Pesanan Penaja

Monday, December 27, 2010

Harimau Membaham Garuda 3-0; Ramai Orang Indon Salahkan Laser

  
     Assalamualaikum..err..aku yang paling lambat update pasal piala suzuki AFF yang berlangsung semalam di Bukit Jalil di antara Malaysia (harimau malaya) dan Indonesia (garuda)??? Hehehe..tak per kot..bukan ape. Jarang sungguh aku tulis entri pasal sukan..Entah tetiba aku merasa amat bangga kerana negara tercintaku berjaya membalas 'dendam' kekalahan 5-1 ke atas Indonesia pada pusingan awal dengan membalas balik 3-0 malam tadi..Cuma kalaulah Malaysia dapat 4-0 baru lah fair kan? (5-1=4) hehehe... Klik read more ea~

    Pada babak pertama memang membosankan sebab takde gol..hehe..tapi yang bestnyer pada babak ke-2, Malaysia berjaya menyumbat 3 gol oleh Safee Ali (minit ke-60), Shaari (67') dan sekali lagi Safee Ali (72'). Namun yang menjadi persoalannya,selepas habis je perlawanan ini,ramai orang indonesia menyalahkan Laser punca Indonesia kalah, terutama sekali penjaga gol Indonesia, Markus sehinggakan masa dilanjutkan 5 minit. Cuba tengok kat status facebook ni:


    Begitu juga di Twitter,lagi dahsyat mengkeji Malaysia~ (UPDATED)




   Hampir 95% orang Indonesia Menyalahkan laser punca Indonesia kalah,padahal kalau nak ikutkan, Malaysia banyak menguasai bola terutama sekali di babak ke-2. (UPDATED: maaf sebab gambar laser itu dibuang kerana gambar salah :P)

    Apa-apapun tahniah kepada pasukan Malaysia. Ayuh gegar Stadium Utama Gelora Bung Karno! Ganyang mereka lagi! hehee
reading

72 comments:

  1. gmbar yg laser kat atas ni gmbar bukti ke ?

    ReplyDelete
  2. nas, gambar tu bukan gambar mlm td...

    ReplyDelete
  3. aku dah agak peminat bolasepak indonesia mesti salahkan Malaysia bila dah kalah.
    Tapi mmg sengalla sapa yg buat dajal pakai laser tu.

    ReplyDelete
  4. belum masanya lagi nak bangga...rabu ni ada satu lagi match...kalo kita duk leka dengan kemenangan yang ni, teruk gak kita kena tiaw dengan penyokong indonesia kalo kalah nanti..betul tak?

    Gorengbaek - Ini teknik-teknik penting untuk berjaya...

    Hangit habis dah - Aku pantang betul jenis orang cenggini

    ReplyDelete
  5. kalau kalah mcm2 lah nak diungkit...

    ReplyDelete
  6. alah~ nk bangkit isu laser, mcm diorng tu baek sgt jer..ape daa..diorng pon same main laser..ngn negara laen pon diorng gune laser.. wth?

    ReplyDelete
  7. ganyang jangan xganyang
    #indoloser..

    ReplyDelete
  8. alah,isu laser tuh pun sebelum malaysia masukkan goal kan.dah takde laser pun time masuk goal tuh.indon saje je tuh.biaselah bila dah kalah.ehhe

    ReplyDelete
  9. betul tu echah.. adat permainan lah kan. dah kalah kene la terima. cuma isu laser tu mburukkan nama malaysia (sdikit sebanyak) n ya, for sure hbgn msia-indonesia. dah la dorg tu ramai kat negara kite ok. org bg peluang cari rezeki kat sini, takde plak nak terima kasih?

    *eh. lari topik tak, nas?* hehe.

    ReplyDelete
  10. tahniah malaysia.. biasala.. dah kalah banyak la alasan.

    ReplyDelete
  11. huahua . dah kalah tu kalah la kan , x dapat terima plak mereka tuh

    ReplyDelete
  12. Rasanya orang yang main laser tu mesti orang Indonesia yang terlibat dengan ganyang Malaysia. Dia sengaja je hala laser tu kat pemain negara sendiri , lepas tu pemain ngan penyokong Indonesia pulak tuduh orang Malaysia yang buat. Gila betul orang tuh! Haih!!! Bikin panas saja....!

    Entri Terbaru
    Software Pilihan MemoriSeorangMuda 2010

    ReplyDelete
  13. @farahroslan tak...salah..hahaha..tu laser ime peringkat kumpulan..anyway aku dah delete da gambar itu~

    ReplyDelete
  14. @masturah idrus owh..thx...aku dah buang gambar itu da~

    ReplyDelete
  15. @saiful Tu la pasal..insiden laser tu aku terlepas tengok..aku tengok tyme Malaysia baru je sumbat gol pertama~
    siot la org main laser ijau tu

    ReplyDelete
  16. @Along Tapa Aaah..betul2...walaupun kemenangan selesa...takot2 diorang leh buat 4-0 ker...lagi2 peminat sana fanatik gila babi....hu3...anyway aku doakan mereka menang~

    ReplyDelete
  17. @ifahAah..adat perlawanan..beselah...lagi2 indon tue..aishhh

    ReplyDelete
  18. @Anip™ TU la pasal..diorang yang menggunakan laser....diorang dengki tuh...ish....aku mmg merasakan org indon yg gne laser

    ReplyDelete
  19. @echah mashuri Betul tu..bila dah kene laser xreport pon..bila dan kene gol 3x baru la nk terhegeh2 cakap pasal laser...so shit

    ReplyDelete
  20. @soffea betul tue...memang memburukkan lagi nama negara...ehehehe...pulak...lari sikit tp ader kaitan gak soffea :P

    ReplyDelete
  21. @Zuewairy yeah..sama2 gak tahniah...tu la pasal...alasan banyak!

    ReplyDelete
  22. @Nur Azila Ismail Itu alasan orang yang kalah terok..haha

    ReplyDelete
  23. @Afizz betul tu..aku pon panas gak...hu3...mereka pon sama gak..cuma masih xde bukti kukuh..xleh nak tuduh2 sembarangan pulak~

    ReplyDelete
  24. Tahniah Utk pasukan Malaysia~!

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/hadiah-misteri-project-qarl-15.html

    ReplyDelete
  25. aku pon bngge malaysia menang walaupon mase tu aku tido tak ingt dunia..

    ReplyDelete
  26. @DanieL AdiE Yup2 tahniah kepada mereka!!! :) aku bangga siot

    ReplyDelete
  27. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza hahaha..sian ko tertido plak..hahaha..xper2..nanti ko tengok rabu nanti~

    ReplyDelete
  28. Salam nash,
    bagi sab, tangkap aje org yg guna laser tu...
    siasat dalang, sbb n etc...
    soal laser....jgn disebabkn laser, hbgn baik antara adik beradik (Malaysia-indonesia) terganggu...
    kita kena fikir dgn positif...kita rumpun yg sama...tiada guna kita salahkn scr total kpd negara (saling tuduh menuduh).
    Org di sekeliling mmg mahu kita yg rumpun yang sama bergaduh...dan menangguk di air keruh...
    Semua insiden berlaku ada sbb dan puncanya...
    Sab percaya kita syg agama,rumpun dan negara.
    sab x mahu ulas pnjg, fikirkan...

    ReplyDelete
  29. laser tu masa free kick tu kan..tapi tak gol pun, kalau gol masa free kick tu maybe boleh jadi point..

    tapi kalau diperhatikan semua gol Malaysia terhasil dari keadaan gawat depan gol, memang tak sempat pun kalau nak tuju laser..

    lagipun kalau ada yg main laser pun, dalam situasi mcm tu dia takkan terfikir nak laser sebab mesti nak fokus pada tindakan Nur Shahrul tu..

    p/s:laser tu..ultraman yg salah tau tak..

    ReplyDelete
  30. smalam xsempat nk tgk..

    yg penting malaysia menang... klu kalah mcm2 r nk ckp..

    ReplyDelete
  31. adeh bkn semalm.. ahad lepas.. xperasan dh pukul 2pagi rupanya.. eheh..

    ReplyDelete
  32. ntah la..
    xphm la nape nk salahkn laser..
    pdahal laser tu siyes mmg xde kaitan..
    ~btw, dlm paper pakar mata da buktikan laser tu mmg xkan ganggu pemain..
    so, tunggu je la nanti..
    pray for the bes..
    hope malaysia menang..
    :D

    ReplyDelete
  33. bagi aku Malaysia memang layak menang sebab permainan Malaysia bagus
    indon dah kalah biasalah
    macam2 fitnah dan penipuan diorang buat tapi last2 kantoi
    hahaha
    lawak betul

    P/S : 5 Perkara Yang Aku Tak Suka Bila Terperangkap Gara - Gara Kesesakan Jalan Raya

    ReplyDelete
  34. salam,
    pasal laser sab x brape setuju jika kata tidak mengganggu.
    Ia mmg mengganggu...
    depend kpd kuasa laser itu sendiri.
    Ada rekod juga kmlgn kapal terbang disebabkn pancaran laser tepat ke anak mata pilot...
    yang penting skrg...jom sokong perlawanan sukan yg sihat dan bersih.
    Sab tetap sokong Malaysia...
    Malaysia BOLEH...

    ReplyDelete
  35. Walaupun tgh lapar masa tu, aku tetap gagah tengok pemain Malaysia yg bersemangat beraksi atas padang..
    Berterusan plak 3 gol..
    Best2..

    ReplyDelete
  36. Ada permainan kalah menang memang biasa cuma yang kalah tidak dapat menerimanya :-)

    Wooho, Malaysia memang hebat

    ReplyDelete
  37. std ar tu, cari salah org

    papapun MALAYDIA BOLEH!! (tetiba tersemngat lebih la pulak)

    ReplyDelete
  38. @MGMSabri Aah..betul tu..tangkap je orang yg main laser..entah2,org indonesia kot???
    hu3
    mmg hubungan skank komplicated balik...sedih dowh...mereka fanatik sangat~

    ReplyDelete
  39. @arenmemang kontrobesi sampai hangat kat twitter! hu3

    ReplyDelete
  40. @tengkorakemas Agreed...lagi2 mereka bermain selepas kena laser baru Malaysia sumbat 3 gol berturut2...
    ape logik nyer

    ReplyDelete
  41. @mR.sYaH Adat orang kalah..cuma bila Malaysia kalah kita cool je..mereka pulak hangat~

    ReplyDelete
  42. @mR.sYaH hahhaa..aku pon main reply je komen ko..hehehe...xper2...same je tu

    ReplyDelete
  43. @zati-zt aah..memang laser xganggu penglihatan...harap2 Malaysia menang....yeah!!!

    ReplyDelete
  44. @hansbetul tu..permainan mereka amat baik..lagi2 masa babak ke-2..banyak menguasai bola...xmacam indon yg xpandai main pon nk salahkan laser

    ReplyDelete
  45. @MGMSabri Itu aku xkomen sangat,,,,emm..yeah..sokong perlawanan bersih..go go Malaysia!!! :)

    ReplyDelete
  46. @d_tieah erk..ko xmakan kenapeee?? hahaha...memang berterusan..dalam minit2 terdekat pulak tue

    ReplyDelete
  47. @akubiomed Aku bangga ngan Malaysia...tu la sampai tulis entri pasal bola nih..hahahha...sian indon~

    ReplyDelete
  48. @noradasar xdpt terima kekalahan...xper..semangat itu penting :)

    ReplyDelete
  49. macy baca kat blog abg joegrimho yg player kite yg kene laser..

    ReplyDelete
  50. sakit hati ada laser tu..sapalah yang punya kerja..

    kalah meng adat pertandingan heee

    ReplyDelete
  51. sbb aku kn org malaysia yg COMEL.
    malaysia menang, jd thniah lar! hahahaa :PP

    ReplyDelete
  52. @maCyowh..yeker???? ish...teruk2...tapi kita xkomplen pon...xmacam org indonesia..kompelen sungguh2

    ReplyDelete
  53. @suribetul tu..kalah menang adat je...cuma mereka xdpt terima hakikat

    ReplyDelete
  54. @fariehan ibrahim yelah2..ko comel..adehh...nak je org puji..hehehe..yess2...tahniah pada mereka gak

    ReplyDelete
  55. Sekarang sape yang kacau sape??? Lagipun pertahanan Indonesia memang lemah masa perlawanan tempoh hari. Kita sebagai penyokong, janganlah berperangai yang tak senonoh. So, Moh sesame kite meramaikan sorakan Harimau Malaya di Indonesia Khamis nanti.

    ReplyDelete
  56. loser mmg camtu.. bile menang kecoh 1 dunia,
    bile kalah pun kecoh 1 dunia..
    name pun indon..

    p/s: kesian laser dipersalahkan..

    ReplyDelete
  57. laser dah jadi keyword panas.. hehe...

    ReplyDelete
  58. mane ko g ni??

    ke ko dh sampai indon

    OoOooo tak ajak aku pun ek

    ReplyDelete
  59. @Dmitri Lum eh...ko komen entri aku..hehehe
    aah...permainan indonesia xberapa baik sgt....erk...kalau nak ramaikan kat sana,mst susah kot..ramai xde trasnpot :P

    ReplyDelete
  60. @Fareast Menang...mereka begitu fanatik la...tension kot kalau nak lawan ngan indon...harap2 2 tahun akan dtg xlawan ngan indon lagi

    ReplyDelete
  61. @Zikri Husaini Amat2 panas...harap2 malam nanti xjd ape2 la kat stadium sana~

    ReplyDelete
  62. @noraahahhaa..mane ader..aku xpenah pon gi indon :P

    ReplyDelete

Thx sebab komen entri.. bagi mereka yang dari wordpress atau reader yang tidak mempunyai blog,boleh komen dengan klik pada name/url. then tulis nama dan/atau letak link blog korang dan publish comment :)
annonymous juga digalakkan memberi komen :P

Related Posts with Thumbnails