Pesanan Penaja

Wednesday, April 13, 2011

Final Exam Semester 4 Bakal Menjelma!


   Salam semua.. Minta maaf banyak-banyak sebab dah lama tak berblog dan blogwalking disebabkan kerja menimbun.. sekarang cuma tinggal 2 perkara penting saja sebelum study week dan final exam iaitu FAR400 project paper (killer paper) dan MAF420 test 2 (not killer paper but for me it quite tough for me). Sekarang aku nak listkan Jadual peperiksaan yang menentukan masa depan aku di semester-semester akan datang dalam kursus aku, AC 220 (ijazah Sarjana Muda Perakaunan UiTM Shah Alam)



     Ala.. lambat lagi.. bukan minggu depan tapi 28 haribulan ni baru ade paper.. tapi kene prepare awal-awal. Dan apa yang penting aku kenalah kurangkan masa online aku selama kurang 2 jam sehari jer.. paling baik tak online terus bagi killer paper. Aku tak mahu jadi macam semester lepas yang merudum dari pointer 3.70 semester 2 kepada cuma 3.18 di semester 3 antaranya disebabkan selalu online selain daripada ponteng kelas,subjek sukar dan lain-lain.

    CTU553: Hubungan Etnik. easy paper..cuma kena take time untuk hafal konsep-konsep penting dalam paper ni.. TARGET: A

    CRG520: Business Ethics and Corporate Governance. Easy tapi agak sukar untuk memahami tajuk-tajuk yang belakang. TARGET: A

    PSA420: Public Sector Accounting. Moderate paper tapi boleh tackle paper ni jika boleh menghafal dan mengingati dengan baik. TARGET: A

    MGT534: Organization Behavior. Easy paper tetapi soalan case study 40 markah agak sukar jika gagal memahami soalan dan petikan itu. TARGET: A

    MAF420: Management Accounting and Control. Tough paper,lagi-lagi carry mark aku memang teruk habis. Aku berharap aku dapat mencipta kejutan dalam paper ini selepas gagal perform dengan baik dengan paper yang sama dengan kod MAF sem lepas (cuma B). TARGET: A- (walaupun jangka dapat B)

   FAR400: Principles and Application of Reporting Standard 1. Tough paper kerana rekod paper ni ramai yang kena repeat, tapi boleh dikatakan sederhana jika aku betul-betul faham semua prinsip dengan baik. TARGET: A- (walaupun jangka dapat B)

   BAB401: Bahasa Arab 1. paper ni takde dalam final exam, susah sikit sebab aku xpandai bahasa arab berbanding rakan-rakan aku yg cakap paper ni tak susah mana... TARGET: B+

   BEL492: Presentation Skills. Quite tough paper sebab 80% kurikulumnya datang daripada perbentangan 1 dan 2. performance aku yang kurang memuaskan juga meyakinkan aku takkan dapat A dalam paper ini. paper ni takde dalam final exam. TARGET: B+

     Tinggi gak target aku.. takpe lah.. target kenalah tinggi dan boleh dicapai, kalau target cuma B.. mungkin cuma berpeluang dapat C...percayalah...

     Err.. tak lupe.. gud luck pada pelajar batch akaun UiTM shah alam xkira la korang daripada lepasan matrik,diploma atau fast track yang kesemuanya berjumlah lebih dari 400 orang! Tak lupe yang tersayang... Budak2 kelas aku, AC2204H yang BEST! gud luck geng! sayang U all :P

P/S- wish me luck 4 final exam ok... lepas habis final, aku nak bergiat aktif dalam blog sket, insya-Allah :)

46 comments:

  1. eh eh hubungan etnik. =)
    senang je kot.

    Gudlak eh. aku baru sem 2. . huaa~~

    ReplyDelete
  2. nas :) best of luck bro.. buat yg terbaik yerp. :)

    ReplyDelete
  3. ko start lmbt yerk.. aku start 21 abes 29.. aku sem ni semua killer paper.. hehe.. semoga kita buat yg terbaik untuk final ni yerk.. semoga dpt masuk dean list... hehe..

    ReplyDelete
  4. all the best. :)
    bagusnya jadual tu berwar-warni.
    nk kasi ingat erk?

    ReplyDelete
  5. nas..
    all da best..
    :)


    cpt laa tamat exam.. blogging~~~ :)

    ReplyDelete
  6. dah dah..pi study..good luck!!

    ReplyDelete
  7. @RIAN mane tau senang? dah amek ker? hehhehe... gempak la rian! :P

    ReplyDelete
  8. @soffea halamak.. soffea panggil aku bro la! haha.. cm xlayak plak :P

    ReplyDelete
  9. @MR. SYAH amboi.. cepatnye! gile la killer.. hehehe.. gud luck 4 u beb :)

    ReplyDelete
  10. @cik fza amin... tp jadual tu aku amek dr kawan2.. hehee.. snang.. xyah buat :P

    ReplyDelete
  11. @MiSzy DiaN hoho.. suke plak eh.. insya-Allah.. nak habes exam n nak rehat n keje :P

    ReplyDelete
  12. @nur anis x..x.. nk on9 jap.. hehehe.. nk buat projek work jap :)

    ReplyDelete
  13. @Ayieorait... eikk.. muke gambar beruk comel la pulak? :P

    ReplyDelete
  14. @nas haah dah amik sem lepas. senang sgt sampai nasib baik tak kene repeat. hohho. . soalan tricky gila plus malas nk study sgt. adeii.
    sumenye gara-gara amik mudah. :D

    ReplyDelete
  15. bagus, memang kena target tinggi, supaya apa yg dicapai kira tinggi juga, contoh target A+ dan pasti kita berusaha utk capai target,

    jadi kalau nasib kurg baik harapnya dapatla A-

    so penting utk target tinggi, tapi usaha kena adala..

    ReplyDelete
  16. i'm gonna face the midterm exam this friday. anyway. best of luck to you.

    ReplyDelete
  17. gud luck to u...!!
    kali ni try yg terbaek ok..
    insyaallah, mungkin kputusan sem ni akan ade perubahan hendak-Nya..
    just dont give up ok..
    and..pray..

    all the bes,
    nas..

    ReplyDelete
  18. usaha rajin2,nanti jd mcm adik kami skang nak abis pratikal, tinggal nak kerja je,majulah warga UMP..:)

    ReplyDelete
  19. @RIANeh.. yeker??? hahhaa.. dapat brape weyhh??? mmg kne amek serius walaupun paper mudah :)

    ReplyDelete
  20. @tengkorakemas ahh.. aku xmau cm dulu... dulu aku target rendah sket... tp terus gagal dpt capai target n malah terus teruk..

    ReplyDelete
  21. @syamilah :) yeker??? gud luck 4 u too.. hehhehe..

    ReplyDelete
  22. @zt-zati insya-Allah.. aku harap begitulah hendaknya.. aku nak dapat pointer bagus dr 3 sem lepas..

    ReplyDelete
  23. @Along Tapa ahahah.. ngade jerk ko eh... tp betul gak ape yg ko ckp.. knelah effort bersungguh2... xyah ikut luck :) tapi aku ade lagi 4 sem lagi maa.. aku amek kos profesional...

    ReplyDelete
  24. @zabri@roy insya-Allah bro.. harap2 begitulah aku :)

    ReplyDelete
  25. @LiFe KaMi erk... adik kamo ump eh.. ape barang.. hahaha..s aje jerk.. nk fokus btol2

    ReplyDelete
  26. nda payah laa keja nas.. bek ko rehat n update blog jak ... hehehe

    ReplyDelete
  27. @nas dapat teruk gak la. satu level je lg, dah fail. hak3.

    time tu baru mula2 masuk u. tu yg cam beterabur sume tu. adei~~ skg dah oke kot. dah speed gear 3. haha,

    ReplyDelete
  28. wooohhhh byknye turun pointer. adehhh seram la plak.
    tetibe nk terus muhasabah diri keesokan harinye.
    *ngee malam ni bole lg kan*

    ReplyDelete
  29. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??
    pilihan motorsikal kupcai terbaik

    uihhhh moga ko berusaha bersungguh-sungguh yerrrr.... bukan senang nak senang bukan susah nak susah..... but jangan stresss nanti .... Cool ajerr...

    apapun good luck dan aku doakan kejayaan pada ko...

    ReplyDelete
  30. Good luck bro. Pelajaran penting

    ReplyDelete
  31. @MiSzy DiaN study penting maa.. xleh berblog je.. mampus la fail aku kali ni :P

    ReplyDelete
  32. @RIANalamak.. cmne tuh.. sampai nk fail..padahal ctu xsusah mane pon kann.. adeh.. xpe.. skunk dah berubah.. bguslah :)

    ReplyDelete
  33. @iszieylyanziy tu la pasal.. menjunam teruk sangat.. tu la aku nk serius sket dlm pelajaran :)

    ReplyDelete
  34. @i am S!L4H.. mmg jatuh amat merudum.. macam jatuh dari bukit plak.. ini aku nk semangat balik nk stadi harder :P

    ReplyDelete
  35. @saiful harap2 aku bkn sj berjaya..tp 'merampas' kembali gelaran DL yg terlucut sem lepas :)

    ReplyDelete
  36. hye..nas..good luck yaa...sorry ye...dh lme..x blogwalking...jelouselaa..tgk rsult nas...3.70...thniah..sem ni...tngkatkan prestasi..ye..cik aiskrim sem ni..tun prtama..trkontang..kanting..trgin nk rsa DL....

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails