Pesanan Penaja

Wednesday, January 5, 2011

Semester baru yang amat memeningkan kepala aku~

  
      Aku sebelum itu nak cakap,minta maaf la banyak-banyak sebab terbiar je blog aku ni bersawang sejak beberapa hari lepas. Lagi-lagi aktiviti blogwalking pun mula merudum dan entri lepas pun tak sempat nak dikomen balas... adehh...ni la penangan semester baru aku ni.. Cukup memeningkan kepala aku.. Nasib baik ada kawan2 yang menolong aku..adusss

     Seperti sesetengah orang tahu, bahawa aku ni tak mendapat kemudahan kolej kediaman. Maka secara automatik aku terpaksa menumpang 'kasih' kawan2 sekelas aku untuk stay hostel mereka selama seminggu macam tu. Nak buat macam mana kan,takkan aku nak duduk kat tepi jalan kot? hu3 (Sebenarnya aku malu sangat tumpang duduk bilik diorang yang asalnya berkapasiti 6 orang tapi bertambah sampai 9 orang lebih sebab ramai lagi menumpang...im felt so sorry :( )


     Syukurlah juga sebab buat masa ni kebanyakan lecturer MAF420,PSA420,CTU553,CRG534,BAB401,FAR400 agak sporting dan baik2 belaka..mesti dalam kelas mereka ada gelak ketawa..harap2 perkara ini berterusan sampai habis semester ini. Harap-harap lecturer BEL dan MGT aku pun sporting sama :)

     Kalian yang singgah membaca entri blog ini. Doa-doakan aku berjaya dalam rayuan kolej serta mungkin mendapat housemate yang baik-baik,Insya-Allah..( Masih terkenang housemate sem lepas,baik2 kot...) . Please..aku tak mahu kena campak ke kolej-kolej kediaman lain..tak best..huhu

p/s- serius mood aku nak berblog dah down da :(

reading

52 comments:

  1. mst dpt pnye.kalau tak dapat trpaksa cari umah sewa la ye.ehheeh

    ReplyDelete
  2. @iwan_dextrous agak sedih walau org xnampak..amin..harap2 dapat~

    ReplyDelete
  3. @echah mashuri xmao la umah sewa..nk dok ngan sape pasni? hu3 :(

    ReplyDelete
  4. alolOo, xpe2, kalu de rzeki insyaAllah dpt lar tuuu,doa byk2 er,
    tu lar, cti secuti cuti nye,
    smpai xingt nk mtk kolej kn, haha!

    jgn sdey2,
    org laki kne kuat smgt! XD

    ReplyDelete
  5. @fariehan ibrahim hahaha..tu la pasal... harap2 dapat lah...tu la pasal..sedih la...sibuk berblog n fb..terlupa pasal nih..isk3...
    ok3..betul tu..laki kne kuat semangat! :D

    ReplyDelete
  6. semoga kau tabah menghadapi liku-liku idop ok. hehe

    ReplyDelete
  7. lek bro..jgn sedey..kta kena amik or pandang the bright side of every thing happened to us..

    so mgkn ada kebaikan nyer kesushan yg ko tgh hadap nih..baru tau saper mbr2 baik ko..sggup tumpangkan bilik etc..

    mslh kolej ni mmg pening nk pk..lg2 plak menumpang mmg sgt rasa segan..so kena be very thnkful dgn kawan2 yg tlh membantu..

    bg pendapat aku la, ada baik nyer jugak klu duk rumah sewa..senang sket nt bro..satu hr nt lps abes blaja ko akan sibuk gler nk carik rumh swa la, cari keje la..so klu dh siap2 ada rmh sewa sng sket nt dkmudian hari..aku dh alami benda nih...my sis pn buat benda yg sama masa kt uitm shah alam dlu..hbs konvo trus keje area sana jgk..

    hehe..so jgn sedey2 k bro..always think of the brightside!

    cheers!

    =)

    ReplyDelete
  8. nas sem bape dah? x nak dok luar ke?
    aku pon dah pening cr penyewa ni ha.meh dok ngan aku kt sec7. hehe. joking

    ReplyDelete
  9. slow2 dude..insyaAllah...everything will go smoothly..

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/arjuna-cipta_05.html

    ReplyDelete
  10. salam,
    ada rezeki tu nnti.
    jgn putus berdoa.

    ReplyDelete
  11. okey ! aku doakan kau dapat kolej n housemate yg baik.. gudluck okey ! jgn putus asa.. dekat kat dirku kepda ALLAH okey ! all the best !

    ReplyDelete
  12. dun sad2...insyaallah boleyh tue...
    gud luck k kwn:)

    ReplyDelete
  13. Susah ker dapat rumah sewa yang berdekatan dengan kolej?

    ReplyDelete
  14. bila keputusan rayuan? ko takde plan sewa luar ke? hope ko dapatlah dok kolej, kesian aku dgr..aku dulu pernah rasa mcm ko..tapi nasib baik ada member sama2 cadang nak dok luar

    ReplyDelete
  15. bese r...owg blaja mmg cm2....chill beb:)

    ReplyDelete
  16. @zikeryhassan insya-Allah zik...harap aku tabah..uhuk3

    ReplyDelete
  17. @Putra Syazlan thx atas nasihat berguna bro...hu3...tu la pasal..baik betul member2 aku...aku segan2 je....kalau rumah sewa kos sara hidup mmg tinggi..majoriti mereka yg dpt jpa selalu kehabisan wang mereka...erk...ko uitm shah alam ea? :)

    ReplyDelete
  18. @.sweet-ants. aku sem 4....xmau la...serasi dok dalam..murah....erk...ko pon pening gak? aihh...kalo ko laki xpe la :P

    ReplyDelete
  19. @DanieL AdiE yup..kne handle perkara ini slow2 :)

    ReplyDelete
  20. @MGMSabri betul tu sab..kita xharus putus berdoa agar berjaya gak dapat kolej nanti n dpt housemate n tally ngan aku~

    ReplyDelete
  21. @Along Tapa 4 flat?? sejak bila aku dapat 4 flat? muahahaha... cecep tu sape ek?

    ReplyDelete
  22. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza amin...aku amat2 harapkan...erm...dekat diriku ker dekat dirimu? :P

    ReplyDelete
  23. @mySheiRa aah..xmau sedih2..(padahal xsedih mana pon..risau je)..

    ReplyDelete
  24. @akubiomed rumah sewa xsusah nk dapat..tp aku xberminat la dgn umah sewa~ mahal kot~

    ReplyDelete
  25. @tengkorakemas mmg xde plan langsung....harap2 la aku dapat....hehehe :)

    ReplyDelete
  26. @orange.shaker itulah realiti orang yg belajar...isk3..susah kot...

    ReplyDelete
  27. @maCyxcukup berkesan la panadol :P

    ReplyDelete
  28. @nas

    ahaha..akak aku dlu uitm shah alam..then keje kt hep uitm shah alam for 2 years jgk la..
    aku ums, kota kinabalu..mmg dul rmh swa agak berat sket ar..kena jaga2 perbelanjaan..im sure u can..acc student kn..hehe

    ReplyDelete
  29. amin ya Allah.. permudahkan urusan nas di sana, moga mencapai kebahagiaan yg hakiki hendaknya..

    nas, x minat blogging dah? hmm da lama x nmpk ko menulis kat 100penulis nas.

    ReplyDelete
  30. Dengar Kementerian Pengajian Tinggi hendak seragam jadual kemasukan semester tapi kurang fahamlah?

    ReplyDelete
  31. @Putra Syazlan owh...akak bro upenye....mmg la duk umah sewa kene jaga belanje depa...ala..bdak acc pon banyak yg boros gak..hahaha

    ReplyDelete
  32. @dya adriza amin..harap2 lah..erm...aku pon da xminat berblog..cuma nak jadikan blog as hobi..bkn serius/ separuh serius..hu3...aku mcm nk resign dari 100penulis... :(

    ReplyDelete
  33. @akubiomed mmg depa nak seragamkan kepada bulan sept...ini sbb depa nak samakan waktu sem baru sama dgn negara2 lain spt thailand,indon n banyak negara lain tuk tarik minat negara asing...cuma aku kurang setuju skit sbb kesian kot org yg dok spm...lambat kot nak tunggu masuk sem baru...

    ReplyDelete
  34. kurangkan blogging tu ok la. tp klu sampai nak stop blogging x bez la weyh.

    loh.. nak resign ek. hm sedih plak aku hehe. x pe la klu nk resign. yg penting jgn lupa jenguk 100penulis selalu. ko leh je discuss dgn admin, dia ok je. kalau nk mnx cuti sebulan pun, dia ok je. lawat la blog EA.

    ReplyDelete
  35. hope everything just fine.. insyaAllah...

    gambate!! hehe

    ReplyDelete
  36. Gud lux in ur part 4 journey ..hehe
    stat sem 4, dah byk paper theory termasuk FAR n MAF.. mmg byk gak kene bace..

    btw, xdpt tw lg ke result rayuan kolej?? membe ak dah dpt..

    ReplyDelete
  37. ye ye kita same2 doakan untuk nas.
    kalau tak dapat kolej, ajak geng blogger buat mogok kat sana. ahaha

    ReplyDelete
  38. @dya adriza tu la pasal..hu3...aku actually idea nk tulis entri pon da xde daa....hahaha..erm..betul2..aku akan xlupe jenguk 100penulis..hu3

    ReplyDelete
  39. @cik @ien harap2...lah..hari ni rezut kuar...debar2 lak aku :P

    ReplyDelete
  40. @HiGHNeSS FiQ insya-Allah la...aku tahu mmg banyak teori...maybe soklan2 teori banyak tolong aku je kot...yelah...soklan2 calculation aku banyak xdpt skor~

    ermm..nt aku check..penat skank :P

    ReplyDelete
  41. @nulhazwany abdul malik hahaha..aminn..harap2 laa..xde la smpai nk buat mogok plak..miahahah :P

    ReplyDelete
  42. semoga dipermudahkan segala urusan kamu....good luck!!!!

    ReplyDelete
  43. =====,o00o Pon..Ponn..Ponn
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Yupppp aku hanya dapat doakan moga permudahkan urusan ko.... Insya Allah ade usaha ade jalan....

    jangan putus asa .... aku rasa ko boleh hadapinya dengan tabah yerrr

    ReplyDelete
  44. @Afzainizam ok bro..harap2 begitulah....tension je kalau fikir bende ni lama2... :P

    ReplyDelete
  45. duk rumah sewa lah best... hehe..

    ReplyDelete
  46. @zik best..tp sara hidup mmg tinggi...so xbest la kot..hehhehe

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails