Pesanan Penaja

Wednesday, June 16, 2010

pembedahan plastik- mencantikkan rupa ke?



taraaaaa.....cantikkan saye? ehehe


pembedahan plastik bukanlah suatu perkara yang asing lagi,malah ia menjadi semakin popular selain cara lain untk mencantikkan wajah seperti suntikan botox,suntikan vitamin c,susuk dan seumpamanya. pembedahan plastik sebenarnya tidak salah jika tujuan utamanya adalah untuk mengembalikan wajah yang sebenar seperti rupa seseorang yang kelihatan seperti 'alien' selepas disimbah asid. namun, kebanyakkan orang terutamanya selebriti menggunakan untuk tujuan kosmetik,perkara ini adalah salah.


yalah,mereka ingin dibedah plastik mahukan wajah yang cantik walaupun usia sudah lanjut iaitu mengurangkan garisan kedutan di wajah mereka,mencantikkan hidung,memantapkan ehem-ehemnyer(ehehe),dan sebagainya. namun akhirnya ada sebilangan mereka mendapati wajah mereka menjadi lebih hodoh daripada biasa (muka sudah jadi plastik sampah dah....ahahaha)



ini salah seorang artis mat salleh yang menunjukkan wajah sebelum dan selepasnya,huduh bukan?? cam plastik jerk..ehehe..malah, ada saya pernah mendengar yang artis di atas tue ingin membedah wajahnya supaya seiras seperti kucing (kerana beliau meminati kucing). kucing????? wakakakka...serupa2...macam mak kucing! ehehehe...




ada pula dari kalangan selebriti hollywood, ada gak selebriti 'negro' yang obses kepada kecantikan..artis lihatlah perubahan wajahnya,ada nampak perubahan???? ehehehe...macam serupa jer seperti wajah dulu...ahahaha....tak  berubah pon..








dari kalangan wanita,ada pulak 'jantan' yang teringin jadi wajahnya cantik. siapa xkenal gambar diatas, michael jackson tue). beliau yang dahulunya berkulit hitam dan berhidung 'besar' ingin menjadikan badannya seperti orang mat saleh dan hidung yang penyek..tapi jadi pulak camtue...aduss(malas nak komen lebih-lebih,beliau kan sudah meninggal dunia)




tapi kesian pon ade juga bagi orang awam dari china di atas, yang mengharapkan wajahnya cantik selepas dibedah,tetapi wajahnya menjadi semakin hodoh, dengar cerita dia menyaman hospital dan doktor atas kecuaian yang menyebabkan wajahnya sebegitu..hmmm...nasib...nasib...


anda nak buat plastik surgeri tak?? kalau nak,boleh ar cuba,tapi jangan marah kalau rupa korang jadi macam orang-orang di atas. lagipun,merubah kejadian Allah adalah berdosa besar,ingat tu! :)


**pst-  updated...hmm...jumlah follower hampir mencecah 200 da...thx 4 u all..:)

25 comments:

  1. wow..ary nk wt gak la...hahaha..
    kidding..still bersyukur ats nikmat y diberi oleh-NYA. =))

    ReplyDelete
  2. scary jer.. bukan makin cantek.. makin teruk ade la.. huhu~

    ReplyDelete
  3. aduh.. geli beb aku tengok muka-muka diatas ini

    btw.. pembedahan plastik ek...

    ok first of all, adakah kita seorang yang beragama islam boleh mengubah hakcipta yang telah dianugerahkan oleh ALLAH S.W.T?

    Jawapan untuk entri ini adalah dari soalan saya diatas.. Hhuhuhu

    Salam dari BLOG A-Y-I-E

    ReplyDelete
  4. ary-ehehehe...taw xper....kte kne syukur...kalo x..jd cm di atas...ahahaa

    aisumi-ehehee..ak pom....makin huduh ade la..ahaha..

    ayie-taw xper...better kita kne syukur ape yg tuhan kurniakan...jgn suka2 edit2 muka tue...huhu

    ReplyDelete
  5. inilah manusia yang tak penah besyukur dgn pemberian Allah.. mesti nk mintak lebih2....ish3..
    nauzubillah..

    ReplyDelete
  6. Perghhh..gila lor..kalau nak cantik,1 je rahsia dia..masuk syurga la..kompem muka Allah kasi cantik,hensem.tapi nak masuk syurga kena beramal..huh..kansel la...

    My latest post:Kwn baik semua org

    ReplyDelete
  7. xcantik mne pon dorng pas wat. hu3

    ReplyDelete
  8. mashi-taw xper....mereka sebenarnya cantik...tapi xsyukur..last2 jadi huduh....nk wat cmne da...

    iqbal-ehehehehe...betul tue...dunia nie sementara jerk.....pi kejar kecantikan yg kekal di akhirat tue...

    aqamz-ahahaha..taw xper...mke da mcm plastik da...ahaha

    ReplyDelete
  9. Ohmaigod ! Makin hodoh lg ada . huhu Sesungguhnya kita kna bersyukur dgn kurniaanNYA ;)

    ReplyDelete
  10. ahahahaha..dhada,taw xper....salah bikin kot...ehehehe

    ReplyDelete
  11. eiuw. menakutkan. natural kan lebih cantik

    ReplyDelete
  12. babe..lau ai nk edit muke gne photoshop boley x..?kikiki..

    ReplyDelete
  13. mj-ehehehe..taw xper...natural is beautiful..huhu

    nuyu-ehehee..bole ajer....ahahahaha

    ReplyDelete
  14. pembedahan plastik nih selalunya klau berjaya memang nampak cantik
    tapi kalau xberjaya tu memang nasib si empunya badan lah
    hahahaha

    ReplyDelete
  15. weh!
    gamba sume nye menyeramkan!
    hahaha
    tak yah arr weh!
    ape yg DIA bagi tuh dah cukup cantik dah!

    ReplyDelete
  16. hans-taw xper...nasib la...kalo nak tanggung risk,silalah buat...ehehehe

    reen-seram ker?? ehehehe...menakutkan aku jerk..ehehhe...taw xper...ak syukur yg aku dapat..huhuhu

    fana-taw xper...itulah yang kita kne trima hakikat..

    ReplyDelete
  17. sbb tue allah kurniakan akal tp syg kita xtau hargai hargai n guna huuhuhuhu

    so terimalah akibatnya....

    kata:knp follower sy xramai hahahahah

    jwb:sbb awk tue baru lg

    ReplyDelete
  18. dorg sume tuh xpandai nk mnghayati keindahan ciptaan tuhan..so amek laa iktibar from this entry..bgs entry neh!

    ReplyDelete
  19. dorg sume tuh xpandai nk mnghayati keindahan ciptaan tuhan..so amek laa iktibar from this entry..bgs entry neh!

    ReplyDelete
  20. OMG... geli kot... knp prlu mngubah ciptaan-Nya smata2 nk jadi phatian... eeiii ... serius geli.. bkn makin cntik, mkn hodoh...

    ReplyDelete
  21. duit da byk sgt tu..x tau nk wtpe..
    ok.sy cukup kan jd 200 follower tu..=)

    ReplyDelete
  22. nash x nk try ke? hahaha
    mane tau leh jd cam hitrik roshan ke... lalala


    p/s: sejak de world cup ni ngantuk sokmo laaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah ini sudah cukup memadai..

    ReplyDelete
  24. okey .. not china but korea yg kt atas tu ... nma nya HANG MIOKU ...

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails