Pesanan Penaja

Sunday, June 13, 2010

beza isteri dan girlfriend




























Di sini ada perbezaan antara isteri dan girlfriend pada pandangan suami, isteri kita ibaratkan sebagai TV, manakala girfriend pula sebagai handphone.
(gurauan semata- mata...jangan ambil hati pula..:)




1. di rumah tengok TV, time pergi ke luar bawa handphone.
2. kalau takde duit,jual tv. kalau ada duit pula,beli handphone baru.
3. kadang kadang seronok tengok TV,tapi selalunya banyak habiskan masa dengan handphone..
4. TV percuma sepanjang hayat, tapi handphone pula kalau tak bayar servis line,taliannya akan ditamatkan serta merta.
5. TV saiznyer besar,berat dan buruk, tapi handphone cute,comel,ramping,banyak butang boleh picit dan boleh di bawa mana2 dan sepanjang masa, tak macam TV....
6. kos penyelenggaraan tv murah je, lagipun jarang rosak,tapi handphone,mak aii...mahalnyer...selalu meragam pulak...:P
7. yang sadisnya,TV ade remote control,tapi handphone takder....huhu..
8. cuma satu jer kelebihan tv,takde virus,kalau handphone sekali kena virus,habislah.....


 so,jangan pening kepala ea,pilih TV anda,kalau bole yang plasma ea...ehehehe..jangan mara...:3

29 comments:

  1. yg penting tv xde virus...
    sygilah tv anda..
    (:

    ReplyDelete
  2. rowena-ahahaha...taw xper...tapi nas lom kawen agy...miahahahaha..


    ninie-taw xper...:)

    ReplyDelete
  3. comel nye perumpaan nas buat..huhu.. like it

    ReplyDelete
  4. haha,,pndainye bg persamaan ye nas..haha...

    ReplyDelete
  5. hahaha
    amboi ko!
    dah pandai ye skarg?
    ahaha

    ReplyDelete
  6. arieko-ehehehe...amek sikit dari majalah mastika...huhu...


    biela-ehehehe...thx.....:P

    reen-ape nie??? isk3....xde ar....itu mmg lah aku sebenar...kamo xknl ker?? ahahahhaa

    ReplyDelete
  7. mcm mne pun,aku xley hdup tnpe keduanye... hahhahaha..22 pntg... ;)

    ReplyDelete
  8. huhu..siapakah gerangan lelaki durjana yang suke pd "hp" itu..? hoh' tersangat lah curang ngan "tv" yang dah lame berkhidmat untuknye

    ReplyDelete
  9. Amboi3 ... bole juga dikatakan perbezaan antara suami & boyfriend . Haha

    ReplyDelete
  10. huhu mintak jauh dpt suami mcm tuh....

    ReplyDelete
  11. senandung-ahahahhha...amboi...pandai ang noh...:)

    cik aida-ahahha..taw xper....penat2 si tv curahkan khidmat,si suami still ske men handphone...eheheh...

    dhada-ekekeke...bole,tp kurg sesuai lorrr...takkakn hp jadi bf? xkn bf ramping,cute,dsb? ahahaha...

    yua-taw xper....:)

    ReplyDelete
  12. tp bg pompuan suami ibarat tb dan hp lalalala
    mungkin la kot sbb sy lum kawin lg...


    sajer ckp hehehehee

    ReplyDelete
  13. sy suke lg handphone sy...so..mcmne tuh..??hehehe~

    ReplyDelete
  14. intan-ahahahaha..amboi....cm suami berat cm tv...ekeke...

    dauz-ehehehe..thx dude...

    cik fana-ahahaha...sokong...ak pon ske no 5...

    nuyuena-alamak...camne nih???? tv xnak ker??? hehehe

    ReplyDelete
  15. ngee~sy xnk tv"isteri"..sy nk tv suami..ade x?:P

    ReplyDelete
  16. hahaha..kelakar gak entry ni. mmg relevan. isteri-tv, gilfren-handphone. hehe :P


    p/s : jom tengok video nota cinta episode 3 kat blog hana nak? :)

    ReplyDelete
  17. nuyuena-ehehehhee..tv suami bole kot....kene ar kawen dulu...ehehehe....

    jentayu-ehehe..thx babe..


    yaya-yela 2....:)

    anne-huhu...taw xper...isteri kan ramai badan 'besa'2 ...ehehehe...gf lak sexy aje...kui kui...:) :D

    ReplyDelete
  18. bini ibarat myspace,, girlfriend ibarat fb

    ReplyDelete
  19. salam :)
    nak tye, camne nak buat comment yg mcm warna biru tu? hehe:)

    ReplyDelete
  20. @Anonymous setuju!!!
    ms sebab berat..
    fb sebab gf ringan :P

    ReplyDelete
  21. @miss keroppi Erm...susah nk ckp sebab 1st: komen gne blogspot punyer komen..then gne pop up window atau embeded below post time setting...tapi kamo kne usha2 blog2 tutorial...sebab da lupe la aku :P

    ReplyDelete
  22. ok2..xpe..nnt aku usha..btw thanx :P

    ReplyDelete
  23. @miss keroppi Erm..nanti aku wusha tutorial buat bende cmnie...hu3

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails