Pesanan Penaja

Thursday, June 17, 2010

piala dunia,bola dan aku



Apabila musim bola,majoriti kaum adam dan juga ramai juga perempuan yang menunggu-nunggu ketibaannya, apatah lagi sekarang nie musim piala dunia 2010 di afrika selatan nie. tapi bagi aku, fenomena ini dianggap biasa saja,tiada yang mengujakan bagi aku untuk menonton bola sepak nie. kenapa ek? family aku termasuk bapa aku dan 2 adik lelaki aku yang berusia 14 dan 18 tahun memang tak melepaskan peluang menonton bola sepak,tetapi aku cuma menonton sekerat je, pastu sambung buat kerja lain menebas semak









saya di sini mengaku yang saya ni tak kurang minat bola,kalau minat pun tak sampai 20%, tahu-tahu lah sedikit pasal pemain pemain bola. ini kerana saya sudah pencen 8 tahun daripada bermain bola!!!! pergh..lama siot..dahulu semasa sekolah rendah aku selalu bermain bola sepak dan permainan lain dengan member member,tetapi masuk form 1 dan form 2,saya sudah tak main bola sepak dah! cuma bermain permainan lain seperti guli je. kerana ramai anak askar di perumahan tentera telah berpindah,maka teman sepermainan pun sudah berkurangan. maka,saat itulah pudarnya semangat aku untuk bermain bola sepak..






semasa sekolah menengah juga,saya tidak bermain bola sepak. saya boleh dianggap kaki bangku (maaf,saya tak suka digelar kaki bangku) lah juga kerana saat kelas pjk,saya dan kawan-kawan yang 'sekepala' dengan saya cuma duduk di tepi longkang yang penuh dengan najis sambil memerhati mereka bermain bola sepak. namun,selalu juga cikgu pjk saya memaksa kami yang tak aktif nie bermain bola sepak. hasilnya, kami berempat sekadar menjadi penjaga gol yang ramai di sekitar tempat gol tue.ehehe...kadang kadang saya ditugaskan untuk menjadi penjaga gol (walaupon jaringan selalu terbolos ehehe).


ini masalah yang ada di semua sekolah kebangsaan,permainan pjk selalunya asyik2 bola sepak dan bola jaring jer. takde ke bola tampar ke(masa matrix kadang2 main gak),bola baling,tennis(ak suke tenis!), ping pong ker...ni asyik permainan yang sama,bukan semua minat bola kan? huhu..


sampai la nie saya da tak main bola sepak,tapi kadang kadang kalau kawan aku ade ajak main futsal,terpaksa juga aku main,sekadar sepak-sepak bola itu bole ar sikit..ehehee... 


saya pon rasa bosan bila berada dirumah, teringin nak join main bola,tapi malu dowh....saya nie main macam celake jer,nanti mesti kena perli juga bila main bola bersama mereka nie (walaupun mereka perli di dalam hati). 




akan tetapi saya tetap mengikuti perkembangan bola sepak piala dunia nie.serius! huhu...saya meminati pasukan spain (sebab kalah terus tak jadi nak sokong...hahahaha) jerman dan belanda,harap2 korang masok final okayh! kalau tak ak bunuh korang ehehe..bye2...






pst-thx kepada emilia emira yang menjadi follower saye ke 199..unik tue nombor ko...dan follower saya yang ke 200 saya...nana....thx!!! sori ar,xtahu nak buat award...ehehehe...:)




penat seyh...mak aii...visitor terus drop bila ak x online siang tadi...yelah,ak on da way dari penang ke kl...huhu

14 comments:

  1. award utk aku sbg follower kau xde ke?ni nk majok ni..

    ReplyDelete
  2. ahahahaha....nanti lar lily...ak xpandai create award.....nanti jelah lily...huhu

    ReplyDelete
  3. xkisah la ku ambe follwer yg keberapa janji gambo ambe masih ader lam follower tue hikhikhik

    ReplyDelete
  4. hahaha..nash.kan bgus kalo abg2 aku n adik serta ayah aku xminat bola gak..sbb tv aku xley tgk lgsgg!!sume dorang konker...aku juz leh tgk kejap je.huhuhu..sian kaum2 yg xminat bola sgt..hahhaaa..terpakse aku minat skunk ni..=p

    ReplyDelete
  5. follow ur blog lalalala
    tetiba jer hehehehehe

    ReplyDelete
  6. ko main ragbi laa weh!
    hahaha
    tak pa aih tak reti men bola!
    bukan mandat besar pon kalo reti main bola!

    ReplyDelete
  7. laki xhbs2 ngan bola..btol ckp sofee... men la rgbi.. xpun bnde laen... asyk bola je...x borng ke hidup...

    ReplyDelete
  8. spek biru...ehehehe...ak xdemam...cume selesema..ehehe

    sofee n senandung-ehehehe..ragbi??? badan xcukup mantap utk men ragbi...ahahha...tapi ak ske men game lain cm tenis...huhu...tapi ak terase gak pasal ak xpndi men bola..ekeke

    ReplyDelete
  9. ko men la bola lagi....leh terer cam aku seyh..keh3 ;p

    ReplyDelete
  10. uncle joe-suda explain da...ehehehe


    lah-ahahaha...xmao ar....mao men game len....:)

    ReplyDelete
  11. saya tak suka tgk orang main bola..tapi saya minat kat sorg pemain bola tu...ape status sy ea..?peminat bola ke tak ea..?muahahaha

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails