Pesanan Penaja

Thursday, December 30, 2010

Khairul Fahmi, Gadis Indonesia Cun dan Malaysia Juara Buat Pertama Kali


     Salam Ceria semua...manakan tak ceria,majoriti rakyat malaysia yang rata2nya hampir semua menonton Piala AFF Suzuki perlawanan di antara Indonesia dan juga Malaysia di mana walaupun berkesudahan Malaysia kalah 2-1 kepada Indonesia, namun bekalan 3 berbalas 0 gol dari Stadium keramat Malaysia adalah cukup memastikan Malaysia Menang dengan agregat 4-2. Aku tertarik dengan Entri-entri blogger-blogger yang banyak menulis tentang Penjaga Gol Malaysia yang aku rasakan memang terbaik yang pernah aku tengok,iaitu Khairul Fahmi Che Mat. Jom bace lagi~

    Beliau adalah penjaga gol yang lahir dari Kelantan pada 7 Januari 1989. (Tua setahun je dari aku..cuma muka dia memang kelihatan matang berbanding usianya) dan Beliau juga berketurunan kacukan Melayu dan Cina! Patutla muka dia macam artis korea je..hehehehhehe.. Yang pasti ramai perempuan yang meminatinya lepas nie.. (dia dah ader awek ker? tak tahu laaa....). Tapi yang menyedihkan sedikit,walaupun beliau hebat menyelamatkan beberapa jaringan gol dan penalti yang boleh dikatakan boleh dibolos dengan mudah, namun anugerah pemain terbaik tidak diberi kepada beliau,cuma pemain terbaik ialah Firman dari Indonesia. (pss..ramai gak cewek Indonesia puji Fahmi ganteng :P)


    Tak lupa juga kepada penyerang Malaysia, Safee Ali yang berjaya menjadi penjaring terbanyak (5 gol) dan penjaring terbanyak Malaysia buat pertama kali dalam sejaran sukan ini. Tahniah Safee Ali! Tanpa beliau,Malaysia tak mampu menang dengan mudah~

Sape kata Pemain Malaysia tak kena laser..kena juga! tapi media sana tak gembar gembur pun~

    Dan sekali lagi aku tak lupa,semasa menonton perlawana bola nie,aku terlihat kamera shoot kat wajah penyokong Indonesia terutama sekali gadis Indonesia..Tak pasti la mereka ni artis ker ataupun orang awam..tapi Kamera banyak shoot wajah mereka yang cantik tu... Jauh beza kut dengan teruna Indonesia yang..... Hahaha..jangan marah ea..gurau :P

Ni bukan gambar gadis Indonesia, aku tak jumpa dalam google. Gambar penyokong Indonesia yang kurang ajar menyatakan Malaysia= Malingsia (aku cedok dari akhbar Indonesia Kompas.com)

     Tahniah kepada pasukan Harimau Malaya! Selamat tahun baru semua :) Harap-harap tahun baru nanti pasukan Malaysia lebih cemerlang nanti! Insya Allah :)

p/s- masa habis babak pertama aku berdebar giler dowh..kencang jantung aku berdegup..Nak sembahyang pun tak tenang...sebab Malaysia tak banyak melawan masa babak pertama..nasib baik dah ok da :P

eh..satu lagi..kalau minat khairul fahmi...dia ader fan page dia di sini

reading

62 comments:

  1. nas...
    dah lama tak blogging kan..
    :)

    ReplyDelete
  2. Malaysia Boleh ! Huh, Khairul fahmi tu dah ade awek, awek dia seorng blogger..HUHU, aku xingt lah~ rase si awek apex kot..hmm..lgpon dia main mmg sempoi lah.terbaek kot dia main

    HUH ! bab indonesia mmg krg ajar sikit, nk malingsia konon~ padahal diorng yg kalah. mcm2 taktk diorng nk buat, gune bomoh la, laser dalam bra lah, awek cun, sikit pon xde kacau pemain malaysia. n aku ade gak nmpk laser ijau waktu penalti ..byk tul laser hijau yg suluh khairul fahmi, last2 x gol jg..haha

    bab safee ali, bagus lah dia, hebat kot !tahniah malaysia. korang bangga kan malaysia

    p/s : orang indon mempunyai kebijaksanaan yg bagus dalam banyak aspek ttp diorng tidak menggunakannya sebaik yg mungkin untuk menaikkan bangsa dan negara mereka sendiri.sbb tu mereka masih berada di bawah~

    ReplyDelete
  3. tahniah malaysia.. pasukan malaysia dh buat yg terbaik terutama fahmi dan safee sali.. i'm proud.. hehe..

    ReplyDelete
  4. @Anip™ melepas la perempuan2...hahhahaa....memang terbaik...
    indonesia memang kurang hajar..maling..aku poon xtahu sgt..cuma mesti maksud buruk...
    yeker ader laser..aku xcam sangat....aku memang bangga dowh ngan 2 pemain malaysia tu...

    p/s indon mmg banyak bagus...lagi2 babak pertama..cuma diorang xbernasib bek~

    ReplyDelete
  5. @mR.sYaH aku pun berbangga gak...tak sangka 1st time aku terase macam ni..hahhaa

    ReplyDelete
  6. yerr...cerita bola lagi...cerita safee sali lagi...cerita yakuza lagi(dia dah ada makwe)...aku dah habis modal nak komen...haha~~

    Gorengbaek - Cara-cara kentut dengan bergaya,,,

    Hangit habis dah - Bukan cerita bola...cerita lain...aku emosi~

    ReplyDelete
  7. Lepas ni orang Indonesia boleh menutup mulut dengan tenang... :P
    Eleh , walaupun rakyat Indonesia benci kat pasukan Malaysia , tapi ramai jugak yang minat kat Khairul Fahmi tu. Ape-ape je la diorang ni -___-


    Jom Sertai Bloglist MemoriSeorangMuda
    Segmen Bloglist MemoriSeorangMuda 2011

    ReplyDelete
  8. aku pon pasan ade laser kat penjaga gol tu.. tpi aku tgk hebat je dia.. memang aku tabik abis la dgn dia.. dia penjaga gol terbaik.. kalau markus tu haram ! tau salah kn laser je..

    walaupon malaysia kurang menyerang malam tadi.. tpi kalau sekali dia menyerang hampir terberak markus.. hahahak ! betul x !

    ape2 pon tahianh untuk pemain malaysia.. korang memang hebat !

    ReplyDelete
  9. Kahiarul Fahmi tu jiran belakang umah makcik aku..

    ReplyDelete
  10. rasanya tangan dia tangan magnet kot . selamba dadak jer tangkap bola macam tangkap kupu-kupu . hahak . kalau nak melawat blog awek dia kat url ni http://jejariruncing.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  11. pelik tengok asal ramai cewek Indo yang kelihatan dalam siaran match.. cameramen gatal kot.. hahaha XD

    ReplyDelete
  12. setuju sgt bab rupa org pompuan indon cam jauh beza dgn yang lelaki yg camera zoom . haha . comot2 belaka .

    khairul fahmi mmg keeper terbaik ahh . patut dia dapat pemain terbaik .

    safee memang hebat . byk tolong malaysia :)

    tp apa pun terima kasih buat semua pemain dan jurulatih ! :)

    ReplyDelete
  13. @Along Tapa hahaha...ala,aku tulis citer 2x jerk..pastu xde dah.... yakuza plak? hahaha

    ReplyDelete
  14. @ARIFFDA sama2..eh..aku plak yang jawap..hahaha

    ReplyDelete
  15. @Afizzyeker??? aku xtahu plak diorang minat kat khairul fahmi tuh??? hahhahaa..harap2 xde la ribut2 lagi pasal ni~

    ReplyDelete
  16. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza memang dia terbaik! hu3...kesian...kita bila kne laser xde la ribut2 sangat...tp mereka tu sibuk sgt citer pasal laser...mulut pon da laser...hahhahaha... :P

    ReplyDelete
  17. @IMANSHAH ye la tu..leh caye ke nih? hahhaa

    ReplyDelete
  18. @una hahaha..aku pon...ntah 1st time aku suke pasukan malaysia skank~

    ReplyDelete
  19. @Nadhirah-chan kah3...dia ader magnet yang leh tangkap bola? hahhaa..itu no komen...hahhaa..thx bagi url blog awek dia :)

    ReplyDelete
  20. @Luqman Din samalah...tu la pasal...maybe diorang lawa..tu la tersiar kot :P

    ReplyDelete
  21. @maCyDia bagus gak..cuma dua pemain diatas lebih menonjol..tp yg len2 still bagus gak :)

    ReplyDelete
  22. @Nur Azila Ismail kah3..tu la jadi persoalan skank...
    yup2..mmg keeper yg terbaik!
    safee pon terbaik...
    tahniah buat mereka n rajagopal...cuma jgn leka pasnie...kne bersungguh2 pertahankan kejuaraan yg dimiliki~

    ReplyDelete
  23. Tahniah kepada pasukan Malaysia :)

    ReplyDelete
  24. alahai, khairul fahmi again n again.
    haha!
    tp oke lar, kata kekunci yg sgt up skrg. XD

    ReplyDelete
  25. indon emo.biasala tu.semua nak jadi isu. tp terbukti kita malaysian yang cool mencantas ke-emo-an mereka.

    ReplyDelete
  26. @Biela Sapine yep2..tahniah...mereka usahakan terbaik :)

    ReplyDelete
  27. @fariehan ibrahim memang up giler weyh.....sampai trafik aku naik 500 hits hari ni...huhu..xsangka!

    ReplyDelete
  28. @MATAHARI betul tu..mereka(indon) mmg emo....naseb bek kita cool...walaupun rimau..tp cool :)

    ReplyDelete
  29. aku cuma nak cakap pasal awek Indonesia...apsal lawa gile...haha

    ReplyDelete
  30. khairul fahmi mmg kacak..dan mantap..hehe..cool and smart je bile di padang..grrr...

    ReplyDelete
  31. Tak kira kutukan atau pujian, tidak akan merubah keputusan perlawanan.

    Bagi pemain muda ini nasihat saya jangan lupa diri dan mula besar kepala kerana perjalanan anda masih jauh. Biasalah orang memuji bila kita perform dan mengeji apabila kita tersungkur be yourself dan sharpen your skill and gain experience as much as possible

    Tanniah kepada skuad bola sepak negara kerana mengembalikan belang yang hilang :-)

    ReplyDelete
  32. Banyak sekali warga Malaysia memiliki garis keturunan dari Indonesia.Banyak Warga malaysiajuga merupakaan keturunan Palembang Hal ini dubuktikan dengan ekspedisi Pamalayu yang menyebutkan bahwa pendiri Kesultanan Melaka Pertama berasal dari Palembang yaitu Parameswara. Raja-raja Johor dan Selangor memiliki keturunan Bugis, sementara pemimpin dan warga asli Negeri Sembilan merupakan perantau asal Minangkabau (secara adat, Negeri Sembilan adalah salah satu bagian dari wilayah Minangkabau).

    * Abdul Razak; bapak pendiri Malaysia, Perdana Menteri ke-2 Malaysia
    * Adnan bin Saidi
    * Ahmad Boestaman
    * Arena Wati[1]; sastrawan Makassar-Malaysia
    * Aubrey Suwito; musisi
    * Aziz Sattar[1]; penyanyi
    * Azmyl Yunor
    * Ja’afar, Tuanku; Yang Dipertuan Agong X Malaysia, mantan pemimpin Negeri Sembilan
    * Julie Sudiro
    * Kasma Booty[1]; penyanyi Indo asal Medan keturunan Belanda-Jawa
    * Lina Joy
    * Mawi; penyanyi
    * Mohamad Khir Toyo; politikus Barisan Nasional
    * P. Ramlee; seniman panggung
    * Muhammad Saleh Al-Minankabawi[1]
    * Muszaphar Shukor; astronot pertama Malaysia
    * Ning Baizura; penyanyi
    * Rais Yatim
    * Raja Melewar; raja pertama Negeri Sembilan
    * Rashid Maidin
    * Syed Jaafar Albar; politisi UMNO beraliran nasionalis
    * Abdullah Ahmad badawi; Perdana Menteri ke-5 Malaysia (Keturunan Bugis)
    * Najib Tun Razak; Perdana Menteri ke-6 Malaysia (Keturunan Bugis)

    http://id.wikipedia.org/wiki/Daftar_tokoh_keturunan_atau_kelahiran_Indonesia

    ReplyDelete
  33. khairul fahmi che mat memamng terbaik! melekat dowh! huhu

    ReplyDelete
  34. emo betul tgk game tu,
    rasa cam nak T_T je bila conferm Malaysia menang

    ReplyDelete
  35. salam..hohoho..sjak 2 3 ari nie,name khairul fahmi mmg top!smpaikn awex dye pown tkena tempias glamer apex nie..n yes,dye mmg hebat..!mcm spiderman je..ape pown,hope pasnie pmain x bangga diri n trus tingktkan lg kualiti football malaysia..malaysia boleh!^_^

    ReplyDelete
  36. @tengkorakemas betul tu..lawa2 jerk..aku rase artis kot...hehehe

    ReplyDelete
  37. @Ixora Azura hehhee...mmg kacak..cuma dah berpunye da....mmg smmart la dye~

    ReplyDelete
  38. @akubiomed hah..setuju...
    harap2 mereka xlupe diri..konsisten lah dalam prestasi mereka...n improve segala kelemahan yg ada....
    aah..belang harimau dah jelas da :)

    ReplyDelete
  39. @archive rheindrae thx 4 ur info..for ur information...saya juga berketurunan indonesia juga...keturunan bugis dan jawa....tapi tetap saya sayang tanah tumpar airku..Malaysia...

    ReplyDelete
  40. @Anwar Naim aah..tangan dia mmg melekat..hehehe..cm magnet :P

    ReplyDelete
  41. @nora hahaha....knape plak??? aku bila tengok game pon rase cm xsedap hati...indonesia byk menyerang`

    ReplyDelete
  42. @~AliFFaNiS~ aah..awek dia punye blog pon da femes da....betul tu....harap2 xbangga diri n meningkatkan kualiti permainan mereka :)

    ReplyDelete
  43. mereka tidak akan berhenti mengutuk malaysia... biarkan lah mereka tuh..

    ReplyDelete
  44. Rasa tak terlambat nak ucapkan tanniah kepada pasukan bola sepak negara kerana mengakhiri kalendar 2010 dengan kemenangan Piala AFF Suzuki.

    Nasihat saya kepada Fahmi selepas ini jangan lupa diri kerana kehidupan anda menjadi tumpuan peminat sampai sekecil-kecil zarah pemint nak ambil tahu begitu juga yang busuk. Banyak yang terjadi diluar sana ada peminat fanantik yang lupa Fahmi ini juga manusia

    ReplyDelete
  45. huhu...hai..singgah juge kat sini..thanks ek komen kat blog sy ....entri sini pun best gak....saya follow yer blog ni...=)

    ReplyDelete
  46. semoga arena bola sepak kita terus maju... jangan kerana politik habis punah sukan kita...

    tapi aku respek penyokong indonesia yang cool je lepas diorang kalah.. takde gaduh2, huru-hara macam kita.. harap tak gaduh2 dah lepas ni..

    happy nu year bro :)

    ReplyDelete
  47. @zik aah..biarkan ajelah....sebab kalau berdiam mmg lagi elok kot... :)

    ReplyDelete
  48. @akubiomed masih xterlambat :) hehehe...harap2 fahmi xlupa diri..dia mmg femes skank dr artis tau...hehehe

    ReplyDelete
  49. @Fitrihadi.com yap2..harap2 bola sepak kita makin maju n mungkin leh jadi juara piala asia pulak..hehehe...happy new year gak :)

    ReplyDelete
  50. x smpat nk tgok pun final msia vs indonsia bru2 ni.. pe2 pon khairul fahmi mmg cool giler. haha...

    hepy neuyer =)

    ReplyDelete
  51. Tahniah kepada kedua-dua pemain negara kita kerana telah menunjukkan prestasi yang baik.Mesti dipertingkatkan lagi.

    ReplyDelete
  52. aku x terlambat kan hehe.. tahniah malaysia. hmm mmg bgs diorang ni main. tp aku xde la smpai minat betul dgn diorang ni. hanya sekadar kagum saja.

    indon mmg sial. diorang mrh kita panggil indon, tp kutuk kita teruk2. bangsat diorang nih. (marah aku bersebab huhu)

    ReplyDelete
  53. @yua xper..walaupun xsempat tengok..at least kita dapat meraikan kemenangan malaysia :D

    ReplyDelete
  54. @Rahsia Buah Pinggang Sihat tahniah juga...hehehe...tp kne pertingkatkan supaya dpt bersaing di peringkat asia pulak~

    ReplyDelete
  55. @dya adriza xterlambat kot..hehehe..mmg aku pon kagum gak...hahaha..saba la..jgn ckp sial...nanti diorang balas balik 10 kali ganda...hu3....erk..marah bersebab? whyy??

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails