Pesanan Penaja

Thursday, October 28, 2010

Apabila Karya Photoshop Serba Tak Menjadi

     Hasil seni yang menggunakan perisian phoshop memanglah menarik. Namun,apabila karya ini salah edit oleh orang yang tak kurang hebatnya dalam penggunaaan gambar untuk dipaparkan dalam majalah,iklan serta gambar-gambar untuk tujuan komersial, ia menjadi satu bahan lawak dan kelakar! hehe. Jom lihat gambar-gambar ini. Sila klik read more sebab tak mahu blog ini berat dengan gambar-gambar ini:
Brader ni sedang mengambil air sembahyang sambil membasuh kaki beliau yang ke-3 yang melekat kat perut. Beliau sungguh gigih!

aik...camne pula jari ni boleh melekat kat bahu aku nie??? ada sesiapa boleh tolong buangkan? Pleasee......

Warghhh.......sayalah hantu mulut panjang!!!!! nak geget kamo....!!! (mana bawah mulut serta dagunya entahla beb....haahahaha)

 Walaupun si dia sudah meninggal dunia akibat mati selepas merempit bersama aku, aku tetap takkan lepaskan 'tangan' awak sampai bila-bila... I luv u laling.muahhh

Hai semua penduduk bumi. Saya nie makhluk asing yang bertangan tiga (termasuk tangan di belakang) ingin beramah mesra dengan korang. Boleh tak??? Kalau tak boleh, saya makan korang!


 Minah nie terlupa bahawa beg tangannya telah dipotong oleh perompak. Cuma tinggal tangkai saja. Namun dia tidak sedar!!! Mungkin tangkai beg itu dirasakan berat? huhu


 Tak sangka juga ada dua matahari! Adakah ini gambar yang di ambil di planet lain ataupun 'ini tanda dunia akhir zaman'? Entahlahh..

Abang,kenapa abang memegang tangan orang lain??? ini tidak adil nie....tensen2...

Ermm...patut la bila kita tengok liga bola eropah ramai aje penonton..rupa2 ramai penonton 'klon' yang tengok orang tengah main bola..isk3 :P

pst:  Mungkin karya ini sengaja dibuat untuk bahan lawak,ataupun memang sebenarnya sudah 'terkantoi'...hehehhe....ok..nas....sambung balik study tu!!!!

reading

91 comments:

  1. HAHAHA..
    kamtoi la pulaksss
    tak edit btul2 ni

    ReplyDelete
  2. ahhaa..lawak giler ar semua gambar kat atas :)

    boleh pulak edit separuh jalan jew,hehe

    ReplyDelete
  3. @Kie-yu Tu la pasal...edit tak serius..last2 terkantoi..hahahhaha

    ReplyDelete
  4. @ezan
    Hahahaha...diorang edit separuh jalan..xcheck betul2 dgn kesilapan yg ader....hu3

    ReplyDelete
  5. photoshop ni ade baik ade buruk..
    arapnye xdisalah-guna oleh pihak2 t'tentu..

    ~tp sronok gak tgok gambar2 kantoi ni..
    hehe
    :D

    ReplyDelete
  6. @zati-zt Hahaha..taw xper..ader baik n buruknyer.....harap2 xleh salah gne demi kepuasan masing2 plak....isk3

    ReplyDelete
  7. aiyoo nas..
    mana dpt pix2 nie..
    aku rasa dorang saja je nie..
    heheee~

    ReplyDelete
  8. @Rowena Chasez Aku dapat kat google je...
    hehehehehe...taw xper...rase2 sebahagian besar gambar nie cm sesaje jerp :P

    ReplyDelete
  9. @d_tieah Ntah la tieah....hehehehe....nyanyuk kot diorang tue :)

    ReplyDelete
  10. nak sgt save, bila dah save kantoi salah, malas nak edit balik, dah duedate, publish sajelah haha

    ReplyDelete
  11. ok...memang style post ni...thumbs up..

    ReplyDelete
  12. haha. lawak la nas.
    kreatif betul. :D

    ReplyDelete
  13. @tengkorakemas Taw xper...gedik sangat nak save cepat2...last2 gambar jd hampehs..hehehe

    ReplyDelete
  14. @ayied farid Hehehe..post nie pendek je..gambar je lebih..thx..:)

    ReplyDelete
  15. @a i d a ; Hehehehe..xde la sangat..weyh...ko da study audit tuk final x? aku blurr weyhh!!!! :P

    ReplyDelete
  16. tp kalao skali imbas tgok, xnampak lgsung kan kesalahan photoshop tuh. hu8

    ReplyDelete
  17. @Yua
    Aah..taw xper..tengok sekali imbas cm ok je...tengok betul2..hampehh :P

    ReplyDelete
  18. but menarik..ko mmg pndi berblogger.

    ReplyDelete
  19. @ayied farid
    Heheheh..xde la sangat...thenks ea farid...lame xjumpe korang...rindu plak...hehehhehee

    ReplyDelete
  20. hahaha ini melepaskan photoshop di tangga ni..buat kerja main hentam je adoii

    ReplyDelete
  21. @Fitrihadi.com Ehehhee..taw xper fitri.....yang peliknyer mereka nie ramai yang pro tau :#

    ReplyDelete
  22. kalau camtu, memang diorang ni saja nak tengok kita peka ke tak.. haha bleh gak nak buat trick camtu...edit pelik2 skit..

    ReplyDelete
  23. @Fitrihadi.com Aah..pendapat ko pon leh terima gak..hehehhehe...diorang sesaje je tue... :P

    ReplyDelete
  24. ni baru sikit nas..ada banyak lagi gambar2 kantoi photoshop..memang kalau tengok mesti rasa nak tergelak..

    ReplyDelete
  25. @khairolghani Sebenarnya nak letak banyak2..tapi takot berat sangat pulak nak load blog nie...hhehehe..taw xper..banyak gak kat google :)

    ReplyDelete
  26. Uj tak tahu sangat hal photoshop ni camane/ tengok yanga matur pun dah rasa macam cukup bagus... tapi.. rasa tak mudah tertipu....

    ReplyDelete
  27. btw hadiah dah tengok belum...?

    ReplyDelete
  28. hehe . tersenyum bila baca entri ini . unik

    p/s : sampai sekarang tak reti guna adobe hoho

    ReplyDelete
  29. hahaa.. kelakar la.. gambar2 2 menarik tp disalah gunekan..sbr jelaaa

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. wah!rajin dah mas balas komen..ehhe
    kalau x aku komen2 je..heee..
    banyak sgt kantoinya gmbr uh..hak9

    ReplyDelete
  32. @uNcLeJoE
    Uncle,taw xper....jangan mudah tertipu!!! hehehehe..pasal hadiah tue..thx banyak2 coz hadiah yang diberi mmg cantik dan bermakna buat nas...nanti nas nak buat entri special buat semua orang yang menghargai nas termasuk hadiah dr uncle tue... :)

    ReplyDelete
  33. @Nur Azila Ismail Ehhehehe...erm...taw xper..aku sendiri xpernah pun gne adobe...mcm rumit kan? hu3

    ReplyDelete
  34. @Ezzu Raza Erk..nama awak tipah ker? hahhaha

    ReplyDelete
  35. @darkbatman Taw xper...bukan je salah gne,edit xlengkap...hehehhee

    ReplyDelete
  36. @ainz
    Ain,mane komen ko? hilang pulak nie???isk3

    ReplyDelete
  37. @echah mashuri Taw xper....aku nak balas2 komen da....xmao la entri cm syok sendiri..penat orang komen2 tp admin xmau komen balik..hehehe

    ReplyDelete
  38. Ain xbrp nak reti photoshop..blajar sendiri je..sbb tu xbrp nak pro..hee..

    Skrg ain xpkai photoshop..ain pkai gimp..software ni free..jauhilah cetak rompak.. V

    Ps : ahaha..terhilang plak.. :p

    ReplyDelete
  39. @ainz
    Samelah..aku pon xreti gak...hehehe...edit pon pakai photobucket ngan picasa jerk...
    hehehhe..

    pst- magik..terhilang ek :P

    ReplyDelete
  40. @Along Tapa Hahaha..peringkat lokal aku xjumpe lagi der..nanti aku usha2 dulu...hehehehhee

    ReplyDelete
  41. Rasanya purposely buat editing walau macamana pun memang nampak pelik

    ReplyDelete
  42. @akubiomed Ehehehehe....mmg nampak pelik pon..kadang2 nampak cm buruk..erks

    ReplyDelete
  43. huhu pandai edit betul lah diaorang nie..

    ReplyDelete
  44. nas, mana ada lawak..ni smart lah weh..power gila dia edit..ko nak tau x lagu tu aku amek kat u tube, sdap plak dgr lagu uh..rancak je..(padahal aku tau ko mesti bengang dgn aku sbb blog aku ada lagu) hahahahaha..mana gambar ko amek ni, tapi smart..magic je..

    ReplyDelete
  45. @Zikri Husaini Hrm..pandai sangat sampai terlupa something :P

    ReplyDelete
  46. @Kimie Hashim Lawak lol...nampak cm senget je buat cm2..hehehehe... taw xper..sedap gak...tapi takot blogger lain rase cm annoying lak :P
    aku amek kad google jerk :P

    ReplyDelete
  47. sepandai2 manusia mengedit, akhirnya kantoi jua.. hahaha..
    plg xleh blah ntuk gambaq iklan..

    mybe dy nk promote beg tgn halimunan, tapi kt pmggang x, sbb nak bg cam.. boleh mngurangkan kejadian ragut~ hehehe

    ReplyDelete
  48. @HiGHNeSS FiQ Hehehehe...beselah..aku ske kutuk2 kan? hoho....taw xper...setuju gak ngan pendapat pasal beg halimunan tue.. :D

    ReplyDelete
  49. Abang, kenapa abang pegang tangan orang lain? Ini tidak adil!

    Ini paling kelakar sekali hahaha

    ReplyDelete
  50. @dya adriza HEHE..xde la.....kalo tengokkan mmg nampak cm pegang tangan orang lain je kan??? hehehehe

    ReplyDelete
  51. aik nas biar betol hee..kelakar pun ada gak

    ReplyDelete
  52. lagi maju lagi advance..
    tapi klu benda tak betuk jadi bahan fitnah setelah di tambah itu ni.tu kira berdosa juga..

    godd luck for study ;)

    ReplyDelete
  53. @miyaEhehehe..tue la pasal....banyak kekantoiannya :P

    ReplyDelete
  54. @suriBetoi la kak...ekekeke...owh yeker??? erm..thx wishes me....nak on9 sat je...study2..hoho

    ReplyDelete
  55. salam, gud luck nash...
    exam...hehehe...

    ReplyDelete
  56. @MGMSabri Wslm sab..taw xper exam..tp aku nie sibuk je buat2 bende2 nak edit blog nie...isk3 :P

    ReplyDelete
  57. sambil study, sambil edit...
    hiburkan jap je x pe...
    jgn lama sgt...
    hehehe...penting study tu...
    amin...moga dpt results cemerlang..

    ReplyDelete
  58. ni pic kes xpandai edit ker sengaja ni??hehe...

    ReplyDelete
  59. @MGMSabri Hehehehe...xpe2...erm...aku nie online balik..bosan la belajar je...hehehe....thx atas nasihat bor :)

    ReplyDelete
  60. @Tomato Gurl's Life Hahaha..enta la tomato....ader yg rase cm sengaja..tp ade gak yg xreti nk edit..ho3

    ReplyDelete
  61. hahahahaha.. jadi bahan jenaka la pulak:)

    ReplyDelete
  62. @Zuewairy Hehehe..tu la pasal...xleh bla jewp..hoho

    ReplyDelete
  63. hahaha kantoi sudah..tu la jangan mudah percaya pada gambar..gambar can lie sometime...peace..hehehe

    ReplyDelete
  64. @Cahaya Kehidupan Haah,yaty..taw xper...ntah2 gambar2 kat akhbar n tv semuanya tipu..isk3 :P

    ReplyDelete
  65. @Anna Boleyn Hehehhe...mmg edit pon....tapi agak2 la edit kan...nampak cm hampehz :P

    ReplyDelete
  66. @cik @!en Hehehe..tw xper ain :P kantoi lebey..hehhee

    ReplyDelete
  67. hahaha.. suke gle entri ni. camne la leyh kantoi. ngat org tak prasan ke ek. hehehe

    ReplyDelete
  68. @efyna.pinkladies Erks...gile pulak? hehehhee....nta la..aku pon tak pasti..

    ReplyDelete
  69. @Pencacai Alim Erm...diorang nie pro2 semuanya....tapi entala knape jd cm2 kann..hehhehe

    ReplyDelete
  70. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

    woooooo musnah lerrrrr karya seni kalau cam tu ye....

    selalunyer gambar kantoiiii cam tu nampak sesangat tak real... tak logik pun ye....


    but bila tengok lawak lah plakkk jadinyerrrrr

    ReplyDelete
  71. @Afzainizam Xper2..its okay...hehehehe..taw xper...mmg hancuss la kan...dari jauh nampak ok..dekat2 nampak cm tuut je :P

    ReplyDelete
  72. hahaha.. sengal jugak kan! :P
    tula... x sdr la tu.. hehe

    ReplyDelete
  73. wahh hebat tu org leyh edit cmtu gaya.. tp kalo salah gune ni bayk bad efek dr baiknya.. tetibe muka cuak grrr~

    ReplyDelete
  74. @beLalanG taw xper belalang...xsedar n nyanyuks :P

    ReplyDelete
  75. @ieQa sWetLuv Tw xper....salah gune nanti nampak cam hampeh plak kannn..hehehehe

    ReplyDelete
  76. @Nisa Ferreira aduii? nape? terpijak paku ker? hehehe :P

    ReplyDelete
  77. sengaja tak disengajakan.huhhu..

    ReplyDelete
  78. haha..klakar tgok gmba2 tu smua..hikhikhik...

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails