Pesanan Penaja

Tuesday, September 6, 2011

Diari: Persiapan dan Harapan Sempena Semester Baru (Sem 5)

 err.. gambar ni sesuai ke x diletak? hehe...

    Assalamualaikum dan salam aidilfitri (masih lagi mood raya) juga kepada pembaca blog ni. Dah seminggu lebih da aku tak berblog, maklumlah beraya kat kampung nenek kat Melaka selama 4 hari lebih dan bila balik KL pun, blog tak dibukak-bukak.. hehe So entri kali ni aku akan nak cerita 'semangat' aku nak masuk sem baru sem 5 nanti.

PERSIAPAN SEMPENA SEMESTER 5

      Sempena nak masuk sem baru di uitm shah alam ni, banyak barang baru yang terbeli. Maklumlah, kasut dan beg galas dah terkoyak, perfume dan krim rambut da nak habis, boxer tak cukup, baju t-shirt kosong dan seluar slack tak cukup dan sebagainya. Habis RM120 lebih aku belanja untuk semester baru nih, jauh lebih banyak daripada jumlah duet raya yang dapat (RM50 je!) haha

Jom tengok aktiviti aku pada hari isnin angkara bershopping nak beli kasut je!

pukul 2-2.30
1. Berurusan di celcom (ramai sgt customer)

pukul 2.40-4.30
2. 1 jam berlegar di MYDIN Selayang beli barang2, tapi kasut tak menarik.
3. 30 minit di selayang Mall,mulanya nak cari kasut. Tetiba nak survey samsung galaxy SL,tapi banyak stok da abes! kalau ada pun harga mahal gila! last2 tertarik dengan samsung galaxy s plus dalam RM1400, tapi belum beli lagi.. hehee

pukul 4.40-6.30
4. Di NSK selayang, jumpa kasut tapi saiz takde! damn
5. Pegi toilet n sembahyang di Masjid Jamek Bt 5
6. Akhirnya beli kasut berharga RM34 (kopakk) di area batu lima... fuhhh.. selesai!

last2 beli kasut ni.. erk.. bukan la.. gambar hiasan je ni :P

HARAPAN SEMESTER 5 NANTI

     Gementar, tekanan, teruja, rindu, risau dan macam-macam lagi perasaan aku time nak masuk sem baru nih. Lagi-lagi takut mood nak belajar takde selepas 4 bulan cuti semester! Lepas ni aku ada ramai junior tak kira lah budak kolej kediaman jati, ataupun pelajar dari fakulti perakaunan. Harap-harap orang tak salah anggap aku ni salah seorang junior ok! badan kecik bukan bermakna junior! hehe

Lepas tu, aku berjanji nak dapat:

1. Tambah 10 kilo dalam masa 4 bulan (macam mustahil tapi nothing impossible!)
2. Anugerah Dekan untuk semester ini
3. Tambah kenalan dan eratkan hubungan lagi dengan kawan biasa.
4. Berubah menjadi manusia yang lebih baik

harap2 badan aku berubah la jadi tough... macam fizo omar ke.. hehehe..

p/s- entri ni da macam diari dah... hehe.. mood nak berblog da kurang.. isk3

32 comments:

  1. gud luck dgn sem 5 nnt..aku da mula dah tp buat internship :)

    ReplyDelete
  2. dah masuk tahun last ke ? student's life akan bermula semula. agak2 ada kelainan tak ? hahha. mungkin lebih rajinn. :DDD

    ReplyDelete
  3. amboi...siap ada itinerary lg...haha
    all the best in your studies ^_^

    ko lg bpe taon nak abis blaja??
    btw, slmt ari raye yer nas...tak terlambat lg kn...hehe

    ReplyDelete
  4. memang abez duit nak masuk sem baru..
    banyak yg TERbeli..^^

    ReplyDelete
  5. dh nk masuk sem ni... x rse pun lg duit gji org tu... muahahahaa

    ReplyDelete
  6. wahh die nak masuk dah...

    good luck utk semue impian anda.
    eh kecil kah orgnye? ngeehehehe

    ReplyDelete
  7. @adwafarahin wah.. da nk buat praktikal da.. cayalah.. gud luck 4 u too :D

    ReplyDelete
  8. @RIANtak.. aku ade 2 tahun lagi.. lama wooo.... harap2 lebih rajin la kehendaknye :P

    ReplyDelete
  9. @asTaNa iMpiaN err... itinerary tu ape kejadahnye??
    hhahahhaa
    thx2.. aku ade 2 taun lagi kot...
    selamat hari raye gak.. sempat je :D

    ReplyDelete
  10. @saya cello191 aah.. byk yang terpaksa beli sbb banyak barang xde.. hu3

    ReplyDelete
  11. @[k]o{q}i[n] muahahhaa.. nak ke? kalau nak boleh je aku belanje :P

    ReplyDelete
  12. @i am S!L4H.. thx silah.. aah... badan aku ni kecik je kalau ko nk tau.. hhehehe

    ReplyDelete
  13. wah2,,dah mula soping ye nas..
    ninie tak siap paper agy ni..rasa malas sgt2 nak balik uia dan mmg takder mud ah..

    paper pun, moga tercapai lah semua yang dihajati..nak gak tgk nas pose cam abg fizow tu nanti..huhu..chaiyok ! (n_n)

    ReplyDelete
  14. welcome back to Uni..!!
    semoga segala harapan tu akan tercapai..
    insyaallah, try ur best ok..
    ~xde pe yg mustahi..
    :)

    hmm, cakap senang tp nk wat memang le susa kn..
    :P

    ReplyDelete
  15. rajin adik rajin... rajin lah belajarrr... good luck untuk semesta baru azam mesti tekad cemerlang yerr

    ------Salam Aidilfitri-------
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    lepat pulut vs lonting jawa

    ReplyDelete
  16. kemon nas!
    dean list sem ni.

    doakan aku jgk. ahakz.

    =)

    ReplyDelete
  17. wah aku ingatkan kasut nike tu RM35 je.. kalau camtu, aku pun nak sambar!

    ReplyDelete
  18. @nas

    hehe. eh2 kalo aku x nak tau camane?
    ok fine dah tau.

    *lalarikkkkkkkkk

    ReplyDelete
  19. NAS
    Melaka tu besar yang.kat ner ..

    selamat masuk ke sem baru..

    ReplyDelete
  20. gud luck budak kecik.. teruskan usaha anda.. perjuangan anda belum selesai! ;)

    ReplyDelete
  21. wahhh
    suka dengan janji2 tu ... :)
    semoga tecapai!

    ReplyDelete
  22. dulu masa aku study siap kali masuk sem baru mesti ada tekad nak up lagi... tapiiiiii hangat2 tahi ayam aku ni... nyesal pulakkk aku

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

    ReplyDelete
  23. selamat hari raya!!!!!!gudluck yow

    ReplyDelete
  24. welcome back to your students' life..

    im not a student anymore, but will become a student if want to playing bowling~ hahaha~

    ceehh, kecik la sgt..tinggi ja kot, cuma keding je~ hehe

    ReplyDelete
  25. wah bagus ada azam..good luck

    ReplyDelete
  26. bro buat entry pasal kolej jati blok c yg terbakar tu..pernah stay kat sana ms belajar tu. interview sekali mamat yg terjun patah kaki tu:)

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails