Pesanan Penaja

Sunday, May 30, 2010

Bayi diPijak Lepaskan Geram

sadis tak bila korang melihat gambar bayi yang comel itu dipijak-pijak?? err...sumber ni diambil dari metro ahad yang dibaca aku tadi..hrmm..peristiwa nie bukanlah kat Malaysia,tapi berlaku di China di mana,seorang wanita dituduh mencilok henset meradang sebelum mencampakkan, then memijak babynya itu.

wanita berkenaan sebelum ini ditemplak oleh seorang pelajar sekolah kerana mencuri hensetnya. pertengkaran yg serius menyebabkan polis terpaksa dipanggil.

bile sorang anggota keluarga pelajar itu turut campur tangan dengan menolak wanita tersebut, dia melakukan tindakan mengejut dengan mencampakkan bayi comel yang didukungnya itu dan memijak2 bayi itu sambil menjerit sambil membantah tuduhan itu.

syukurlah,baby itu terselamat and then wanita itu ditahan polis.

***ermm...mungkin baby nie dipijak dibawah kawalan/sedar wanita nie kot.. patotlah takkan baby dia sendiri dipijak2 pula..tapi as a mother(bkn aku ea,wanita tu..),dia kenalah berfikiran waras sebelum wat tindakan sebegitu..nanti kalau ader kes2 anak pijak mak bapak jangan salahkan mereka semata2 pula,keyh..:)

20 comments:

  1. Ya Allah ..bia btol..
    rasenyer xde ibu yg akn wat cam tue kat ank sndiri walupon tanpe sedaR..~

    hurmm..ibu2 zaman skarang..

    ReplyDelete
  2. ermm...stuju ngan kamo...entahlah ngan orang zaman sekarang..kejam agy binatang kot..huhu...

    ReplyDelete
  3. maya rs org tu dah gila kot sampai buat anak mcm tu...


    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. maya-ermm...maybe kot...akal ade x digunakan..huhu...

    ReplyDelete
  5. meh aku nak pijak plak mak budak tu
    gilo!

    ReplyDelete
  6. giler ahhh die nie.. cube kita pijak die pulak!

    ReplyDelete
  7. ish2...
    tu lah.. rsenye mak dia x sengaja kot.. cian baby tu. nasib baik selamat.

    ReplyDelete
  8. kie-yu..jom..ahahaha...relex2...biar undang2 yg tentukan..:)

    ReplyDelete
  9. lin-perhaps...ermmm...nasib baek gak ar....isk3...saket tue...tgok mke baby pown tau saket..huhu

    ReplyDelete
  10. belalang-ahahaha...relex2...cool...tapi kaki den rse gatal lak..ahahaha

    ReplyDelete
  11. pergh...kejam lol...nanti anak ni besa2 pijak balik baru thu..huhu

    ReplyDelete
  12. marah sgt kot.
    cean baby tuh ;(

    ReplyDelete
  13. fwarior-ermm..maybe..:P

    innz-aah...geram sangat,tp xkn sampai pepijak baby tue..uhuks..

    ReplyDelete
  14. kejammmmmmmmmmmm...memang celake.

    gua dh fulu lu.

    ReplyDelete
  15. fara---mmg kejam oh...huish....mak sape la nie..ehehe

    ReplyDelete
  16. gile ah..xberhati prt tul la..haish...

    ReplyDelete
  17. memang...geram aku tengok...huhu

    ReplyDelete
  18. aizat-ermm..memang...manusia skrg suka wat tindakan luar batasan..:(

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails