau nak nampak vesertail boleh lerrr k-pop ni

    ReplyDelete
  72. @surierk... akak cakap bahasa ape nih? xpaham sgt la... haha

    ReplyDelete
  73. @Afzainizam xversatil sangat k-pop ni.... cm bese2 je... tarian2 je yg maybe best :P

    ReplyDelete
  74. @nas o0 yeke. . ade audition upenye. . tak siar kat tv ke ? cam tak penah dengar. tibe2 je muncul cam jatuh dari langit. hahah

    ReplyDelete
  75. wahh! ehh silap2..eiuwwwww!
    aku ketinggalan ke nie..
    bru tau nie..xperlu kot nk tiru!
    abes xmacho..
    iskh2! gula2??
    hmm..
    btw, nice entry nas!

    ReplyDelete
  76. OMG! REALLY PATHETIC! plz la...memalukan bangsa, agama n negara ja...

    ReplyDelete
  77. yg Islam tu x sesuai la nak tiru mcm tu. hadoiii.

    femes btol k-pop nih. chicken pop x de ke.. erkkk~

    ReplyDelete
  78. Salam bro,

    K-pop tu muzik dia macam mana?Berasal dari mana?

    ReplyDelete
  79. @RIANadenye.. tu la pasal.. tetiba terus ade kumpulan ni.. hahahhaa... saje nk bikin kontrobesi kot :P

    ReplyDelete
  80. @^ C.e.n.g.k.i.h ^ xpe2.. ketinggalan zaman pasal ni pon orang xkesa la.. xpenting pon..
    hahhaa.. mmg xpatot pon nk ditru..

    ReplyDelete
  81. @kiba moe mmg memalukan jerk.. pakaian seksa seksi.. lelaki plak mekap cm gay.. isk3

    ReplyDelete
  82. @i am S!L4H.. betul3... sebab memang terdedah aurat... sampai aku xleh cam yg mana islam n bukan islam..

    ReplyDelete
  83. @Kidney Expert wsl bro.. erks.. xtahu ker? hehehhee.. dia muzik macam tarian2 la... berasal dr korea :P

    ReplyDelete
  84. hanya wondergirl sahaja dihati ini

    ReplyDelete
  85. hanya wondergirl sahaja dihati ini

    ReplyDelete
  86. hanya wondergirl sahaja dihati ini

    ReplyDelete
  87. Sabor je la tengok gambar budak2 tu. macam anak-anak tak cukup kasih sayang je. Kalau yang pompuan walaupun seksi masih comel lagi. Yang lelaki pulak saya rasa macam geli je berimej macam tu. Ibarat macam bodybuilder tapi maknyah. Memang tak match langsung

    ReplyDelete
  88. nas
    knapa wat mulut muncung gitu?
    hahahahahhaha
    lucu

    ReplyDelete
  89. k-pop tu aset die muka jambu n kiut miut. sebab tu boleh jual. lagu biasa2 je cuma diorang pandai menari.

    kalau nak tiru k-pop make sure muka jambu dulu la. ^^ kalau x , xpayah la. ta pasal2 ada anti.

    ReplyDelete
  90. @Berto peminat wondergirls upenye bro ni.. hehhee.. kantoi.. aww :P

    ReplyDelete
  91. @Norasikin hahaha... tu la pasal.. laki pelik la kalau badan yg xlawa tapi tayang2.. macam memalukan diri sendiri...

    ReplyDelete
  92. @syahira ariff hehehe.. iraa.. aku saje je buat cm2.. gedik2 jap.. kah3

    ReplyDelete
  93. @nulhazwany abdul malik betul2.. stuju ngan wani... diorang ade aset jambu je... kita ni xjambu xyah la nk tiru.. hehehe

    ReplyDelete
  94. nak juga tiru gaya artis korea...budaya sendiri kan ada..

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails