Pesanan Penaja

Thursday, March 10, 2011

Inilah Kekasih Aku.. Korang ada???


         Hehehe..ni gambar aku bersama...kekasih. EH, tak..bukan.. ni kawan aku time matrik,syida..kitorang bergambar ni bukan sebab kitorang ni rapat...cuma sekadar bergambar ngan classmate je (xde idea nak bubuh gambar ape.. nah..aku letak gambar yg bagi korang terkejut sat :P)..xlebih dari tu... hohoho.. berbalik pada tajuk, Kali ni aku nak kongsikan tentang KEKASIH aku.. (aku taip huruf besar tu sebab aku terlampau sangat sayang kat DIA!) Penyayang sifatnya. Betul ni.. tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu. Apa taknya, masa aku susah, minta tolong sajalah pada DIA. Pasti akan beri bantuan. Bila aku rasa macam ada masalah, boleh terus ngadu kat DIA direct! Pergghh !!

     Yang bestnya tu, bila aku dah ngadu kat DIA, terasa peace jak. For surelah...KEKASIH, kan?! Ish! Beruntung betul dapat KEKASIH cam ni... tak pernah nak sakitkan hati aku. Bila-bila masa je aku boleh contact DIA. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye la, cinta punya pasal, kan?

     DIA tak kisah pun kalau aku tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aku. Sebab, kalau aku ingat dan contact DIA, sure macam-macam la yang aku dapat. Tak kiralah, material ka... spiritual ka... emm memang kekasih sejatilah tu! Bila aku rindu kat DIA, baca je surat-surat yang DIA bagi tu. Macam-macam nasihat ada dalam tu. Siap bagi contoh lagi nak suruh aku faham.

     Sebelum ni, aku pernah gak frust. Memang sedih gilak la masa tu. Yelah, cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash camtu je. Tapi KEKASIH aku yg ni lain, DIA tak kisah pun dengan cerita aku time frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA tak jeles pun. Cuma aku je yang jeles dengan DIA. Memang ramai yang jatuh cinta dekat DIA. So, aku pun kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih ~what you give, you get back~
So, kalau aku usaha lebih sikit, aku dapat lebih la, kan? KEKASIH aku ni baik sangat-sangat.

     Perfect! Tu yang kadang-kadang time tengah-tengah malam pukul 3-4 pagi tu pun, kalau aku terjaga, aku sure akan contact DIA. Rindu la! Sebenarnya, KEKASIH aku ni kaya...  tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup aku, DIA yang support... percaya tak?

     Free of charge... tapi aku tak sedap hati la... mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu, kan? Mak aku kata, kalau orang dah bagi, suka ka tak suka, amik jak la.. .pastu pandai-pandailah membalas budi.. tu yang buat aku sanggup berkorban apa sahaja... cheewah!

     DIA suruh aku belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH aku ni memang cerdik+bijak+genius ...DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang aku buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat aku kalau aku rajin belajar. Malu la sebenarnya nak cakap ni...

     Emm... aku sebenarnya belum pernah jumpa 'face to face' dengan DIA lagi pun. Belum bersedia la... tapi KEKASIH aku ni dah janji, satu hari nanti, mesti jumpa. Sekarang ni menghitung hari la aku ni. Tapi kecut perut gak! Takuut! Aku mesti prepare awal-awal. Daripada surat-surat DIA yang ada tu, aku tahu la apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah aku nak buat apa yang DIA suka, jadi, DIA tambah-tambah sayang la kat aku, kan? ndak pa la, berkorban sekarang, sebab dia dah janji, sapa-sapa yang DIA sayang, DIA bagi hadiah special yang aku tak pernah terfikir pun!

Ish! Rindu sangat dah ni!

Kekasih.. Aku berjanji, aku akan pertahankan cinta suci ini..
Walau nyawa digalang ganti, menggadaikan cinta teragung ini..
Tidak sama sekali..
Walaupun tak pernah berjumpa, aku tetap bahagia..
Itulah kekasihku.. Allah SWT.. cinta teragungku!

edited n credited to my classmate  AC 220 4H fren, Pinky Girl :)
reading

67 comments:

  1. yang di atas, (gambar) walau berjantina lain2 masih dapat berkawan baik kan?

    tapi aku slalu disalah sangka.


    ya, kekasih terbaik hanya Dia.
    *a note to myself to.

    ReplyDelete
  2. Dah agak dah tadi.. Pasti kekasih itu adalah Pencipta Agung kita.. Huhuhu.. Sebab takde manusia sesempurna sebegitu kan?



    Entry Terbaru : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

    ReplyDelete
  3. sweetnya budak kecik.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  4. itulah kekasih sejati kita semua..jadilah seorang hamba yg bersyukur,walau dengan nikmat sekecil zarah..

    ReplyDelete
  5. mula2 ak tgk gmbr ko tadi ak ingt kwan ko kt tepi yg pegang lengan ko.rupanya tg ko sendirik.huhuhu...


    erm.tiba2 ak rase cam insaf.tp bgus ah nas.hensem tapi kapel pun tidak.mmg satu dlm sejuta.huhuh

    ReplyDelete
  6. kekasih-kekasih yg ada di luar sana tu semua KEKASIH yg SATU tu cipta..so mana yg lebih layak untuk DICINTAI sepenuh hati?

    so renung-renungkan..dan selamat beramal!! :D

    ReplyDelete
  7. oyeah~ nyaris aku tersalah sangka.. sejak awal perkataan pertama aku baca, aku telah mula cuba membayangkan wajah beliau.. malangnye, beliau bukan manusia.. beliau lah tuhan sekalian alam.. hehehe..

    *nice 1..

    ReplyDelete
  8. waa..nice ;)

    p/s: y dlm gmbr kt atas tu da bpunye lom...hehe

    ReplyDelete
  9. @MATAHARI aah.. boleh je.. cuma jangan terlalu rapat sgt... nanti org kata apa2 pulak.. hehe

    ReplyDelete
  10. @d_tieah hehhee.. betul tu.. xde la perfect sangat manusia ni.. pasti ada kelemahan.. kecuali Allah

    ReplyDelete
  11. @Zuewairy sengal la ko zue.. hehehhee
    tu zaman aku 2009... lama da..

    ReplyDelete
  12. @khairolghani bersetuju ngan bro.. bersyukurlah ngan kurniaan nikmat yg amat2 berharga..iaitu.. Islam~

    ReplyDelete
  13. @echah mashuri Tu la pasal echah.. ramai yg kompius pasal ni... tangan macam pegang tangan aku.. ramai keliru kot... hahahhahahaa
    huish... xensem mane pon.. bese2 je...ala.. xde nye 1 dalam 1 juta

    ReplyDelete
  14. @hakimfaridzul thenks hakim.. harap2 ade pengajaran :)

    ReplyDelete
  15. @tengkorakemas Betul tu.. hanya Allah saja yg layak untuk dicintai... maka Allah juga akan mencintai kita....
    :)

    ReplyDelete
  16. @Kudin hehehe.... yeker? hoho rupe kekasih aku serta kekasih kita akan dpt dilihat pd akhirat ni :)

    ReplyDelete
  17. @Along Tapa amboi along! menggatai ko ea? hahhaa

    ReplyDelete
  18. nas, adoi.. en3 hantu ko 2 wt aku kecut perut btol la tgh mlm bute ne..kehkehkeh.
    btw, as a guy mmg perlukn gal utk meluahkn perasaan.. bkwn x salah..kehkehkeh

    ReplyDelete
  19. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr ..

    Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...
    Bagaimana kalau jatuh cinta?
    Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.
    Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.
    Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna
    tidak boleh meminta apa2.
    Bersedialah untuk terluka dan menderita,
    tetapi jangan simpan semua rasa sakit
    jika itu yang benar2 dialami.

    Kepada yang ingin MENGUASAI...
    Hatimu patah melihat orang yang kau cintai
    berbahagia dgn org lain,
    tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui
    bahawa orang yang kau cintai ternyata
    tidak bahagia dengan mu.

    Kepada yang takut MENGAKUI...
    Cinta menyakitkan bila anda
    putuskan hubungan dengan seseorang.
    Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang
    memutuskan hubungan dengan mu.
    Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila
    Orang yang kau cintai langsung tidak
    mengetahui perasaanmu terhadapnya.

    "KERANA CINTA ITU BUTA"

    ReplyDelete
  20. kim salam kat awek sebelah tu, ahahaha

    ReplyDelete
  21. salam jumaat..
    apa khbar nas sihat ker?

    indahnya cinta..
    padaNYA dilupa jgn sesekli..

    Allah Hu Akbar..

    ReplyDelete
  22. sokong ko nas,
    inilah cinta yang kekal abadi..:)

    ReplyDelete
  23. nice en3!

    bgus 'cucu' ku sorang nie, ;pp
    kawen ngn pilihan 'nenek' ye 'cucu' kuu, haha! XD

    ReplyDelete
  24. Salam nas,

    Perempuan dalam gambar tu sapa pulak?

    ReplyDelete
  25. @darkbatman hehehe.. ala.. aku cume citer pasal filem seram je.. bukan pengalaman seramku~

    ReplyDelete
  26. @Afzainizam pergh.. ayat2 cinta jiwang la yg ko kasik.. cayalah..
    hehehe.... xtahu la nk komen ape2 :P

    ReplyDelete
  27. @khailorh... susah la sbb da lama xjumpe dia~

    ReplyDelete
  28. @suriwlsm... sihat je.. hehehe...
    betul tu.. ingatlah cinta yg abadi kepada-Nya~

    ReplyDelete
  29. @LiFe KaMi cinta yg kekal selamanya.. ramai yg terlupa pasal ni.. hhuhu

    ReplyDelete
  30. @FariehanIbrahim [LBC] ceh....
    cucu yg xsah nie... hoho
    mane pilihan nenek cucu?
    nk tau gak! ahahaha

    ReplyDelete
  31. @PakarBuahPinggang wslm... tu kawan sekelas nas dulu2.. xde hubungan ape2 pon.. saje je bergambar

    ReplyDelete
  32. Nice entry.
    Kita punya Kekasih yang sama.
    =)

    ReplyDelete
  33. @RIANbetul tu.... kekasih ni la yg abadi :)

    ReplyDelete
  34. @nas Semoga Dia tak jadikan kita memiliki selain Dia. amin~

    ReplyDelete
  35. bak kata nabil, cintailah yang MAHA menyintai. ^^

    ReplyDelete
  36. ececehh comel lahh girl tu. angkt la jd gf... ,kekasih kita yg 1 ttp di hati

    ReplyDelete
  37. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    uihhhhh comelnyerrrr .... bagi aku berkawan biar burjuta berkasih biar satu bercinta kekal selamanya....

    eeee aku tak ade aweks macam ko lahhh... cian kan

    ReplyDelete
  38. Nas macam desperate nak tayang awek :-) gambar classmate perempuan pun jadilah yer 

    ReplyDelete
  39. ada jodoh couple la nas..hehe..
    tulah, lme dh x namapak ko kat blog aku tau..
    rindu blog ko jugak..
    nas,aku slalu ge induk tau..

    ReplyDelete
  40. huhuhu
    betul tu
    DIAlah kekasih yang paling MULIA n slalu berada dimana sahaja
    :D

    ReplyDelete
  41. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Apa khabar orang kampung
    Lama sudah tak berjumpa
    Minta-minta semuanya
    Di dalam sihat sejahtera

    Apa khabar orang kampung
    Bilakah dapat berjumpa
    Kirim-kirimlah berita
    Janganlah senyap sahaja

    ReplyDelete
  42. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Siapa bilang gadis melayu tak menawan
    Tak menarik hati, tiada memikat
    Kalaulah memang tak mungkin aku tertarik
    Kalaulah sungguh tak mungkin aku kan jatuh

    Aduhai... lemah lembut gayanya
    Serta manis senyumnya
    Hitam pekat rambutnya
    Ayuh ambil si dia

    Di antara gadis gadis seluruh dunia
    Tiada yang sehalus mulus oh setulus dia
    Di antara gadis gadis seluruh dunia
    Tiada yang sehalus mulus oh setulus dia
    Budi bahasanya, pandangan matanya
    Sentuhan jiwanya membuatku terlena

    ReplyDelete
  43. alhamdulilah..nice entry la nas.. :)

    * cantik la 'makwe' kat sebelah tu.haha ;)

    ReplyDelete
  44. nas!!!! :)

    suka entry ini. betul. apepon, kita harus bergantung kepada Allah.. wanna share this:

    "when u feel all alone in this world, n there's nobody to count ur tears, remember, wherever u are.. Allah knows~"

    have faith :)

    ReplyDelete
  45. Salam.

    Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

    https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

    Salam,
    Lily

    ReplyDelete
  46. betul even kita sukakan seseorang itu pun atas niat kita cinta akan DIA kan? ^^
    nawaitu lillahi taala

    ReplyDelete
  47. ingatkan gf nas td...hehe....
    tp kalau betul ok jgk..
    comel ^_^

    ReplyDelete
  48. nice..alhamdulillah~
    smga kasih syang Allah sntiasa bersama kita dan semoga kasih dan syng kita x pnh bbhagi untukNya..amin!

    ReplyDelete
  49. wahhh sweetnya cerita kekasih ni,,untungla kan bila ada orang sudi TAKECARE kat kita,,cewahhh..apa apa pon moga MR.LETTERs jumpa yang terbaik

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails