Pesanan Penaja

Sunday, May 23, 2010

Fakta-Fakta yg MenaRik..

1. Zirafah dan tikus bloeh hidup lebih lama tanpa air daripada unta.

2. 98% daripada pemerkosaan dan pembunuhan dibuat daripada keluarga tedekat dan teman mangsa.

3. Lidah zirafah panjangnya sekitar 50 cm!

4. Seandainya kuota air berkurang sebanyak 1%,kita akan terus merasa kehausan.

5. Seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut sehari,manakala wanita pula 70 helai.

6. Unta mempunyai TIGA kelopak mata. (patutla mata unta ayu jer...hhehehhee)

7. Coklat boleh membunuh anjing kerana boleh mempengaruhi jantungnya dan kedudukan saraf....

8. Hampir semua lipstik mempunyai sisik ikan...(erk....)

9. Kala jengking bole dibunuh dengan disirami ngan cuka! bila terkena cuka,kala jengking akan marah dan menyengat diri sendiri..(kan senang....bunuh je menatang nie ngan cuka..)

10. India mempunyai undang-undang hak untuk lembu..(wow..binatang pon ade hak jugak..ehehe)

11.adegan band yang terus bermain muzik semasa Titanic tenggelam adalah kisah nyata.(err..ingatkan cuma tokok tambah jala cerita je...)

12. Coca cola dahulu berwarna hijau..

13. Kita tak boleh menjilat siku sendiri..(ha...cuba korunk try..)

14. Siput bole tidur selama TIGA tahun...!(amboi....lamenyer....jangka hayatnya pown lebih sikit dari 3 tahun...)

15. Kita menyambut ulang tahun bersama 9 juta orang di seluruh dunia...

6 comments:

  1. penat try jilat siku..memang xleh..haha

    ReplyDelete
  2. ehehehe...mmg xleyh...gegege

    ReplyDelete
  3. ~~~@@@~~~
    ” Assalamualaikum salam sejahtera,
    Pemanis kata pembuka bicara;
    Dari Blog kami bercerita,
    Untuk tatapan sahabat semua”
    ~~~@@@~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    ReplyDelete
  4. waalaikumussalam....saya arap gtulah...nt saya dtang ke blog kamo....

    ReplyDelete
  5. haha..mmg kelakar facts ni..but style..lme nye siput tdo.klu jangke hayat dye hanye 3 thn lbh.mkne nye.hidup siput hanye la dlm mimpi la.huhu

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails