Pesanan Penaja

Sunday, June 20, 2010

ketegasan bapaku mendisiplinnkan ku..:)


    sebelum terlambat,aku ingin mengucapkan selamat hari bapa terutamanya sekali kepada bapaku, MD SAM. unik sekali nama ayahku. ehehhe... gambar di atas tue gambar ayah aku zaman 90an dulu...huhu..nampak macam mana?? garang kan? ehehe..memang,garang taw...garang n tegas...tapi itu dahulu la,sekarang nie masih tegas lagi,tetapi dah kurang da...yelah,da bersara dari tentera sejak pertengahan 2007..

    teringat aku bila mak aku beritahu ayahku pernah merotan aku waktu darjah 3 bila tidak buat kerja sekolah,sampaikan aku tidak dibenarkan makan jika kerja matematikku tidak siap. maths aku dulu amatlah teruk..selalu fail jer...tapi alhamdulillah...bukan hendak berbangga diri,sejak masok matrik hingga u,saya selalu mendapat A dalam maths..ehehehe

    ingat aku dahulu,semasa darjah 5,bila aku selalu lambat pulang kerumah sebelum pukul 7,ayahku tidak membenarkan kami (aku dan adikku) masuk rumah...ayah aku halauku ke padang itu semula walaupun padang itu gelap gelita...akhirnya,seingat aku pukul sembilan baruku dibenarkan pulang kerumah...itu pun kena rotan jugak..saket doo....ehehehe...tapi sekarang,aku tak pernah balik lambat semasa keluar malam,keluar malam pun jarang..selalu aku mintak izin..:)

    Alhamdulillah,jika tanpa ayahku mendidikku,takde lah aku belajar sampai ke peingkat ijazah..alhamdulillah..thx ayah...:)


pst-ehehe...aku pon ade tiru macam ayahku,masok kawad kaki semasa part 1 (amik kesatria)..ehehehe..:P
pst2-halamak..cmne aku leh melekat tgok bola nie..isk3....minat gak tgok wcup...ehehehe

10 comments:

  1. alhamdulillah... nas dah jadi ank yg bagus skg.. :)

    ReplyDelete
  2. biase la 2...
    2 care dye mndidik...
    huhuuu...trme je la...
    skang da xnakal kan????
    hahaahhaha

    ReplyDelete
  3. belalang-eheheh..xde la bagus sgt..bese2 jerk..ehehehe...nothing better than others...:P

    senandung-ehehhe taw xper...nakal pon ade,tp sikit jerk..ehehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha
    adehikmah nye tuh ayah ko wat cam tuh!
    kalo tak u are not the same nas kan kan kan?
    hee~

    ReplyDelete
  5. ehehe..taw xper reen...ehehehehe...tp ak masih kurg tegas berbanding ngan ayah aku..huhu

    ReplyDelete
  6. hai ayah awk sma mcm parent sy la...mmg tegas giler..dlu msa sek rendah la byk kena rotan...x gi mengaji al-quran kena rotan, sblum maghrib dh kena ada kt umah klu x kena kunci pintu huhu mcm2 la dlu...
    tp alhamdulillah kami adik beradik smua berjaya dlm akademik n juga kehidupan...tegas tp sgt penyayang n byk bg sokongan wlau apapun yg kami minat...didikan mereka smpai skrg melekat dlm diri ni...

    ReplyDelete
  7. kite berdua ada ayah yang garang. :) takpe at least kamu berjaya jadi anak yang dengar cakap. :))

    ReplyDelete
  8. sebak lak bca entri.alhamdulillah dh jd anak bguna.tgok anak2 muda skrg being pampered too much, dah jd mcm ape lak..kalu org dulu2 didik anak2 mmg bgus, lg2 spe bpk army mmg~~ member i tem kcik2 bpk dia yg army tu siap ikat kat pkok pnoh kerengga!! scary!btw, answer for my quiz is out!

    ReplyDelete
  9. berkat doa dan didikan ayah..jadilah anak yang taat dan sempurna hidupnya dengan berkat dari keluarga kan..
    ^_^

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails